Як ефективно тренуватися в домашніх умовах? Розповідає вінницька фітнес-тренерка

Як ефективно тренуватися в домашніх умовах? Розповідає вінницька фітнес-тренерка
  • Для того, щоб займатися спортом не обов’язково ходити у спортзал. Якщо правильно організувати свій простір, то домашні тренування будуть не менш ефективними для здоров’я і красивого тіла.
  • Журналістка «20 хвилин» поспілкувалася з фітнес-тренеркою Іриною Нетребською і дізналася, як правильно тренуватися дома і що допоможе з налаштуванням.

Вінницька фітнес-тренерка Ірина Нетребська називає квартиру своєю другою спортивною залою. І додає, що для хорошого тренування насправді потрібно не багато. 

— Головне — мати бажання і кілька метрів вільної площі, — запевняє Ірина Нетребська. — Перевагою домашніх спортивних занять є те, що вони абсолютно безкоштовні й зручні, бо не потрібно добиратися до спортзалу.

Серед недоліків тренувань у квартирі дівчина називає недостатню мотивацію, неправильне налаштування і те, що вдома інші члени родини можуть весь час відволікати.

Відео дня

— Аби ці мінуси не заважали, дотримуйтесь простих правил: виділіть  трохи місця, щоб було зручно і просторо, — радить фітнес-тренерка. — Ще краще піти в кімнату, куди ніхто не буде заходити, або ж попередьте рідних, щоб деякий час вас не турбували й дали можливість позайматися спокійно. 

Фітнес-тренерка Ірина Нетребська

Ірина рекомендує одягати форму, щоб мозок розумів, що зараз буде відбуватися.

— Потім підготуйте девайси, з якими будете працювати. Це можуть бути гантелі, резинки, скакалка або навіть бутель з водою і стілець, — говорить вона. — Попри те, що це домашнє тренування, його потрібно теж продумати. Новачкам раджу перший час тренуватися по відеоуроках.

Не можна забувати і про взуття.

— Не важливо, який це вид тренування, — наголошує Ірина Нетребська. — Завжди потрібно взувати кросівки або кеди. Так ви вбережете себе від травм стопи і зменшите навантаження на хребет.

Щоб «квартирні» тренування принесли користь, займатись потрібно регулярно.

— Повноцінні тренування слід виконувати три рази на тиждень, а кожне тренування має тривати 50-60 хвилин. Не важливо чи це силове, чи аеробне заняття, — додає вона. — А ось маленькі комплекси на прес чи планку можна хоч щодня робити протягом 15-20 хвилин. І не забувайте про розминку!

Також важливо пам'ятати про правильний режим харчування. Від їжі, яку ми вживаємо протягом дня, досить сильно залежить результат. 

— Перед повноцінним тренуванням потрібно поїсти десь за годину-півтори. Це обов’язково має бути складний вуглевод, аби зарядити організм енергією перед фізичними навантаженнями, — пояснює фітнес-тренерка. — Після заняття також треба поїсти  приблизно через 30 хвилин, але вже більше білкової їжі.

Щоб підтримувати нормальний водний баланс, під час занять потрібно не забувати пити воду.

Крім того, слід налаштувати себе на тренування. Правильний настрой додасть мотивації і вам не захочеться припиняти заняття спортом.

— Щоб налаштуватися, потрібно одягнути речі, призначені саме для тренувань, — говорить Ірина. — Включіть улюблену музику, попросіть членів родини вас не турбувати і згадайте ще раз, для чого ви це робите. Не забувайте про розминку на початку і розтяжку в кінці тренування. Починаємо з голови й опускаємось нижче, закінчуючи стопами. Збільшуйте кількість разів і підходів поступово.

Фітнес-тренерка закликає не виснажувати своє тіло до втрати свідомості, бо від перевантаження немає ніякої користі.

— Все має бути з розумом і здоровим глуздом!

Пропонуємо подивитися відео з тренувань Ірини Нетребської й спробувати повторити вправи. Комплекси розраховані на 20-хвилинне заняття.

 

 

Фото надала Ірина Нетребська

 

Читайте також:

Як повернутися до занять спортом після свят? Порадами діляться вінницькі тренери

Лікування творчістю: як терапія малюванням впливає на жіночу сексуальність

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up