Дошколярики і першачки проти студентів і старшокласників: в школі № 18 в «одному котлі» визначали найрозумніших шахістів

Дошколярики і першачки проти студентів і старшокласників: в школі № 18 в «одному котлі» визначали найрозумніших шахістів
Ліворуч - чемпіон Євген Шафір

Шахи – це вид спорту, у якому разом можуть змагатися, незалежно від віку і статі. Це вчергове підтвердили відкриті міські змагання, які відбулися сьогодні, 24 листопада, у Вінницькій школі № 18. Тут на сусідніх столиках  грали студент Вінницького педуніверситету Андрій Вічавський і дошколярик Ілля Лабінов, 11-класник Яків Ясько і шестирічний Максим Берегельський.

Фінальний бій трьох

Змагання відбулися за підтримки інтелект-центру NЕXT, адміністрації школи № 18 (чимало учнів цього навчального закладу займаються шаховим спортом), шахового клубу «Романтик» і мецената Олександра Козаченка. На старт вийшли 46 спортсменів різної кваліфікації. Всі грали разом п’ять турів за швейцарською системою. На партію кожному давалося по 15 хвилин, тобто це були швидкі шахи. 

На фініші три найсильніші гравці набрали по 4,5 очки із 5 можливих. Це бронзовий призер нещодавнього осіннього обласного турніру серед чоловіків Андрій Вічавський, призери обласних змагань Євгеній Шафір і Богдан Станіславський. Згідно із регламентом, було призначено додатковий матч-турнір у бліц. Тріо лідерів змагалися у два кола. 9-класник фізико-математичної гімназії № 17 Євгеній Шафір поступився у першій партії, а інші три виграв і став чемпіоном. На другому місці – Андрій Вічавський, на третьому – Богдан Станіславський.

Найкращий результат серед дівчат показала віце-чемпіонка Вінниці Тетяна Бойко. Срібло – у переможниці командного чемпіонату області Вікторії Швець. Бронза – у господарки поля, учениці школи № 18 Яни Олійник.

Відео дня

Чемпіон склав … Кубика Рубика

Родзинкою урочистого закриття став показовий виступ Євгенія Шафіра. На правах переможця, він показав свою вправність у складанні Кубика Рубика на швидкість. Женя зробив це за 2,5 хвилини, хоча зазвичай укладається у одну. Справа в тому, що новенька головоломка дуже туго прокручувалася.

Загалом було визначено кращих у семи номінаціях, тобто медалі, грамоти і подарунки отримала майже половина учасників. Кращими у додаткових категоріях стали Даніель Кержнер, Яків Ясько, Назар Григоренко, Максим Берегельський і Катерина Біліченко (сестра віце-чемпіона Андрія Вічавського цього разу посіла місце вище за нього!). Але жоден юний спортсмен не залишився без речових і смачних призів, які підготували дбайливі організатори. Основний підготовчий тягар ліг на плечі батьків юних шахістів – Вікторії Кержнер і Сергія Бутивського.   

Шахи завжди будуть у нагоді

Нагородження проводили директор інтелект-центру NЕXT Вікторія Котенко і директор школи № 18 Анатолій Мельник.

– Ми захоплюємося батьками, які підтримують своїх дітей і допомагають їм розвиватися. Вони – наше майбутнє, від яких залежить і наше подальше життя. Тому не підтримувати такі спортивні заходи – це гріх. Чи більше діти будуть мати можливість змагатися у шахових турнірах, тим краще для їх розвитку, – каже Вікторія Котенко

– Шахи – вид спорту, який розвиває мозок людини, здатність думати, приймати рішення і обирати найкращий варіант у різних життєвих ситуаціях. Тому ця гра в будь-якому випадку буде у нагоді дітям. Людина, яка здатна свідомо приймати правильне рішення, буде щасливою, самодостатньою і обов’язково приноситиме радість оточуючим, – сказав Анатолій Мельник. – Те, що діти зараз проводять своє дозвілля за шахівницею, є набагато кращим, ніж, приміром, тривале перебування у соціальних мережах. Тому ми із радістю приймаємо у своїй школі такі відкриті змагання.   

 

   

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up