ХК «Донбасс-2003» двічі здолав вінницьких «Патріотів»

ХК «Донбасс-2003» двічі здолав вінницьких «Патріотів»
с сайту ФК "Донбас"
В попередні кілька сезонів чоловічий ХК «Донбас» був безумовним лідером українського хокею з шайбою. Поки що функціонування цієї команди «заморожено» на рік. Про її участь в змаганнях немає мови. Але продовжує виступати в чемпіонаті України серед юнаків до 12 років ХК «Донбас-2003 р.н.». Причому ця команда є безумовним лідером змагань.

До вінницького вояжу «Донбас-2003» в чемпіонаті провів чотири гри – по два рази виграв у «Білого Барса» (Біла Церква) і «Крижинки» (Київ). І це незважаючи на суттєві втрати перед сезоном. Нині в команді залишилося лише приблизно 60 % гравців з минулорічного складу. Деякі юні спортсмени, колишні лідери, переїхали до Росії, Білорусі та Києва. Кореспондент RIA поспілкувався з гостями з буремного регіону.

Обстріли біля ковзанки

Як розповів головний тренер юнацького ХК «Донбас» Ігор Іванов, команда певний період навіть під час бойових дій базувалася в Донецьку.

Відео дня

– Але тренуватися там було неможливо. Одна ковзанка знаходилася на території, де постійно були обстріли. А друга взагалі не працювала, – пояснив Ігор Іванов.  – Тому на початку вересня ми були вимушені перебратися до сусідньої Дружківки, яку контролює українська армія.  

Льодова арена в Дружківці – в гарному стані. Але іногородні команди категорично не хочуть їхати до цього міста, які знаходиться на відстані 80 км від Донецька. Хоча, за словами тренера, в Дружківці нині доволі безпечно, не стріляють, а місто охороняється військовими на блок-постах. Тому домашньою ареною «Донбасу» є ковзанка «Салтівський лід» в Харкові. До речі, в першій столиці України є кілька своїх юнацьких хокейних клубів – і муніципальних, і приватних.   

Хокеїсти України – як велика родина

Як відомо, президентом ХК «Донбас» є колишній віце-премєр України Борис Колесніков. Він продовжує фінансувати юних хокеїстів в повному обсязі. 

– Всі діючі гравці «Донбасу-2003» мешкають у Дружківці. Деякі постійно перебувають з батьками. Ті батьки, які залишилися в Донецьку, домовилися по своєрідне чергування, тобто вони навідуються до Дружківки по черзі.    Витрати на оренду квартир для хокеїстів компенсує клуб, а ось батьки сплачують за це самостійно. ХК «Донбас» також відряджає команди на ігри чемпіонату України, – каже мама юного гравця Юлія Данилова.

Батьки хокеїстів були задоволені тим, як їх прийняли в нашому місті.

– Приїхали ми вночі. Але при цьому розселили нас дуже швидко, гарно годують. Ми задоволені доброзичливим ставленням вінничан. Хоча, зазначу, нашу команду підтримують в усіх регіонах України. Особливо сприяють і нерідко виручають нас представники команд-суперниць. Взагалі всі хокеїсти України і їхні батьки – як одна велика родина, – додає Юлія Данилова.

Спорт поза політики

Юні донецькі хокеїсти, їхні батьки і тренери не хотіли коментувати напружену ситуацію в країні. Вони наголошували, що спорт – поза політики. А ось враженнями від АТО ділилися.

– В Донецьку мені було не страшно. Адже в районі, де ми мешкали, снаряди не вибухали, хоча віддалені було постріли чули. А ось біля Дружківки немає військових дій, тихо і спокійно. Тому я з батьками туди й переїхав, – каже  10-річний захисник ХК «Донбас» Дмитро Смагло. – Я хочу продовжувати свою хокейну кар’єру і досягти висот. Мрію з часом виступати в НХЛ.

– Ми з батьками вибралися з Донецьку ще на початку літа, тому я не чув жодних пострілів. Нинішня ситуація в нашому місті мене дуже лякає, – визнає 10-річний захисник Володимир Волков.

Вінничани прагнули реваншу за 0:14

5 – 6 грудня у вінницькому Льодовому клубі ХК «Донбас» провів два матчі. Проти лідера чемпіонату України грав вінницький «Патріот».  Перед іграми вінничани казали, що не забули розгромної поразки від "Донбасу-2003" (0:14) на передсезонному турнірі в Білій Церкві – і хочуть взяти реванш.

В першій грі господарі відкрили рахунок, вперше в сезоні змусивши "Донбас-2003" відіграватися. Після стартової 15-хвилинки рахунок на табло був 2:0 на користь "Патріота". Але в другому періоді "Донбас-2003" закинув у ворота вінницьких хлопців 5 шайб поспіль. Після тайм-ауту наші хокеїсти закинули одну шайбу, але все ж поступилися – 5:3 на користь донеччан.  

Другу гру також виграв «Донбас»-2003» – 3:1. В перших двох періодах команди грали на рівних, обмінявшись голами в кінцівці першої 15-хвилинки. До середини третього періоду рахунок залишався рівним. Давалася взнаки відмінна гра воротарів обох команд. Але до кінця зустрічі "Донбас-2003" зміг дотиснути вінничан.  

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up