У зоопарк привезли величезних черепах з Африки. Як адаптувались до клімату?

У зоопарк привезли величезних черепах з Африки. Як адаптувались до клімату?
  • Колекція Подільського зоопарку уперше поповнилась рідкісним та цінним видом сухопутних черепах— шпороносними черепахами.
  • Прибули вони із західноафриканської країни Бенін.
  • Мешкатимуть у Подільському зоопарку п’ять черепах.

За своїми розмірами сухопутні шпороносні черепахи — треті в світі та найбільші в Африці. Довжина їхнього панцира може сягати понад 70 см. Оскільки тваринам лише рік, у відвідувачів зоопарку є можливість довго спостерігати за їх дорослішанням. Адже тривалість життя черепах зі шпорами — від 50 до 150 років.

Як повідомив директор Подільського зоопарку Євгеній Ткачик, переліт і адаптацію до нових кліматичних умов тварини перенесли «на відмінно». На даний час вони перебувають на карантині і під посиленим наглядом.

Возможно, это изображение (сухопутная черепаха)

Відео дня

— Працівники зоопарку проводять поглиблене вивчення поведінки черепах, особливостей їхнього харчування та інших життєвих потреб, — розповідає директор. — У перші дні перебування у Подільському зоопарку шпороносні черепахи звикали до нових умов утримання. Сьогодні ж спокійно переміщуються тимчасовим вольєром та вживають їжу.

Возможно, это изображение (сухопутная черепаха)

За його словами, годують черепах двічі на день. На великій тарелі їм подають подрібнене листя салату, дрібно порізані кабачок, огірок, помідор, яблуко, моркву.

Возможно, это изображение (сухопутная черепаха)

Африканські черепахи теплолюбиві. Тож, підлога у вольєрі, де їх утримуватимуть, буде завжди тепла, а інфрачервоне світло, необхідне для їхньої життєдіяльності, випромінюватимуть спеціальні лампи.

— Подільський зоопарк вже замовив спеціальні інфрачервоні лампи, — зазначив Євгеній Ткачик. —  Будемо утримувати черепах у теплому вольєрі з електрокилимом, який тримає температуру на рівні 30 градусів тепла. Обігрів решти підлоги вольєру — не нижче 10 градусів тепла. Тварини самі обиратимуть, де їм перебувати.

Возможно, это изображение (сухопутная черепаха)

В теплу пору року шпороносні черепахи перебуватимуть у відкритому вольєрі. Для того, аби вони відчували себе комфортно за будь-якої погоди і пори доби, вхід у зимівник, де постійно грітимуть лампи, буде завжди відчинений.

Возможно, это изображение (сухопутная черепаха)

Попри досить маленький розмір черепах, вага кожної з них наразі становить 750 г, діаметр панцира — 11 см.

Возможно, это изображение (сухопутная черепаха та коробчатая черепаха)

— Ми їх придбали у річному віці, щоби наші відвідувачі могли спостерігати за їх розвитком, — зауважив директор зоопарку. —  Адміністрація Подільського зоопарку зобов’язується щороку 1 травня проводити заміри розмірів та ваги наших шпороносних черепах. Ці дані ми обов’язково будемо висвітлювати.

 

Читайте також:

Коронавірус в Україні: скільки хворих на COVID-19 станом на 3 лютого   

У Вінниці зранку почались снігопади. Чи справляються комунальники? (ОПИТУВАННЯ)

Ожеледиця та тумани. На Вінниччині знову оголосили попередження жовтого рівня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up