На Літніх Олімпійських іграх 2016 року у Ріо-де-Жанейро Україна посіла 31 місце

На Літніх Олімпійських іграх 2016 року у Ріо-де-Жанейро Україна посіла 31 місце
  • На Олімпіаді українські спортсмени здобули 11 медалей: 2 золотих, 5 срібних і 4 бронзових.
  • Жоден з п’ятірки вінницьких олімпійців не спромігся здобути медалі.
  • Загалом на Іграх Україну представляли 205 спортсменів у 27 видах спорту.

На Літніх Олімпійських іграх 2016 року у Ріо-де-Жанейро Україна посіла 31-е місце у загальнокомандному медальному заліку.

  • Золоті медалі країні принесли:

— гімнаст Олег Верняєв (паралельні бруси),

Відео дня

— каноїст Юрій Чебан (спринт на 200 м).

  • Срібло завоювали:

— гімнаст Олег Верняєв (багатоборство),

— стрілок з пневматичної гвинтівки Сергій Куліш (на дистанції 10 м),

— збірна шаблісток у складі Ольги Харлан, Олени Кравацької Аліни Комащук та Олени Вороніної,

— борець греко-римського стилю Жан Беленюк (у категорії до 85 кг) та Павло Тимощенко у сучасному п'ятиборстві.

  • Бронзові нагороди України принесли:

— шаблістка Ольга Харлан в індивідуальній першості,

— стрибун у висоту Богдан Бондаренко,

— веслярі Дмитро Янчук і Тарас Міщук (у змаганнях каное-двійок на 1000 м) ,

— Ганна Різатдінова в індивідуальному багатоборстві у художній гімнастиці.

На жаль, жоден з п’ятірки вінницьких олімпійців не спромігся здобути медалі. Боксери Микола Буценко і Денис Солоненко вилетіли вже в першому колі. Легкоатлетка Олена Яновська не подолала попередній раунд, інша бар’єристка Олена Колесниченкопівфінал. Найближче всіх до медалі, як і передбачалося, була дворазова переможниця Кубків світу з веслування Світлана Ахадова. Але вона, разом з партнерками по байдарці-четвірці, залишилася четвертою.

Читайте також: Вінничанка Інна Осипенко-Радомська виборола на Олімпіаді бронзу. Але в скарбничку Азербайджану

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували? 18:15 Субсидії на неопалювальний період: хто отримає автоматично, а кому треба переоформити 17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами 08:03 Сьогодні — Великдень. Історія, традиції та прикмети 5 травня 21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up