Як вінничани голосували вдома

Як вінничани голосували вдома
Члени дільничної комісії №051524 йдуть додому до вінничан, які не можуть проголосувати на дільниці
Тридцять шість виборців голосували вдома на виборчій дільниці № 051524, що розташована в одному з корпусів медичного університету. З них 35 – незрячі, один прикутий до ліжка.

Значна кількість тих, хто не зміг прийти на виборчу дільницю пояснюється тим, що тут у декількох будинках проживають незрячі люди. Більшість з них працює на підприємстві Товариства сліпих. Валентина Порицька інвалід першої групи по зору проживає у багатоквартирному будинку по вулиці Фелікса Кона. Вдома була одна. Каже, дочка і зять разом з дітьми поїхали на дачу, а вона чекає, коли приїдуть із виборчими скриньками. До неї завітали троє членів комісії і двоє спостерігачів. Їх також супроводжувала працівник міліції.

Володимир Беспальчук, член дільничної комісії №051524 біля будинку на Фелікса Кона: руки зайняті виборчими бюлетенями. Лінійку довелося тримати в зубах Член комісії  Володимир Беспалько  пояснив, що ознайомити із списком кандидатів і партіями, що значаться у бюлетені, може хтось із її сусідів. Щоб знайти когось з них, довелося телефонувати у декілька квартир. В одній ніхто не відчиняв двері, в іншій сказали, що зайняті. Чекаючи когось із сусідів, жінка декілька разів повторила, що вже визначилася, за кого має віддати голос.

- І по радіо багатьох чула, і по телебаченню говорили прізвища тих, хто йде в депутати, - розповідає жінка. – На роботі з багатьма обговорювали. Тому мені треба тільки показати, де саме ставити відмітку. Прізвище чи назву партії сама знаю.

Відео дня

За отримання трьох бюлетенів пані Валентина розписалася особисто. Припала очима майже до самого аркуша паперу і залишила підпис.  Коли прийшов сусід, щоб допомогти незрячій, вони перейшли до іншої кімнати. Згодом жінка повернулася до членів комісії і опустила у скриньку бюлетені.

- Незрячі люди дуже активні у голосуванні, - каже пані Валентина. – Я особисто не пропустила жодних виборів. Якби ви опитали усіх наших, то, впевнена, що 99 відсотків сказали б, що взяли участь у голосуванні. Запам’ятайте, що люди з фізичними вадами роблять все, що можуть робити. Хочеться бути такими, як усі ті, кому темна ніч не заступила очі.

Саме таку активність проявив ще один незрячий - Олександр Ковальський з будинку по вулиці Пирогова. Не дочекавшись поки до нього приїдуть з комісії, чоловік зібрався і пішов на дільницю. Там йому порадили повернутися додому, бо члени комісії уже на виїзді і він значиться у списках тих, хто голосуватиме за межами дільниці.

- Я терпляче чекав до 16-ї години, - каже чоловік. – тоді подумав: раптом забули, не прийдуть, може ж таке бути. На виборах президента  так само ходив на дільницю. Тоді мені дозволили там проголосувати. Тепер відправили назад додому.

Зробити вибір батькові допоміг син. Поки члени комісії чекали на кухні, син в кімнаті зачитував список кандидатів і політичних партій.

Десять років залишається прикутим до ліжка Сергій Миронов, який проживає у будинку на вулиці 40-річчя Перемоги. Після автомобільної аварії його перестали слухатися скалічені ноги. Руками теж не може нічого робити. Доглядає лежачого сина мати пані Діана. Жінка раз-по-раз дякує членам комісії, що не забули прийти до них.

- Ми з сином патріоти, ми за справедливість, - каже пані Діана. – Все, що відбувається в країні, обговорюємо разом. У нього в кімнаті постійно включений телевізор. Знає, що відбувається в країні. Вже давно визначилися, за кого віддамо голоси. Залишалося тільки вас дочекатися. Чесно кажучи, подивлялися на годинник, вже скоро п’ята вечора, думали, нікого не буде. Якби так сталося, син розчарувався б. Дякую, що підняли йому настрій.

Читайте також:
Вибори на Кореї та П'ятничанах: Янукович просить повернути йому гроші
Вибори на Київській: люди голосують мляво і навмисне псують бюлетені
Дільниця біля Книжки працює без голови комісії. Він просто не прийшов
Вибори на Вишеньці: “Ваня, я офигел, кто все эти люди?”
День виборів. Що вінничани пишуть у соцмережах

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничанам нагадують про безкоштовну вакцинацію домашніх улюбленців: графік щеплень на травень 20:55 «Моє життя нічого не варте порівняно з нацією». Історія полеглого Героя Назарія «Грінки» Гринцевича photo_camera 20:17 У Вінниці водій маршрутки збив велосипедиста 19:23 У Тульчинському районі двоє раніше судимих чоловіків вкрали скутер photo_camera Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій 17:30 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Несіть тільки живі квіти: завтра «живим коридором» зустрічатимуть загиблого «Грінку» 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up