Де у Вінниці можна найшвидше зробити ПЛР-тест на коронавірус? (Новини компаній)

Де у Вінниці можна найшвидше зробити ПЛР-тест на коронавірус? (Новини компаній)

У нашому місті не припиняє зростати кількість хворих на коронавірус, а найбільш надійний спосіб виявлення COVID-19 — це ПЛР-тестування. У Вінниці є кілька приватних клінік і лабораторій, де без направлення від лікаря готові тестувати методом полімеразної ланцюгової реакції.

Проте з них лише один медзаклад має власну ПЛР-лабораторію — це «Меділабс». Особливість роботи цього лабораторного центру в тому, що його клієнтам не потрібно чекати по кілька днів на результати, тут діє правило: «Швидкість без шкоди для якості». Тому в «Меділабсі» отримати свої результати можна вже за п’ять годин після здачі.

Розповідаємо, як їм вдається так швидко досліджувати зразки та надавати відповідь своїм клієнтам.

Власна лабораторія дозволяє робити тести на коронавірус швидше

Понад 50 працівників «Меділабсу» сім днів на тиждень працюють, аби результати тестів на коронавірус та інші захворювання якнайшвидше потрапляли до пацієнтів.

У цьому діагностичному центрі не купували обладнання спеціально для роботи з COVID-19, ПЛР-лабораторія та досвідчений персонал працює тут ще з 2013 року.

— Ніякого секрету того, як нам вдається так швидко виконувати ПЛР-аналіз, немає, — говорить директор діагностистичного центру «Меділабс» Євгеній Дудник. — Причина швидкого і достовірного ПЛР-аналізу на COVID-19 — це те, що «Меділабс» має власний лабораторний центр прямо у Вінниці. Тобто, аналіз проводиться «на місці», не транспортуючи зразки у Київ чи державний вінницький лабораторний центр, як це роблять всі інші діагностичні центри. У нашій лабораторії злагоджено працюють професіонали, які люблять свою справу. Вони, у свою чергу, забезпечені всім необхідним для того, щоб виконувати цю роботу якісно. Лабораторія працює на результат, і нам дуже важливо, щоб ми видавали його клієнтам вчасно та достовірно.

Отримати результат тесту на коронавірус у цьому центрі можна за п’ять годин. Тобто, якщо ви здасте тест до одинадцятої години ранку, то вже до 17 знатимете результат.

Для ПЛР-аналізу на COVID-19 «Меділабс» оснащена трьома аналізаторами європейського рівня Rotor-GENE. Одночасно у кожному може опрацьовуватися до 34 зразків. За словами Євгенія Дудника, за один день лабораторія опрацьовує понад 250 зразків.

Безпечно, якісно та безболісно

— Ми працюємо відповідно до Наказу МОЗ України, — каже Євгеній Дудник. — Всіма засобами індивідуального захисту працівники забезпечені і щоденно ними користуються. Ймовірність того, що наш персонал захворіє коронавірусом на роботі, зведена до нуля. Така ж ситуація і з клієнтами. Для них організовано попередній запис, щоб між прийомом був час продезінфікувати приміщення.

Євгеній розповів нам й про саму процедуру проходження тесту на коронавірус та підготовку до неї. За його словами, у «Меділабсі» є два пункта забору, які відповідають всім вимогам, тобто ізольовані і мають окремий вхід.

— Спочатку клієнт дзвонить на лінію кол-центру. Під час розмови його записують на зручну для нього годину, та пояснюють правила підготовки до ПЛР-дослідження. Правила наступні: коли береться мазок з носоглотки, то впродовж трьох годин до забору не можна нічого їсти, пити і проводити маніпуляції з ротовою та носовою порожниною, — пояснює директор «Меділабс». — Далі пацієнт приходить на зазначену годину і здає тест. Це безболісна, але трішки неприємна процедура. Потім починається злагоджена робота кур’єрів, які практично кожну годину забирають матеріали і відвозять в нашу лабораторію. Далі відбувається аналіз тесту, і позитивні та негативні результати вносяться у систему обліку.

За словами Євгенія, вони відправляють оповіщення, що результати тесту готові і клієнта в особистому кабінеті на сайті може переглянути результат, або отримати його в лабораторії.

Якщо це документи на виїзд за кордон – то потрібно підійти з закордонним паспортом, щоб уникнути помилок в написанні імен та прізвищ. Виїзні документи з печаткою видаються на рецепції у лабораторії.

У випадку, якщо результат позитивний, то у лабораторії роблять повідомлення державним епідеміологам, а вони вже далі повідомляють сімейних лікарів.

— Працюємо ми і з додатком «ДІЯ», оскільки, являємось однією з небагатьох приватних лабораторій, які мають право знімати людину з самоізоляції після візиту за кордон, — каже Євгеній Дудник. — Зазвичай люди, що повертаються з відпустки чи відрядження, здають у нас ПЛР-тест, і в разі негативного результату, зняття з самоізоляції триває орієнтовно 15 хвилин.

Найменша ціна за найшвидший результат тесту на коронавірус

У «Меділабсі» вартість ПЛР-дослідження складає 1500 гривень, що є меншим за середню ринкову ціну.

— Три місяці тому ми почали робити аналізи за найнижчою ціною, яка була у Вінниці доступна, — 1 500 гривень. Таку цінову політику ми зберігаємо і сьогодні, попри те, що ціни на реагенти підвищувались, — пояснює Євгеній Дудник. — На ціноутворення впливає вартість реактиву і кількість персоналу, тобто наших людей, які працюють над цими тестами. Але з іншого боку, є ще інші наші люди — клієнти. Вираховуючи ціну, я запитав у себе: «Я б зробив собі аналіз за 2100 чи 3000 гривень? Та, напевно, ні». Тому ми поставили максимально мінімальну ціну, яка була б і нам вигідна, і доступна для пацієнта.

Куди приходити здати тест на COVID-19?

У нашому місті працює п’ять пунктів забору аналізів, але лише два пункти працюють виключно для проходження тесту ПЛР на COVID-19. Пройти ПЛР-тестування у Вінниці можна за адресами: вулиця Оводова, 29, і вулиця Амосова, 6. Для цього, як ми вже розповідали вище, потрібно залишити заявку на сайті або зателефонувати на гарячу лінію кол-центру (067)430-64-02. Працює лабораторний центр сім днів на тиждень, тож, записуйтесь і будьте спокійні за своє здоров’я. 

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover коштувала «каскадерам» лише штрафу й протоколу photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up