Як записатися в Національну гвардію

Як записатися в Національну гвардію
Набір відбуваєтсья на базі внутрішніх військ, які фактично й перейменували в Національну гвардію. У Вінниці - це військова частина Національної гвардії 3008, що на вулиці Некрасова. Загалом на контрактну службу до Нацгвардії планують відібрати 200 людей

Виявляєтсья, потрапити в Національну гвардію не так просто. Щоб знайти відповідальну по набору особу, потрібно трохи побігати та здійснити добрий десяток дзвінків.

Телефони, вказані виконувачем обов’язків міністра внутрішніх справ Арсеном Аваковим на сторінці у Фейсбуку та на сайті Міністерства внутрішніх справ, не працюють. В обласному військкоматі набором не займаються. Прес-служба обласної міліції сама б воліла знати, хто проводить набір у Національну гвардію.

У Нацгвардію у Вінниці набирають у військовій частині 3008

Відео дня
> Згодом таки вдалося дізнатися, що відбором в Національну гвардію у Вінницькій області займається старший офіцер з укомплектування у військовій частині 3008, старший лейтенант Сергій Забіяка. За його словами, зараз проводяться переговори, щоб бажаючих служити в Нацгвардії тренували на базі військової частини 3008.

 - Усі бажаючі служити в Нацгвардії повинні звертатися за адресою м.Вінниця, вулиця Некрасова, 72, - каже лейтенант Сергій Забіяка. - За додатковою інформацією можна телефонувати за номером (0432)618010 або на мій мобільний (067)6591546. На даний час є два варіанти набору: резерв та контракт. Що стосується резерву, то тут усе просто. Людей записують в базу і при військовій мобілізації їх викликатимуть для проходження служби. На контракт набираємо чоловіків віком 18-40 років. Вони повинні бути придатні до військової служби за станом здоров’я, не мають судимостей та не притягувалися до кримінальної відповідальності.

Вакантних місць в лавах Нацгвардії - багато. Перевага надається тим, хто проходив військову службу. Контракт підписується на три роки - це стандартний контракт на контрактну військову службу.

 - Контрактника ми направляємо на два тижні з Золочів (Львівська область) на так звані початкові курси, - каже лейтенант Сергій Забіяка. - При цьому зарплата -1800 гривень. Окрім зарплати контрактник отримує форму та триразове харчування, але без житла. Якщо ж  людина бажає отримати спеціальність, то вона проходить додаткове тримісячне навчання в тому ж таки Золочеві. При цьому зарплата зростає до 2000-2200 гривень за місяць. Хоча за непідтвердженими даними найближчим часом оклад мають суттєво підняти. По Вінницькій області потрібно набрати 200 людей. За три дні прийшло 90. Але взяли тільки 11. Приходять багато чоловіків віком за 40 років, або з певними обмеженням через здоров’я.

Йдіть служити в армію на контракт, зарплата буде від 5000 тисяч

Як відомо, в Україні віднедавна скасована обов’язкова служба в Збройних силах України. Українська армія переходить на контрактну основу. Задля спонукання служити в Українській армії держава починає стимулювати майбутніх військовослужбовців високою зарплатою та соціальними гарантіями. Деякі деталі розповів заступник обласного комісара з призову, підполковник Михайло Дзигаленко.

- Зарплату десантникам, спецназівцям та флоту вже вдвічі підняли - до 3500-4000 гривень, - розповідає підполковник Михайло Дзигаленко. - Сухопутні війська отримуватимуть близько 3000 гривень. У квітні й у серпні цього року зарплата підвищується. Першого вересня сухопутні війська і повітряні сили прирівнюються до високомобільних десантних військ і військово-морських сил і зарплата в них буде 4000-4500 гривень. З першого березня буде піднято грошове забезпечення військовослужбовцям за військові звання в десять разів, а з першого серпня планують вдвічі підняти посадовий оклад. Таким чином, у загальному зарплата у військових підніметься 2,5 рази. Тобто, рядовий отримуватиме близько 5000 тисяч. Сержанти та командири відділень близько 6000 гривень, головний старшина близько 7000 гривень.

Кого зобов’яжуть воювати при загальній військовій мобілізації

В Україні 17 березня 2014 року оголошена часткова військова мобілізація. Це означає, що рішення парламенту про затвердження указу про часткову мобілізацію дає законні підстави для військкоматів, відповідним підрозділам Збройних сил України ухвалити всі відповідні рішення, які дозволяють залучити всіх фахівців, які пройшли службу в армії. Буде визначено перелік професій, які залучаються для виконання завдань по мобілізації громадян для проходження військової служби та участі в бойових діях.

 - При оголошеній частковій мобілізації насамперед військкомати викликають фахівців, які пройшли службу з Збройних силах та володіють військовою спеціальністю, - розповідає військовий комісар Вінницького об'єднаного міського військового комісаріату Ельхан Солтанов. - Якщо в країні оголосять військовий стан, то військкомати можуть призвати чоловіків, яким за 40 років. Зараз є вказівки пропонувати контрактну службу всім. Після зниження військової напруги в країні, контракт можна буде без проблем розірвати. Тобто служити три роки за стандартним контрактом в принципі не обов’язково. Якщо людина не захоче служити, то її звільнять за службовою невідповідністю.

Що таке Нацгвардія

Як відомо, Верховна Рада України 13 березня 2014 року прийняла Закон про Національну гвардію України.

Фактично Національну гвардію створили на основі внутрішніх військ України з їхніми функціями. Також на Нацгвардію покладуть й інших функції.

Гвардійці будуть: брати участь у забезпеченні державної безпеки, захищати державний кордон, брати участь у припиненні терористичної діяльності, а також у  діяльності зі знешкодження воєнізованих збройних угрупувань, терористичних  організацій, організованих груп та злочинних організацій.

Окрім того бійці Гвардії будуть брати участь у відсічі збройної агресії проти України та ліквідації збройного конфлікту шляхом введення воєнно-бойових дій, а також у виконанні завдань територіальної оборони. Будуть такі собі “універсальні солдати”. Головне, щоб не стали “гарматним м’ясом”.

Також Гвардія виконуватиме службово-бойові завдання в інтересах громадян, суспільства і держави в мирний час. Оборонятиме Україну, захищатиме її суверенітет і територіальну цілісність, безпеку кордонів, націнтереси у разі збройної агресії чи загрози.

В умовах мирного часу Нацгвардія виконуватиме правоохоронні функції.

Бійці Національної гвардії матимуть право використовувати вогнепальну зброю для відновлення правопорядку щодо учасників масових заворушень, які використовують зброю проти громадян, або особового складу національної гвардії та правоохоронних органів, якщо такі дії обґрунтовано становлять загрозу їхньому життю.

 

Коментарі (19)
  • Олена Дем'янчук

    Я можна підписати контракт після школи 11 класу для дівчини
  • Макс Осадчук

    Чи можна.срочніку перевестись у віннтцю? і як довго буде проходити перевод?
  • Коля

    Якщо можна то підскажіт як
  • Коля

    Чи можна перевестися до вас з харькова на контракт
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду на кордоні 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up