Подруги Анна та Олена звільнились з банку, щоб декорувати вінницькі весілля

Подруги Анна та Олена звільнились з банку, щоб декорувати вінницькі весілля
  1. Подруги Анна Сізова та Олена Білоус задумали власну справу, коли обом було по 20 років.
  2. У вільне плавання  наважились пуститись закінчивши університет та попрацювавши на роботі.
  3. Вклавши у студію 50 тисяч гривень дівчата втілюють в життя  дизайнерські мрії наречених та займаються власною справою по дві доби без сну.

- Ми закінчили університет, були молоді та зелені, і тут якраз Олена виходила заміж, - розповідає співвласниця студії весільного дизайну "Marry Me" Анна Сізова. -  Ми самі розробляли дизайн, шили декор, навіть самі робили запрошення. Так у нас виникла ідея цим займатись. Але ми все добре обдумали і зрозуміли, що поки не готові. Батьки нас не підтримали, друзі теж,  сказали, щоб ми йшли на роботу. Ну ми і пішли: хто в банк, хто на державну службу.

Влітку 2014 року дівчата зрозуміли, що працювати на когось більше не хочуть і прикрасивши декілька весіль своїх знайомих всерйоз замислились над власною справою. Почали вивчати ринок, американські весільні сайти та ціни конкурентів. Паралельно дивились безкоштовні майстер-класи та роботи вінницьких студій. Коли зрозуміли, що багато вінничан не можуть собі дозволити елітний весільний декор, а бюджетний варіант не вражає різноманітністю, вирішили обрати золоту середину: робити гарно, стильно, доступно та з індивідуальним підходом.

Стартовий капітал та ризики

Відео дня

Спочатку подруги нарахували початкових затрат на 10 тисяч гривень. На ділі ж виявилось у п’ять разів більше, і це не рахуючи швейної машинки та комп’ютера. Кредит брати не довелось. Половину суми дали батьки, інша половина – власні заощадження.

- Починали, коли курс долара з восьми різко став по 26. Ми не знали, чи будуть люди у нас що-небудь замовляти, - каже Олена. -  Досвіду в нас теж не було  – ще один великий ризик. На платні тренінги з декорування грошей вже не вистачало.

За словами дівчат, гроші окупились за один весільний сезон: весна, літо,осінь. Та заробіток підрахувати важко: подруги постійно поповнюють колекцію аксесуарів. Рекламу починали з соцмереж. Створили сторінку, додавали людей, які закохані чи зустрічаються, і почали шукати перших клієнтів. Займаються справою вже другий рік і зупинятись не планують. Травень повністю розпланований, а в кінці місяця  подруг очікує новий цікавий досвід: прикрашатимуть школу у Вапнярці на врученні дипломів.

Весільні декоратори: як все влаштовано

З кожним клієнтом працюють індивідуально: малюють ескіз та розробляють дизайн, тому й  ціни на послуги встановлюються окремо. Одні лише прикрашають місце для наречених, інші замовляють виїзну фотозону та декор усього залу. Аксесуари замовляють закордоном. Тканини купують в Хмельницькому або Одесі, бо у Вінниці втричі дорожче.

- Минулого року ми робили панно для молодих у формі серця із тисячі метеликів. І всі вирізали десь тиждень. За таку роботу не кожен би узявся, але ми загорілись, - каже Олена. - Бувало і по дві доби не спати. Коли сам на себе працюєш, то готовий працювати і 25 годин на добу.

Обрати нішу та робити

- Коли починали, хотіли братись за все і одразу, робити і запрошення, і святкові аксесуари для гостей. Та зрозуміли, що нам просто рук не вистачить, і вирішили робити гарно щось одне, тому оберіть нішу, - каже Олена. - Якщо дуже багато конкурентів – сенсу немає. Є багато, хто починав разом з нами, і їх уже немає.

Починати без бюджету теж нереально, кажуть дівчата. На ринку багато недобросовісних конкурентів, через них страждають усі інші.

- Потрібно починати і робити. Бо якщо довго думаєш, тебе починають відмовляти, - каже Анна. -  І подумати тверезо: що ти вмієш робити і до чого є талант.

Не знайшов роботу для душі, створи її сам!  Центр Громадської Активності "Результат" за підтримки Медіа Корпораціії «RІА» в рамках проекту "Startup&Go" проводить зустрічі з молодими вінницькими підприємцями. Слідкуй за розкладом зустрічей в соцмережі та приходь за адресою: вул. Хмельницьке шосе 23 (прохід зліва від торгового інституту ВТЕІ КНТЕУ). 4 поверх.

Читайте також:

Бізнес у кризу: колишній боєць АТО відкрив сімейний кінотеатр

Вінничанин робить бізнес на іграшках для дорослих

Кавовий бізнес по-новому: без сиропів та з безкоштовними зефірками

Як зробити бізнес в кризу: подружжя відкрило історичне кафе у центрі міста

Як зробити бізнес в кризу: Євгенія Маркова заробляє на приготуванні та доставці їжі

Як зробити бізнес в кризу: 28-річна Аліна відкрила спортивний центр

Як зробити бізнес в кризу: Олександр відкрив у Вінниці чоловічу перукарню

Як зробити бізнес у кризу: травматолог Андрій лікує вінничан за допомогою тренажерів

Бізнес в кризу: власник кінотеатру “Бродвей” каже, що він окупився за півроку

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Молодці, що наважилися та вирішили йти за своєю мрією, гарний приклад для інших. Бажаю вам лише процвітання у вашому бізнесі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:04 У місті-побратимі Вінниці Карлсруе створять мурал-вишиванку 20:52 Футзалісти з Хмільника виграли обласні змагання «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» 20:50 Цій традиції дев'ять років: судді подарували сорочки-обереги немовлятам, які народилися у Вінниці photo_camera 20:45 У Вінниці співали пісні і читали вірші про вишиванку Від читача 10:21 «Шахрай у Вінниці: Як лікар-інтерн кинув місцевих на гроші?» 20:32 З пораненням тримав рубіж та рятував побратимів: відзначили воїна з Козятинщини 20:05 У Вінниці діти з поліцейськими виготовили український оберіг photo_camera 19:01 Перша вишиванка — у пологовому. Новонародженій калинівчанці медики подарували сорочку 18:45 На день — у маленькі Карпати. На фестивалі у селі Стіна покажуть те, що шукали пів року 18:43 «Вимикатимуть і влітку, і восени»: які графіки відключення світла існують і які з них вже діють у Вінниці 18:40 Медогляд дітей: які медичні центри Вінниці пропонують швидке та комфортне обстеження? (партнерський проєкт) 18:19 «Душа в місті Марії»: у Вінниці відкрили фотовиставку про материнську любов і втрату photo_camera 17:53 Рік братерства Вінниці з Карлсруе. Чим допомагає нам це місто і чим воно схоже з нашим? play_circle_filled photo_camera 17:05 Економія, комфорт, зв'язок: на Григоренка капітально ремонтують ліфт 16:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 16:06 Що ви знаєте про вишиванки? Тест до свята від «20хвилин» 15:31 У Вінниці розробили «Дорожню карту Захисника» для допомоги ветеранам 14:19 Сьогодні — День вишиванки. Народний репортаж із соцмереж вінничан до свята play_circle_filled photo_camera 14:00 День відкритих дверей! Запрошуємо у Вінницькій національний технічний університет (Новини компаній) 13:21 «Взірець безмежної любові»: презентували книгу про Героя України Дмитра Майбороду
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up