Вибори на Кореї та П'ятничанах: Янукович просить повернути йому гроші

Вибори на Кореї та П'ятничанах: Янукович просить повернути йому гроші
Мікрорайони Корея і П'ятничани голосують на кількох дільницях, журналіст перевірив три. На одній зустрів Маліновського, на іншій Януковича. І всюди сумних виборців, яким для повноти картини - “на вибори, як на похорон”, не вистачало чорної стрічки та вінків.

Першою стала дільниця № 051477, яка розташована по вул.Ботанічній, 13А. І перша людина, кого довелося зустріти просто на сходах будівлі, був Віктор Маліновський.  Кадидат у мери був у гарному настрої, принаймні посміхався всім, вітався.

- Добрий ранок, яким вітром? - питаю у Маліновського.

- Та ось прийшов перевірити, як справи на дільниці, наче все тихо, - відповів кандидат, махнув своїм людям і поїхав далі.

Відео дня

На дільниці справді було тихо-мирно, журналіста спокійно зареєстрували, дали змогу фотографувати. Вінничани потихеньку підтягувались на дільницю, голосували, але якось мовчки та не весело…

- Ти за кого голосував? - тихенько запитав чоловік у кашкеті іншого.

Той здригнув плечима, та невдоволенно промовив:

- Не пам’ятаю, поставив галочку десь, ай, все одно оберуть кого тре.  

На дільниці № 051478 по вул.Мічуріна, 2 (школа №14) вибори проходили так само. Люди заходили до актової зали школи наче не обирати нову класну владу та світле майбутнє, а вшанувати смерть якогось сусіда. Мовчки і сумно. Голова виборчої дільниці сказала, що вибори йдуть спокійно, інциденти були, але такі собі. Не вистачило парочки бюлетенів, або там прізвища не правильно написані були...

Несподіванно жвавою була дільниця №051480 по вул.Першотравнева, 88. Завдяки  голові виборчої комісії Василю Януковичу. Він зустрів журналіста як рідного, просив все сфотографувати і обов’язково написати про те, що вибори зірвані. Причина? На 8 ранку у них і ще в декількох дільницях не було кабінок для голосування.

- На всі ці справи виділяють гроші з міськбюджету, це наші з вами податки, куди вони пішли не зрозуміло, але кабінок не було, - каже Василь Янукович. - Я своїми руками збивав з дощок ті кабінки, тканину свою привезли, оббили, так що нехай тепер нам гроші, на це передбачені, повернуть.  

І основна претензія, що звучала всюди - відсутність на виборчих дільницях програм кандидатів і партій. В результаті люди приходять і голосують за прізвища, які на слуху.

- Та це не вибори, а лохотрон, спеціально розрахований на те щоб обрали самі розумієте кого, - говорить один зі спостерігачів на виборчій дільниці. - Тут бабулька прийшла, ледве бачить, каже: “скажіть хто тут написаний, бо фотографій немає”, а ми не маємо права,  бо вважається вже агітація, ось вона покрутилась, зайшла в кабінку і за кого проголосувала? Напевно куди ручкою потрапила ...

Читайте також:
Як вінничани голосували вдома
Вибори на Київській: люди голосують мляво і навмисне псують бюлетені
Дільниця біля Книжки працює без голови комісії. Він просто не прийшов
Вибори на Вишеньці: “Ваня, я офигел, кто все эти люди?”
День виборів. Що вінничани пишуть у соцмережах

 



 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Навіщо взагалі йти на вибори і голосувати пальцем в небо.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби 12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня 20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up