Вінничанин готується їхати на велосипеді у Скандинавію. Уже крутив педалі у 35 країнах Європи

Вінничанин готується їхати на велосипеді у Скандинавію. Уже крутив педалі у 35 країнах Європи
Володимир Іванов накрутив по Європі на своєму велосипеді понад 20 тисяч кіломтерів! Чому б владі не ініціювати досягнення земляка для занесення у Книгу рекордів України
  • Володимир Іванов, колишній вчитель фізкультури, чотири рази подорожував на велосипеді країнами Європи.
  • За цей час накрутив понад 20 тисяч кілометрів, побував у 35 країнах, у дорозі провів 140 днів. 
  • Нині готується до п’ятої поїздки – на Північ Європи
  • Як велосипед може допомогти змінити спосіб життя і відкрити незнаний світ? Мандрівник ділиться думками з читачами 20minut.ua.

Афіни, Берн, Вршава, Ватикан, Венеція, Відень, Париж, Рим, Софія, Стамбул, Тбілісі … Майже у кожній країні мандрівник заїжджає до столиці, оглядає пам’ятні місця. Є фото і відео на фоні Ейфелевої вежі і Тріумфальної арки, Брандебурзьких воріт, колізею, собору Святого Петра. Укомплектував чотири альбоми фотографій.

Починалося все з поїздок по Україні. На своєму двоколісному побував у більшості областей. Відтак спробував підкорити Європу. Де побував і як це вдалося?

Третій маршрут – найтриваліший

Перша поїздка, 2015 рік

Відео дня

У дорозі провів 40 днів. Проїхав шість країн: Польща, Німеччина, Франція, Бельгія, Люксембург, Нідерланди Загальна відстань – 4,5 тис.км.

Невдало вибрав час. Вирушив з Вінниці 15 серпня. Восени у Європі почалися дощі. Значну відстань їхав одягнений у дощовик. На зворотному шляху, коли переїжджав німецько-польський кордон, вночі було два градуси морозу.

Друга поїздка, 2017 рік

На дорогу витратив 45 днів. Виїхав 11 червня  повернувся 7 серпня.  Проїхав 10 країн: Польща, Німеччина, Нідерланди, Бельгія, Франція, Ліхтенштейн, Швейцарія, Австрія, Словаччина, Угорщина Загальна відстань - 6,7 тис.км

Третя поїздка, 2018 рік

Провів у дорозі 58 днів. Додому повернувся 23 серпня. Проїхав  15 країн: Словаччина, Австрія, Італія, Ватикан, Сан Марино, Словенія, Хорватія, Боснія Герцоговина, Чорногорія, Албанія, Греція, Туреччина, Болгарія, Румунія, Молдова. Загальна відстань – понад 7,5 тис.км.

Четверта поїздка, 2019 рік

Молдова, Румунія, Болгарія, Туреччина, Грузія – понад 4 тис. км

Скільки витрачав грошей і що брав у дорогу?

– Найчастіше люди скаржаться, що не можуть собі дозволити мандрувати, бо не вистачає коштів, – розповідає Володимир Іванов. – Але це не причина. Про це можна розмірковувати, лежачи на дивані. У мене все інакше.

Витрачав на одну поїздку становили приблизно 250-350, максимум 500 євро. Майже всі вони йшли на придбання харчів, у закордонних супермаркетах вони коштують на 20-30 відсотків дорожче, ніж у нас. Платити доводилося за ремонт велосипеда, коли ламався в дорозі. Під час четі втертої подорожі 120 євро віддав за переправу на поромі з  грузинського порту Поті до Одеси.

На перших порах щоразу виручали домашні запаси, які брав у дорогу. Це – крупи, особливо гречані, вони швидко готуються, кукурудзяне борошно, консерви, звичайно, сало. Його обгортає у спеціальну плівку, зберігає у термосі. Завжди мав  цукор. Наголошує, що організму потрібні вуглеводи. Решту харчів купував у дорозі. Гарячі страви замовляв у закладах харчування.

Літрова кварта – постійно з ним. У ній готує каші, заварює чай. Використовує невеликі газові балони для туристів. Воду набирає з природних джерел або на АЗС. На автозаправках підзаряджає мобільний телефон.

Ночує у наметі. Обов’язково бере спальний мішок

Місця для намету вибирав неподалік від АЗС, або ж біля залізничної колії, шум потягів відлякує звірів. Бувало, але не часто, коли його запрошували на ніч місцеві, зокрема, запам’ятався випадок у Німеччині. Заприятелював з одним з німців, дотепер підтримує контакти. Найбільш солодко спалося під шум водоспаду у Національному парку Боржомі в Грузії. Називає те місце земним раєм. Мріє поїхати ще раз спеціально у Грузію. Хоча б на 2-3 тижні.

Спершу у нього інші плани – побачити Скандинавію.

Приблизний маршрут - 11 країн

– Поки є сили, треба їхати дивитися світ, – каже Володимир. – На дивані встигну належатися пізніше. Сьогодні треба робити те, чого не зможеш зробити завтра. Як казав Марк Твен, про те, що мало подорожували і мало побачили світу, будемо шкодувати на старості.

У Скандинавських країнах він ще не був. Приблизний маршрут уже склав.

Каже, стартуватиме зі Львова. Далі – Польща, Чехія, хоче побачити Прагу, де ще також не довелося побувати. Звідти шлях проляже до Берліна. Потім через Данію попрямує до Норвегії.

Швеція і Фінляндія також є у карті маршруту. З Фінляндії на поромі до Прибалтики. Проїде всі три країни – Естонію, Латвію і Литву. Додому повертатиметься через Білорусь.

Стартуватиме у червні місяці.

Потрібні нові шини, намет, велорюкзак

Доходи у чоловіка невеликі. Економить кожну копійку. Охоче береться за підробітки. Вміє виконувати будівельні, столярні роботи.

Каже, найперше потрібно замінити шини на колесах велосипеда. Намет уже протікає. Такий у дорогу вже не годиться. Велорюкзак теж варто замінити. На придбання названих речей збирає кошти.

Готовий рекламувати!

Під час попередніх поїздок ніхто не допоміг веломандрівнику коштами. Він розуміє, що це його власна справа, його захоплення.

Є й інший бік медалі. У дорозі вінничанин завжди має прапор держави. До руля кріпить маленький прапорець. Пропагує Україну. Показує світові, що він – українець.

Хіба є у Вінниці ще хтось з таких, як Іванов, який об’їздив стільки країн? Навряд чи.

Такою людиною варто б пишатися – він пропагує здоровий спосіб життя. Демонструє іншим, як можна з цікавістю проводити вільний час.

Його досягнення могло б прикрасити Книгу рекордів України. Для реєстрації потрібні кошти, а їх у нього не вистачає не тільки на це.  Чому б міській владі не відзначити його за пропаганду цікавого дозвілля серед містян?

– Я не прошу задарма фінансової підтримки, – говорить велосипедист. – Готовий рекламувати наші вироби, продукцію, чи ще що під час подорожі. Готовий одягати футболки з логотипом наших підприємств. Знаю, наскільки європейці цікавляться такими ентузіастами, які наважуються на нелегкі вчинки.

У нього є сотні фотографій з незнайомими людьми у різних містах Європи. Завжди знаходяться охочі сфотографуватися з мандрівником, де б він не зупинився.

Новорічний пробіг на Вишенському озері

2020-й Володимир Іванов зустрів на дистанції на Вишенському озері. Там організовували Новорічний пробіг. Цього року вперше треба було робити грошовий внесок – 200 гривень. Однак кошти він економить, бо збирає на інше, про що згадувалося вище.

– Я вирішив самостійно пробігти дистанцію у 10 кілометрів, – каже Володимир. – А потім порівняв результат з результатом переможця. З’ясувалося, що у категорії учасників віком 55+ мій результат виявися найкращим – 51 хвилина.

– Без фізичної підготовки вирушати в далеку дорогу не можна, – говорить велосипедист. – Найперше потрібна сила і витривалість.

Іванов щодня тренується. З велосипедом не розлучається навіть у зимові дні, коли дороги чисті від снігу. Його батьківська хата у Немирівському районі за 60 км від Вінниці. Каже, колеса велосипеда самі туди дорогу знають.

У кого є можливість і бажання підтримати вело мандрівника, його номер картки у ПриватБанку: 5168 7427 2257 2447

Охочі поспілкуватися з Володимром Івановим можуть зателефонувати за його тел.:  098-22-52-681 або 063-79-19-902

Його сторінка у ФБ https://www.facebook.com/profile.php?id=100022773009443


Читайте також:

Перегони Vinnytsia New Year Run: стартували малюки і ветерани, учасники з тваринами і «новорічні персонажі»

У Вінниці проведуть ювілейний велопарад Дідоморозів та Снігурок
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Альбіна Борисова

    Молодець!Це ж який потрібно мати ентузіазм!!!
  • Джек

    Молодец! Очень интересно!
  • Наталья Горошко

    Зачем нам это знать?
  • Олександр Зелений

    Николай Петрович? )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up