Віктор Лещинський: «Національний експертно-будівельний альянс прийшов на Вінничину всерйоз і надовго» (Новини компаній)

Віктор Лещинський: «Національний експертно-будівельний альянс прийшов на Вінничину всерйоз і надовго» (Новини компаній)

Вінниця, 12 лютого 2020 р.

«Ми збираємо «світлі голови» будівельної галузі не для монополії, а для співпраці. Аби підтримувати та допомагати один одному ідеями, практичним втіленням проектів, технологіями», - заявив Віктор Лещинський, президент Національного експертно-будівельного альянсу (НЕБАУ).

Вінниця стала 15 обласним центром, де зібрались на освітній семінар провідні експерти, архітектори, проектувальники та виробники. Дві години – це десять виступів-презентацій, що викликали дискусії та шквал запитань.

Сергій Прохоров, керівник Вінницького представництва незалежної експертної організації «ПРОЕКСП», пояснює аншлаг на семінарі так: «Потреба у нових знаннях зібрала професіоналів, які не бачились роками. Їм є чим поділитись і що обговорити. Альянс стає впливовим майданчиком, де йде обмін ідеями та технологіями між гравцями реального сектору будівництва».

Подібні семінари – безкоштовні для учасників. Ініціатори пояснюють це ще й тим, що оновлення законодавчих вимог, нові дбн – все це вимагає постійного навчання тих, хто створює проекти. Саме тому на освітні заходи, що вже другий рік поспіль проводить у регіонах «ПРОЕКСП» та НЕБАУ збираються і досвідчені фахівці і зовсім молоді. Навчаються один у одного.

Василь Бартко, юрист та експерт альянсу переконаний: «Виступаючи з роз’ясненням такого важливого питання, як оскарження процедури тендерів, відчув, наскільки фахівці потребують деталізації і практичних юридичних порад. Такі семінари дають чимало «підказок» як діяти швидко й компетентно».

Вінницька область посіла 1-ше місце в рейтингу регіонів за динамікою зростання обсягів виконаних будівельних робіт. «Упродовж 2016-2019 рр. питома вага цього регіону в загальноукраїнському обсязі інвестицій у будівництво зросла з 3,4% до 5,8%. Причому, 87% від загального обсягу становили роботи з нового будівництва», - акцентував увагу Віктор Лещинський, президент НЕБАУ та керівник «ПРОЕКСП». Тому тут так активно фахівці тягнуться до нових знань та досвіду.

«В альянсі майже дві тисячі експертів високого рівня. Це – сплав науковців та практиків. Саме тому НЕБАУ на Вінничині – всерйоз і надовго», - підсумував спільний освітній захід керівник Національного експертно-будівельного альянсу України.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up