Вибори на Київській: люди голосують мляво і навмисне псують бюлетені

Вибори на Київській: люди голосують мляво і навмисне псують бюлетені
Мікрорайон вулиці Київська. Інфракон, школи №5 та №31. На цих дільницях працівники виборчкомів сказали, що активність виборців у першій половині дня була дуже слабка, а помилок в списках – багато.


Черг ніде журналіст не побачила. Помітила, що переважно голосували люди старшого віку і дуже довго вникали в бюлетені. Хтось зупинявся серед зали й читав. Хтось довго не виходив із кабінки для голосування.

- Людям треба було пояснювати, що буде в бюлетенях, - сказала працівниця виборчої комісії, розміщеній в школі №4. – Дуже довго розбираються, за кого ставити галочку.



- Радитися ні з ким не можна! Це має бути ваш вибір! – гукає чоловік з бейджем члена виборчкому до жінки, яка отримала бюлетені, але в кабінку не зайшла.  

- Та я в цих полотнах розібратися не можу, - звучить у відповідь.

Жінка сіла на лавку й щось запитала в чоловіка, який вивчав списки кандидатів поруч. Вона не знала, що шукати порадників у залі для голосування заборонено.  



Як розповів голова цієї виборчої дільниці Микола Стецюк, з 2,326 тисяч виборців за списком проголосували до 12.00 лишень 323 людини.

- Це не те що слабка активність виборців, а дуже слабка, - говорить він. – Ще одна проблема – є неточності в списках. Наприклад, прийшла сім’я, а в списку когось з подружжя немає. Це при тому, що тут ці люди голосували завжди, а не вперше на цю дільницю розподілені. В решті чоловік проголосував, а жінка не змогла. Таких випадків у нас було кілька.



На іншій дільниці, на Інфраконі, теж казали про неточності в списках. Але незначні. Помилку з номером квартири, наприклад, чи змінену літеру в прізвищі. Такі неточності, за словами голови виборчої дільниці №051453 Микола Слінченка, виправляють, ставлять спеціальні примітки для Центральної виборчої комісії, й люди можуть проголосувати.




- До обіду на нашій дільниці проголосувало 10 відсотків виборців, - сказала Марина Покотило з дільниці №51440, що в школі №31. - Як на мене, це мало. Молодих людей зовсім немає.

Біля дільниць у школах журналіст бачила людей, які приходили голосувати великими компаніями.  

- Ми під’їздом зібралися, - пояснила найстарша жінка з онукою на руках, Катерина. – Для нас з сусідами вибори – привід потім відсвяткувати.   

- А ми з кумами завжди ходимо. Але цього разу вийшло, що куми ще сплять. Видно, не в той бік перевели годинник, - сіється 48-річна вінничанка Людмила.   



Перехід на зимовий час відчули тільки на одній з дільниць, де була журналіст. На Інфраконі розповіли, що о 7.30 до них постукався перший виборець, що забув перевести годинник.

- Дідусь прийшов, коли ми скриньки пломбували, - каже голова комісії. – Йому пояснювали, що в нас ще збори, але він недочував. На лавці в залі чекав до початку голосування.

Спостерігачів на дільницях було небагато, в основному – люди від політичних партій. Під школою №4 жінка з Комітету виборців збирала дані для екзит-полу.

- Молоді взагалі немає, - бідкалася вона, бо мала опитати людей різного віку.  



Редакція 20minut.ua також провела своє опитування. Ми цікавилися, за якого кандидата в мери віддавали голоси вінничани.

- Я за наших голосував, - випалив чоловік і відмовився уточнити, хто для нього «наші».

- Вибереш друге, розтягають те, що лишилося, - сказала жінка, видно, маючи на увазі, що нові обличчя - не її вибір.   

- Нас на роботі збирали і розказували, за кого голосувати, - завелася на питання про кандидатів у мери жінка, на вигляд років 50. – Не скажу, де працюю. Але як голосувала, скажу: прийшла спеціально, щоб зіпсувати бюлетень!

Щоб дізнатися результати опитування, проведеного журналістами 20minut.ua на виході з виборчих дільниць, зайдіть на наш сайт після 20.00.

Читайте також:
Як вінничани голосували вдома
Вибори на Кореї та П'ятничанах: Янукович просить повернути йому гроші
Вибори на Вишеньці: “Ваня, я офигел, кто все эти люди?”
Дільниця біля Книжки працює без голови комісії. Він просто не прийшов
День виборів. Що вінничани пишуть у соцмережах

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Дарья

    На вибори потрібно йти уже підготовленим, а не ходити і шукати з ким порадитись за кого голосувати.
  • Беня

    Люди голосують ногами, хай влада задумується, чому ніхто не хоче йти на вибори!
  • Анонім

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:17 У Вінниці водій маршрутки збив велосипедиста 19:23 У Тульчинському районі двоє раніше судимих чоловіків вкрали скутер photo_camera 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій 17:30 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Несіть тільки живі квіти: завтра «живим коридором» зустрічатимуть загиблого «Грінку» 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera 11:23 У Вінницькій «Пироговці» провели унікальну кардіохірургічну операцію photo_camera 11:00 Вінничани роблять РЕБи для захисту від ворожих дронів. Підтримайте гривнею (прес-служба МБФ "Без кордонів")
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up