У Вінниці зберуть толоку, щоб допомогти бійцям

У Вінниці зберуть толоку, щоб допомогти бійцям
З другого по сьоме грудня у Вінницькому екпоцентрі відбудеться «Вінницька толока. Допомога кожного – шлях до перемоги». На толоці планують зібрати в одному місці усіх, хто формує вінницький тил для наших Героїв в зоні АТО – тих хто збиратиме речі, гроші, медикаменти, вяже теплі речі, готує смаколики, робить з дітками листівки, плете маскувальні сітки чи інші речі.

Організовують захід ГО «Гармонія», міжнародний благодійний фонд «Без кордонів», БФ «Подільська громада». Організатори закликають активно долучатись волонтерів, підприємців та вінничан,  які зможуть по можливості зробити свій внесок.

- Ми хочемо об’єднати людей і допомогти їм обмінятись інформацією, ідеями.  Одні волонтери знають, де дешевше придбати речі, інші знають як їх виготовити. Багато різних ідей виникають при активних обговореннях, - говорить голова ГО «Гармонія» Раїса Панасюк, -  Толока завжди збирає народ до спільної праці. Об’єднатися щоб зробити ще більше і потужніше.

На толоці планують збирати теплі речі, плести маскувальні сітки і костюми, проводити акції «Купи та залиши», «Сухий борщ», та багато інших корисних речей.

Відео дня

- На сході, а зокрема в частині 3008 воюють і наші випускники.  Ми слідкуємо за їх долею і намагаємось допомогти по мірі можливості, - говорить директор центру професійно-технічної освіти торгівлі та харчових технологій. Валерій Дяків, - В нас виникла ідея приготувати продукти тривалого зберігання – медові пряники. Вже спілкувались із підприємцями, які можуть допомогти. Маємо вже домовленості про пакування.

Не менш популярним вінницьким «ноу-хау» став сухий борщ. Він прославив Вінницю далеко за її межами. Його на толоці також готуватимуть.

- Його інгредієнти є у кожного вдома: це морква, капуста, буряк, часник і цибуля. Нічого складного немає в тому щоб їх нашаткувати і висушити. Кулінарна сотня Вінниччини цим займається. Ми в себе в офісі це сортуємо разом з пастою томатною і спеціями з допомогою вакууматора пакуємо. 10 хвилин кипіння разом з картоплею – готовий борщ на 10 літрів з одного пакета. Собівартість – 4 гривні. Виходить достатньо поживна корисна страва, - говорить президент благодійного фонду «Без кордонів» Олена Павлова.

Щоб взяти участь у толоці організаціям або  підприємцям, які допомагають бійцям,  реєструйтесь за телефонами 097 613 11 51 (Альона), 097 475 82 16 (Світлана). 

Коментарі (3)
  • винничанин

    Эти "бійцi", блин, жрут как не в себя. Сколько им не отправляй, а им всё мало. Но тут непонятно, с одной стороны, помощь туда рекой течёт, с другой стороны, на фотках у них по мисочке горохового супа и каша с квашеной капустной.

    Дарья reply винничанин

    Ти правий на фото і в новинах показують, що відправляють ледь не вагонами, а насправді після повернення, солдати говорять, що весь час голодні. І куди це все дівається невідомо.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 У Вінниці водій «ВАЗу» збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто 12:35 Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали 12:17 Великдень у Вінниці: правила безпеки та обмеження play_circle_filled Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 11:13 Понад сотня відбитих атак та 13 збитих Shahed: Україна дає жорстку відповідь окупантам 10:45 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 10:01 Сьогодні — Велика субота. Традиції, прикмети та що не можна робити 09:54 «Нива» дев’ятий раз у сезоні зіграла внічию. Розійшлася миром з «Чайкою» в гостях 09:20 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 09:01 Вінниця сьогодні проводжає у вічність трьох військових play_circle_filled 08:30 Вітаємо християн зі Світлим Христовим Воскресінням! (Прес-служба ВО "Батьківщина") 08:25 Сьогодні вітаємо Марію та Кирила. Історія та прикмети 4 травня 08:00 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 21:01 Вінницька обласна лікарня отримала новий апарат УЗД для кращої реабілітації пацієнтів photo_camera 20:08 «Цвітіння» водойм: основні причини та чим воно небезпечне 19:29 «Тато забирав мене з дитсадка і ми дивилися вручення «Оскара»... У Тульчині показали «Ядерне чаювання» 19:11 У Вінниці зупинили «ВАЗ», водій якого був під дією двох наркотиків photo_camera 19:08 До ЗСУ через рекрутингові центри: перша група добровольців навчається на тренувальних базах 18:16 На Вінниччині за добу рятувальники ліквідували сім пожеж в екосистемах
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up