10 цікавих фактів про Францію від вінницької студентки Аліни Пляцок

10 цікавих фактів про Францію від вінницької студентки Аліни Пляцок
Літо у французькому містечку Монлюсон відкрило для студентки Аліни Пляцок нову Францію. В цій країні маленькі села можуть бути красивішими за Париж, а собори - гарнішими за Нотр-Дам

– Я жила в сім'ї, яка володіла готелем-рестораном, де я працювала офіціанткою, - каже Аліна. - І для мене було дивно, коли вони мене щойно привезли до себе і сказали: «Бери, що хочеш, їж, що хочеш, йди, куди хочеш». Я вийшла, побачила - басейн, джакузі, двоповерховий будинок. Я не знала, що мені робити і в мене був шок.

Аліна - студентка факультету економіки і менеджменту Вінницького торговельно-економічного інституту. Працювала офіціанткою у чотиризірковому готелі-ресторані  містечка Монлюсон, що у регіоні Овернь. Знаходиться за 300-400 кілометрів від Парижу. Поїхала вчити мову по програмі «Вийди за кордони!» від Центру Громадської Активності «Результат». Їй платили гроші у вигляді чайових, але вона працювала як стажер з України.

Оверн – центральний масив Франції. Місцеві жителі називають його селом, через безліч маленьких сіл та містечок. Саме місто дуже старовинне. В ньому знаходяться церкви 11-12 століття та мальовничі парки.

Відео дня

Замок Бурбонів – найбільша точка міста Монлюсон. Французи пишаються цим замком і всім про нього розповідають. Адже нижні вікна на першому поверсі збереглися ще за часів Жанни Д'Арк.

Коли приїжджаєте в Париж, приготуйтеся краще  не до романтики, а до величезних, постійних черг з туристів. Особливо біля Ейфелевої вежі. Піднятися на неї можна тільки на четвертий рівень за чотири євро, якщо тобі не більше 25 років. Якщо більше - п`ять євро. Хоча черги однакові як на ліфт, так і пішки. Ближче до входу на туристів влітку розбризкують краплі прохолодної води втамувати спеку.

  1. Мішель Польнарьов – міська зірка усіх французів. Це співак і композитор, пісні якого лунають ледь не в кожній машині. А на відкриття виставки на його честь з'їхалися люди зі всієї Франції подивитися на  екстравагантного співака.

  2. Місто Шамбері  скрізь оточене горами та озерами. Це кордон між Італією і Францією. Тут знаходиться озеро Бурже, яке розташоване посередині двох міст. Воно вважається найбільшим природним озером Франції і найчистішим у світі. Об'єм води в ньому еквівалентний річному споживанню питної води у Франції -  приблизно 3,5 мільярда кубометрів.

  3. Місто Ансі (Annecy) – «французька Венеція» тільки без плаваючих по воді гондол. Місто пронизує велика кількість каналів.Також там знаходиться міська в'язниця 11 століття.

  4. Французи без машини – нікуди. Навіть невелику відстань пішки не ходять,тільки на автівці.

  5. Нотр-Дам де Парі – розкручений бренд. Дослівний переклад слова – «Наша дама із Парижа». В середині нічим не відрізняється від інших паризьких костелів. Навколо людей, що прийшли на службу, ходять багато туристів. Через це ледь чутно службу.

  6. Лувр:  і тижня не вистачить, щоб усе обходити. Представлені близько  300 000  експонатів. До картини Мони Лізи приставлені чотири наглядачі. Побачити її пощастить не кожному через нескінчені черги. В Луврі є wi-fi та  торговельний центр з одягом відомих брендів.

  7. Місто VICHY. Там виготовляють  не тільки відомий косметичний бренд. Це ще й популярний курорт з найбільшими мінеральними водами Європи, термальними джерелами. Це місто для французів як маленький Париж. Кажуть, що раніше це була столиця Франції.

  8. В ресторані традиційно замовлення бере адміністратор, а не офіціант. Французи спочатку замовляють аперитив, а потім вже дивляться меню. “Церемонія” споживання їжі проходить у декілька етапів: прелюдія – одна страва  в маленькій мисочці. Потім перша страва, основне блюдо, сир, десерт та післядесерт (за рахунок закладу).  В будь-якому ресторані вода безкоштовний.

  9. Французи полюбляють їсти прямо на вулиці, на тротуарах. Круасани в них без начинки. На сніданок – обов'язково свіжий багет, варення та масло. У великій кількості п'ють міцну каву.

  10. У Франції дуже багато гарних місць. Найчастіше країною подорожують пенсіонери. Для цього вони замовляють трейлер. А ще вони люблять святкувати свої ювілеї у ресторанах з фуагрою та іншими делікатесами.

Previous Next

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Дарья

    Яка краса, дуже гарна розповідь, дякую, дізналась багато цікавого.
  • Салліван Юлія

    Добрий день.Мені дуже сподобалась розповідь вінницької студентки.Це дійсно все так.Я сама вінничанка. Вже дуже багато років мешкаю на Півдні  Франції.Париж-це не Франція .Справжнісеньку Францію можно побачити за межами Парижу.Населення чудове!Люди приємні та вічливі.Найкраща кухня світу.Французи вміло поєднують старовину містечок  середньовіччя з високими технологіями сьогоднішніх днів.Одним словом -хочити побачити справжню ЧУДОВУ Францію побувайне не тільки в Парижі та Каннах.Доброго Вам дня !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:21 Небайдужі вінничани повідомили патрульним про п'яного водія photo_camera 10:23 Без води та світла. Де у Вінниці 7 травня відключатимуть послуги 10:07 Дрони з Калинівки випробували на полі бою. Робити їх самотужки дешевше і швидше photo_camera 10:03 Олег Мейдич: «Закон про легалізацію грального бізнесу взагалі має бути скасований» (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 17:14 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 09:48 Через важку хворобу перестало битися серце воїна-добровольця Володимира Савуляка 09:18 У Генштабі розповіли про 804-й день війни: найгарячіше на Авдіївському напрямку 08:17 Сьогодні вітаємо Антона та Людмилу. Історія, заборони та прикмети 7 травня 08:00 Як зберегти здоров'я спини, суглобів та куди звернутися при болях у Вінниці (партнерський проєкт) 07:55 Вакансії в Green cool, Грош та 59 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:07 На Вінниччині відбудеться ретро-тур найдовшою вузькоколійкою в Європі photo_camera 20:19 У Вінницькій області з початку року народилося 2151 немовля 19:21 Нічні заморозки та погіршення погодних умов прогнозують на Вінниччині play_circle_filled 19:03 Робили все без дозволів: через будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс play_circle_filled photo_camera 18:43 На Калинівщині відкрили меморіальну дошку в пам'ять про полеглого Віталія Кулака photo_camera 18:09 Затримали «бізнесмена», у якого «квиток» до Молдови коштував $9000 17:24 У Хмільницьку громаду «на щиті» повертається Олександр Бойко, який вважався безвісти зниклим 16:38 У Вінниці затримали жителя Чернігова, який пограбував аптеку та втік 15:45 Куди вступити після 9 класу: огляд навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 15:16 Відібрали п’ять найбагатших депутатів Вінницької міськради. Рейтинг від «20хвилин»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up