У Вінниці підрахували правильний час на Україні

У Вінниці підрахували правильний час на Україні
Депутати України поспішили жити і наплутали з часом. У Вінниці експерти дійшлм висновку: другий часовий пояс з додавання однієї години необґрунтований.

Постанова Верховної Ради про відмову від переходу на зимовий час може стати приводом для позовів до суди мільйонів українців. Це рішення вплине на життя людей, так вважають лікарі, вчені та юристи. Новий час в Україні не відповідає міжнародним стандартам обчислення часу і фактично запроваджує у нас час третього поясу. Це суперечить фізико-географічному розташуванню України, а також призведе до економічних втрат, втрат здоров’я у людей, спричинить збої у роботі банків і міжнародних перевезень.
- Нашим депутатам необхідно лікбез по географії провести, - каже директор інституту географії Національної  Академії Наук Леонід Руденко. - Нехай куплять собі глобуси з часовими поясами, книгу Жуля Верна "80 днів навколо світу" і калькулятори. Тоді все стане на свої місця.
Ту ж думку висловив і мінистр надзвичайних ситуацій Віктор Балога. За його словами «рада пішла проти здорового глузду, депутати відмінили закони природи і знехтували наукою».
Україна живе у другому часовому поясі, оскільки більша частина території країни знаходиться у другому часовому поясі. Це означає, що коли в Лондоні 12.00 годин дня, на території всієї України має бути 14.00.
- У той час, коли в Лондоні 12.00 дня, від Чопа до Донецька повинно бути 14.00. А від Донецька до Мілове має бути 15.00 - каже вінницький юрист Дмитро Ніжнік. - Так часові пояси умовно поділяються виключно з географічної точки зору. Проте для недопущення плутанини у часовому просторі, наше держава має визначиться, в якому часовому поясі живе Україна.
У теорії це так. А от на практиці...
На практиці виходить зовсім інший час. Зараз у нас виявляється не 14.00, а 15.00 (тобто третій часовий пояс). І куди ми так поспішаємо - поспішаємо жити?
У Верховній Раді помилку визнали, спікер Володимир Литвин запропонував відмінити нещодавно прийняту постанову парламенту про відмову від зимового часу.
Він зазначив, що до вирішення даного питання «буде діяти відповідно постанови Кабінету міністрів, що передбачає переведення часу на годину назад в останню неділю жовтня».
Спікер Верховної Ради запропонував у майбутньому прийняти рішення, «яке б передбачало перехід на годину назад в зимовий період, і не переходити на літній час».
 

Читайте також:

Народні депутати не спромоглись відмінити «зимовий час»

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    Без паники . Чечетов сказал - будем жить по донецкому часовому поясу. Приблудный поддерживает
  • Anonymous

    ..дь, не "на Україні", а "в Україні"
  • Anonymous

    Раде не хватило 10 голосов для возврата на поясное (зимнее) время... Маразм и дальше торжествует!

    Anonymous reply Anonymous

    вот уроды!!! только начал надеятся на остатки здравого смысла у этих имбецилов, а не тут то было... Не ту страну назвали Гондурасом!
  • Anonymous

    ну хоть не будем по Донецко-Макеевскому времени жить, наконец то разум побеждает!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera 17:00 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled 15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera 14:45 Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5 14:25 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну photo_camera 13:13 У Вінниці водій ВАЗу збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто 12:35 Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали 12:17 Великдень у Вінниці: правила безпеки та обмеження play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up