Спецперепустки у громадському транспорті перестали перевіряти. Ми перевірили

Спецперепустки у громадському транспорті перестали перевіряти. Ми перевірили
  • На період карантину у Вінниці запровадили систему спецперепусток для проїзду у громадському транспорті.
  • Після п’яти днів нововведення, перепустки на вході до транспорту перевіряти перестали.
  • Виявилось, що для того щоб зараз зайти в салон достатньо мати, для годиться, будь-який аркуш паперу.

Сьогодні зранку, 2 квітня, на тролейбусній зупинці «проспект Космонавтів» людей не багато. Громадський транспорт ходить часто і в ньому багато вільних місць.

Близько дев’ятої ранку у тролейбус без перепустки пробували зайти двоє чоловіків старшого віку. Обидвох їх водії до салону не пустили. В одному випадку через те, що не було перепустки, в іншому — водій побачив, що журналіст фотографував.

Дідуся, якого не пустили в салон під фотозйомку, це дуже обурило. Своє роздратування чоловік виказав всім на зупинці.

Відео дня

— Це ще як називається?! Їдуть пусті, а людей не беруть, — каже чоловік. — Мені треба на «Урожай» м’яса купити, я туди пішки коли дійду?! Кому про це писати, кому говорити та що робити?!

На зупинці «Ляля Ратушна» пасажири трамваю стали свідками, як до салону не пустили бабусю. Жінка просилась проїхати одну зупинку, бо в неї заболіли ноги, але водій був невблаганний.

На «Космонавтів» водій тролейбуса працював «на довірі». Він просто запитував у пасажирів чи є у них перепустки. Нічого не перевіряв, але наголошував, що потрібно було б перевіряти ще й паспорт.

На початку впровадження спецперепусток у Вінниці, 29 березня, водіям допомагали кондуктори. Вони брали на себе обов’язок перевірки документів на право проїзду та розрахунок. Зараз же документи перевіряють водії й перевірка проходить дуже формально: для того щоб зайти в салон достатньо тримати в руках будь-який папірець. Навіть якщо на зупинках у транспорт заходить по одній — дві людини, у водіїв все одно не вистачає на все часу.

Журналіст склав свою перепустку текстом всередину, так щоб на ній не було видно ні тексту, ні печатки. За кілька поїздок водії жодного разу не попросили розгорнути перепустку. Достатньо просто тримати аркуш в руках на вході до транспорту.

Подивіться, як все це виглядало на відео:

— Можливо, так сталось через те, що водій бачив, що транспорт не завантажений, — розповідає Михайло Луценко. — Або вони вже звикли, що в ранковий час з цих зупинок всі їдуть на роботу по перепустках.

За словами очільника Вінницької транспортної компанії Михайла Луценка, введення спецпропусків зменшило ранкову кількість пасажирів у громадському транспорті. Можливо, надалі це дозволить зняти якусь кількість транспорту з маршрутів через незавантаженість.

Читайте також:

У транспорт — тільки за перепустками. Як діють нові обмеження у Вінниці

Читачі RIA і «20хвилин» передали допомогу вінницькій дитячій інфекційній лікарні

Що по чому: скільки коштують овочі та фрукти на ринку «Привокзальний»

«Коля, будь людиною, закривай!» Як на карантині працюють вінницькі ринки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Vladimir

    Я сподіваюсь, що цей відважний журналіст погодив зйомку з керівництвом «Транспортної компанії» та з водієм транспортного засобу?  Взагалі то, такі відважні журналісти, які стоять в авангарді боротьби з коронавірусом та не жаліють себе розказуючи нам, що потрібно на блокпостах всім вимірювати температуру та обмивати автомобілі, викриваючи халатне ставлення до нас з боку працівників ТТУ або поліцейських. Така безкомпромісна боротьба та викриття. Виїхав ризикуючи життям, зняв відео з карману, накинув в інтернеті і з почуттям виконаної работи можна йти до каси. А те що там бабусі з ногами, черги кілометрові на блок постах, у людей істерика та паніка, то таке. Головне ж провінційна сенсація

    arkadijj arkadijj reply Vladimir

    Вот ради таких вот (бабусь) и нужны не просто меры а карантин настоящий ! А не та пародия на него которая действует у нас.Да очереди и не чего страшного постоишь в очереди . Хотя уверен на все 100 процентов добрую половину той очереди можно гнать в три шеи что бы сидели дома.  НЕТ ТАМ НИ КАКОЙ ОСТРОЙ НЕОБХОДИМОСТИ КУДА ТО ЕХАТЬ

    Vladimir reply arkadijj arkadijj

    Дивлюсь ви настільки авторитетна людина що можете за інших вирішувати треба комусь їхати по справах чи ні. А за одно, ще вирішуєте важливі ці справи для людини чи ні. Шановний, те що Вам здається неважливим для іншого, це може бути сенс життя. Живіть з тим що не всі повинні розділяти ваше бачення світогляду та «вважливості» цілей в ньому.
  • Ольга Мозгова

    І якщо чесно, то це й добре ,що не придираються водії, самій два рази дозволили без перепустки проїхати ,і я дуже вдячна

    arkadijj arkadijj reply Ольга Мозгова

    Ось так ми і виконуємо правила і розпорядження!
  • Олександр Зелений

    Я одягнув маску,перчатки,ще тільки ласти забув))з пропуском,зайшов в тролейбус,як в зону ураження)Водій втомився від прохань і впустив людей без пропуска ,масок.тим більш перчаток ....Все б нічого, але стільки  вимог  тоді для чого? Чому на зупинці де стоять якісь наглядачі,вхід як в чорнобильській зоні, а по дорозі все це помножується на нуль?...Тим більше ті люди сіли якраз переді мною.?Хоть дистанції якоїсь дотримувались
  • Олександр Перепелиця

    Десь по дорозі з роботи чи на роботу зробиться дурно,то геть під'їхати не можливо!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:11 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up