«Коля, будь людиною, закривай!» Як на карантині працюють вінницькі ринки

«Коля, будь людиною, закривай!» Як на карантині працюють вінницькі ринки
  • Біля ринку «Привокзального» забиті всі парковочні місця, на «Урожаї» народу менше, але люди збираються на зупинках громадського транспорту.
  • Хто залишився торгувати на ринках, а кого зачинили на карантин, скільки людей ходить без масок та чи важко скупитись?
  • Роздивились, що робиться на ринках «Привокзальний» та «Урожай» під час карантину.

Якщо сидячи вдома ви дивились у вікно і задумувались, куди під час карантину їдуть усі ці автомобілі, то ми, здається, знайшли відповідь — на ринок.

З 23 березня, на період карантину, вінницькі продовольчі ринки працюють з 10 до 14.00. 

Ринок «Урожай»

Частина ринку на «Урожаї», де продавали речі, зачинена. Зараз тут порожні ряди, відкриті лише поодинокі кіоски, в яких продають побутову хімію та їжу.

Відео дня

Біля одного напіввідкритого лотка сперечаються двоє чоловіків. В одного з них в руках ручка з блокнотом, інший емоційно щось розповідає, розмахуючи руками. На прилавку кіоску — ручки та зошити. Схоже на те, що власника вмовляють закрити продаж.

— Коля, будь людиною, закривай! — каже чоловік з блокнотом.

— Але ж в мене КВЕДи! — каже інший.

— Коля, у всіх КВЕДи! Ти зошитами торгуєш, сказали не можна, значить не можна! — каже чоловік з блокнотом.

На центральному вході до павільйону «Урожаю», відвідувачам міряють температуру та не пускають без маски. Як все це виглядає дивіться в сюжеті:

Перевірку можна обійти, якщо зайти на ринок з лівого боку, у продовольчі ряди. Людей тут не дуже багато. Майже всі продавці в масках. Ті, у кого маски немає, кутаються у шарфи.

Ми не зустріли відвідувачів молодшого та середнього віку без масок. А от людей старшого віку без засобів захисту вистачає.

На тролейбусній зупинці «Урожай» люди стоять у черзі на перші двері громадського транспорту. Черга доволі щільна.

Ринок «Привокзальний»

Парковочні місця біля «Привокзального» також всі зайняті. На самому ринку поменшало продавців, є навіть порожні місця. У розмовах оточуючих людей постійно проскакує слово «коронавірус».

— Вчора показували той базар Китайський! Боже, що там робиться: собаки, миші, кажани. Там що хочеш може завестись, — каже одна продавчиня через прохід у рядах іншій. — Якби в нас таке було, нас би давно закрили за антисанітарію.

Біля магазинчиків вздовж «Привокзального» зустрічаються черги з кількох людей. Вінничани дослуховуються закликів і не готові почекати на вулиці, щоб не штовхатись всередині.

— Людей, поменшало, але вони почали купувати більше, — розповідає продавчиня Людмила. — Звичайно, трохи страшно через вірус, але ми намагаємось думати про хороше. Якщо всі будуть боятись і зачиняться — що їстимуть люди.
 

Читайте також:

Скільки коштує гречка та інші крупи на вінницьких ринках. Роздивились ціни

Кросворд: Історія Вінниці від заснування міста до наших часів

Караоке для миття рук. З’явився сервіс, який допомагає робити постери для карантину

Ми запитали вінничан: Як ви плануєте перечекати карантин?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Ира

    В АТБ цены приемлимые и акции есть, а вот в Метро ни одной акции не осталось...
  • Ольга

    Атб мало того, что повысили цены, они не соблюдают правила карантина: запускають всех . Люди без масок, перебирают овощи и фрукты голыми руками.. и т д
  • Rabbit123

    АТБ неприємно здивували підняття цін на овочі.
    З цитрусами ясно: потепліло і вони гниють. А картопля по 16 - перебір)
  • Ярослав

    КВЕДи є кведи. Як звучить постанова про обмеження? Так її треба і виконувати!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:17 З водойми на Вінниччині дістали тіло 57-річної жінки 19:21 У Вінниці відбудеться аукціон з продажу п'яти об'єктів нерухомості: стартова ціна від 200 тисяч 18:23 Новим командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ став Олександр Трепак родом з Вінниці 17:19 У 23-х громадах Вінниччини посадять трояндові Алеї Слави Від читача 10:24 Пригоди бійців у Європі․ Майбутній "рейнджер" розповів про навчання воїнів ССО за кордоном 16:45 Безкоштовні майстер-класи та багато іншого з благодійним проєктом "Колесо Підтримки"! (Новини компаній) 16:21 Верховна рада збільшить штрафи для ухилянтів 16:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 15:23 У Вінниці під колесами потяга загинула 52-річна жінка 14:50 Тисячі вінничан на колінах зустрічали Назарія Гринцевича. Герой повернувся додому на щиті play_circle_filled 14:22 Шахрайський кол-центр ошукав українських фермерів на 2,5 мільйона гривень play_circle_filled photo_camera 13:24 П'яна вінничанка не розминулася з металевим парканом 12:25 Дослідження, яким довіряють: яку медичну лабораторію обрати у Вінниці?" (Новини компаній) 12:21 У Вінниці тимчасово відключатимуть газопостачання деяким споживачам. Адреси 11:55 Тренер Володимир Прошин у 75 років пройшов курси підвищення кваліфікації 11:45 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 11:17 Без холодної та гарячої води. Де у Вінниці 9 травня відключать послуги 10:25 З переліку об’єктів культурної спадщини на Вінниччині викреслили низку пам’ятників 10:19 «Це Крафт»: Дають гранти для майстрів власної продукції, навіть художників, чи письменників 10:10 ФДМУ пропонує орендувати через онлайн-аукціон їдальню у Вінниці (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up