Головне про COVID-19 за 10 квітня: 119 хворих та 32 тисячі гривень на порятунок одного життя

Головне про COVID-19 за 10 квітня: 119  хворих та 32 тисячі гривень на порятунок одного життя
  • В Україні триває карантин через пандемію коронавірусу.
  • На Вінниччині кількість захворілих стрімко зростає.
  • Ми зібрали важливі новини 10 квітня, які ви могли пропустити, але їх варто знати.

— За даними ЦГЗ, станом на 9.00 10 квітня в Україні 2203 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 69 летальних, 61 пацієнт одужав. За добу зафіксували 311 нових випадків, — зазначають у повідомленні МОЗ.

Тим часом, станом на 11.00 цього дня на території Вінницької області зареєстрували 255 підозр на COVID-19. У 119 випадках виявлений коронавірус, в тому числі у 9 дітей.

Мер Вінниці Сергій Моргунов, 10 квітня, провів брифінг, де відповів на питання ЗМІ. Зокрема, повідомив, що роблять для забезпечення медиків засобами захисту, на чому місто буде економити через коронакризу і за чиї кошти лікують пацієнтів з коронавірусом. А також розказав, що у Вінниці вже шість людей одужали від СOVID-19. Серед них є 73-річна жінка з важкими супутніми хворобами. Не оминув він і питання про вартість лікування.

Відео дня

Ще не одужав, але йде на поправку маленький Павлик, який нині бореться з коронавірусом. Про це у фейсбук написав Геннадій Вацак.

— Тепер Павлик самостійно дихає, реагує та рухається, температура в нормі. В легенях на знімку — спостерігається позитивна динаміка, — каже Вацак.

Запрацювала онлайн-карта, яка показує забезпечення опорних лікарень обладнанням, персоналом, а також кількістю ліжок у боротьбі з коронавірусом. Роздивились, що є у вінницьких лікарнях та які з них забезпечені найменше. Деталі ТУТ.

Знаменитий хореограф, танцюрист та суддя популярних телешоу долучився до соціальної кампанії МОЗ України #ПідтримуюЛікарів. Зворушливий відеодзвінок Влада Ями став сюрпризом для лікарки «швидкої допомоги» з Вінницької області Ірини. Чому — дізнавайтеся за посиланням.

За минулу добу поліцейські склали 20 адміністративних протоколів на порушників карантинних вимог. З початку карантину — 232.

Карантин і коронавірус зупинив роботу підприємств у Вінниці, що залишило працівників без заробітку. Як альтернатива, людям пропонують стати на облік в центри зайнятості, які з початку коронакризи приймають заяви дистанційно. Які потрібні документи, куди подавати і скільки можна отримати грошей від держави?

Тим часом, карантин не завада природі. Прийшло потепління, а з ним забуяло усе живе. Наразі у місті цвітуть сакури й пройти повз них нереально — вінничани фотографують цю красу.

На носі вихідні і так хочеться піти прогулятися. Але очільник області вчергове просить залишатися людей вдома, аби зменшити ризики поширення коронавірусу.

Щоб лишній раз не виходити на вулицю, Укрпошта приймає заявки на достатку пасок. Як це зробити та скільки коштує?

Тричі на тиждень українські телеканали транслюють богослужіння та обрядові заходи найчисельніших церков та релігійних організацій, що діють в Україні. У матеріалі зібрали розклад телевізійних трансляцій на весь період карантину.

 

Читайте також:

Вісім хворих дітей та ще 94 випадки. Головне про коронавірус за 9 квітня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Наталі Мілєвська

    Може вінницькі лікарі лікують золотими зливками, бо в Києві максимум, що люди платять 5-7 тис.
  • Waw Gray

    Пора саджати журналістів за роздмухування паніки і психозу недостовірною інформацією.
  • Лариса Слюсар

    Невже  про цю інформацію  не знають  можновладці .  Не стидно їм  займати високі  чини і не діяти ?
  • Юрій Пащенко

    Дурять людей по повній
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини 14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби 12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня 20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up