Наскільки вінницькі лікарні готові до лікування COVID-19. Створили карту

Наскільки вінницькі лікарні готові до лікування COVID-19. Створили карту
  • Запрацювала онлайн-карта, яка показує забезпечення опорних лікарень обладнанням, персоналом, а також кількістю ліжок у боротьбі з коронавірусом.
  • Роздивились, що є у вінницьких лікарнях та які з них забезпечені найменше.

Карту медичного забезпечення розробила аналітична онлайн-система YouControl. Її презентували вчора, 9 квітня, в Українському кризовому медіа-центрі.

Система аналізує дані та визначає показники, на скільки днів українським лікарням вистачить ресурсів. Тобто, скільки лікарня зможе проіснувати з існуючими залишками.

Дані збираються в інформаційно-аналітичній системі MED Data. До системи мають доступ 240 медичних закладів першої хвилі, які мають щодня оновлювати інформацію. Найближчим часом сервіс планує зібрати інформацію із ще 2 000 лікарень. За результатами збору інформації розробники звітують МОЗ.

Відео дня

Аналітична карта складається з чотирьох розділів: обладнання, лікарні, ліжка та захворюваність. Дані зведені станом на 8 квітня.

Обладнання

Згідно з картою, Вінницька область на 17 місці в Україні по забезпеченню медичним обладнанням. З існуючим залишком обладнання вінницькі лікарні зможуть працювати 29 днів. Найбільше забезпечені Харківська (108 днів) та Чернігівська область (80 днів).

Інтерактивна карта забезпечення обладнанням українських опорних лікарень / Скріншот

Червоним кольором на карті позначені найменш забезпечені лікарні, зеленим ті, у яких забезпечення найбільше. До забезпечення медичним обладнанням входить: антисептик, оглядові рукавички, одноразові маски, респіратори, ізоляційні халати та костюми біозахисту.

Антисептика у вінницьких лікарнях вистачить на 84 дні, рукавичок на 50, костюмів біозахисту лише на 4 дні, а ізоляційних халатів є лише на день.

Інтерактивна карта забезпечення обладнанням вінницьких опорних лікарень / Скріншот

З десяти опорних лікарень Вінницької області найбільше обладнанням забезпечена Вінницька обласна дитяча інфекційна лікарня. Закладу вистачить обладнання на 88 днів безперервної роботи. Найменше — Могилів-Подільська окружна лікарня інтенсивного лікування. Вона забезпечена лише на чотири дні.

Лікарі

По забезпеченню лікарями Вінницька область на 14 місці в Україні. Найбільше лікарів працює в Івано-Франківській області, найменше в Хмельницькій.

Карта забезпечення українських опорних лікарень лікарями / Скріншот

У Вінницьких опорних лікарнях працює 1865 лікарів, 316 з них можуть бути задіяні у боротьбі з COVID-19. Працює 706 медсестер та 58 анестезіологів. Лікарів інфекціоністів — 40.

Карта забезпечення вінницьких опорних лікарень лікарями / Скріншот

Найбільше медичного персоналу працює у Могилів-Подільській окружній лікарні інтенсивного лікування (301 медпрацівник), найменше у Шаргородській центральній районній лікарні (72 медпрацівника). У Жмеринській центральній районній лікарні задіяні 298 медпрацівників, Вінницькій лікарні №1 — 296, Вінницькій центральній районній лікарні — 280, Козятинській центральній районній лікарні — 231, Вінницькій обласні дитячій інфекційній лікарні — 115, Тростянецькій центральній районній лікарні — 102, Хмельницькій центральній районній лікарні — 92 та Калинівській центральній районній лікарні — 78 медпрацівників.

Ліжка

Найбільше лікарняних ліжок в опорних лікарень Харківської області — 2 892 ліжка, найменше у Хмельницькій та Луганській областях. Вінницька область на 15 місці в Україні, наші опорні лікарні зможуть прийняти 1 124 пацієнти.

Карта забезпечення опорних лікарень ліжками для пацієнтів / Скріншот

У вінницьких лікарнях зайняті 24 боксовані палати, вільні — 37. У відділенні інтенсивної терапії (станом на 8 квітня) знаходиться 24 пацієнти. У Могилів-Подільській лікарні один пацієнт підключений до штучної вентиляції легень.

Карта забезпечення вінницьких опорних лікарень місцями для пацієнтів / Скріншот

У вкладці «Захворюваність» відображається оперативний моніторинг ситуації довкола COVID-19.
 

Читайте також:

«Помремо — скажуть коронавірус» Як вінничанка з дитиною лікує пневмонію вдома

«Вона по 100 разів викликає швидку», — медики про пацієнтку з дитиною, яка лікує пневмонію вдома

Як правильно купувати та дезінфікувати продукти під час карантину. Відеоінструкція

Як працює карантинний блокпост на в’їзді у Вінницю. Відеорепортаж

Спецперепустки у громадському транспорті перестали перевіряти. Ми перевірили

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Larisa Nikolaevna

    Переконана,що все це брехня та фікція. Жодна з лікарень не підготовлена
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up