Народні депутати не спромоглись відмінити «зимовий час»

Народні депутати не спромоглись відмінити «зимовий час»
Народні депутати Верховної Ради України сьогодні, 18 жовтня, не спромоглись скасувати прийняту раніше постанову про відмову від переходу на зимовий час.

Про допущену помилку у розрахунках визнав спікер Володимир Литвин, він і виніс проект постанови про відміну рішення прийнятого раніше депутатами. Але для цього не вистачило десяти голосів.
За проект проголосувало всього 216 народних депутатів, зокрема, від Партії регіонів - один, Батьківщина - 85, Наша Україна - 57, Комуністична Партія - 24, Народна партія - 20, Реформи заради майбутнього - 20, позафракційні - 11.
Народні депутати від Партії регіонів пояснили свою відмову голосувати тим, що вже готується рішення про встановлення в Україну часу, яке відірве країну від Росії на дві години.
При цьому Володимир Литвин заявив, що в постанові є доручення Кабінету міністрів підготувати відповідний законопроект, щоб на законодавчому рівні врегулювати це питання.
Експерти, що звертались до спікера Верховної Ради не розуміють причин для цього.
- Нашим депутатам необхідно лікбез по географії провести, - каже директор інституту географії Леонід Руденко. - Нехай куплять собі глобуси з часовими поясами, книгу Жуля Верна "80 днів навколо світу" і калькулятори. Тоді все стане на свої місця.

Коментар експерта:
Дмитро Ніжнік (41), юрист
- Давайте розрахуємо і нарешті з’ясуємо в якому часі живе Україна.
В східній півкулі, де розташована наша країна, знаходиться 180 градусів меридіанів східної довготи або 12 часових поясів. Звідси - на кожен з часових поясів доводиться умовно по 15 градусів східної довготи.
Середина нульового часового поясу (UTC 0) проходить через Грінвічський меридіан. Отже його межі проходять + /- 7,5 градусів від Грінвічського меридіана на захід і схід (західна і східна довгота). Умовно рахуємо в межах від 7,5 градусів західної довготи до 7,5 градусів східної довготи будемо вважати час 12:00 години дня. Отже, до східному кордоні 0 годин пояса - 7,5 градусів східної довготи додаємо + 15 градусів східної довготи і отримуємо 22,5 градусів східної довготи - Це кордон першого часового поясу (UTC +1). У цих межах географічно розташований перший часовий пояс, де умовно, будемо вважати, час 13:00 годин дня.
До східного кордону першого часового поясу -22,5 градусів східної довготи додаємо + 15 градусів східної довготи і отримуємо 37,5 градусів східної довготи У цих межах знаходиться другий часовий пояс (UTC +2), тут час буде вже 14:00 годин дня.
До східного кордону другого часового поясу -37,5 градусів східної довготи додаємо + 15 градусів східної довготи і отримуємо 52,5 градусів східної довготи У цих межах знаходиться третій часовий пояс (UTC +3), тут час буде вже 15:00 годин дня.
Чому все умовно - тому, що країни не квадратики, а іноді кордони країн (Територіальних поділів таких країн) виступають за межі відповідних часових поясів або умовних кордонів, граничних меридіанів таких поясів.
Звідси, кожна держава приймає рішення, який часовий пояс чи якісь часові пояси діють в даній країні, а якщо часових поясів декілька, то по межах яких територіальних поділів країни проходить межі часових поясів.
Залишається поставити полярні координати нашої країн:
Із заходу на схід це будуть дуже приблизно такі координати - від 22 градусів східної довготи (В районі м. Чоп Закарпатської області) до 40 градусів східної довготи (Районі м. Мілове Луганської області). Усього приблизно плоскою охоплення по меридіанах в 18 градусів східної довготи. Як бачимо по меридіанній довготі і по меридіанах кордонів часових поясів на території Україні умовно переважно переважає 2-й часовий пояс (UTC +2) з географічними кордонами такого пояса - з 22,5 градусів східної довготи до 37,5 градусів східної довготи. І якась незначна східна частина Харківської області, східна половина Донецької області, включаючи її обласний центр і вся Луганська область припадає географічно на третій часовий пояс (UTC +3).

Читайте також:

Відео дня
У Вінниці підрахували правильний час на Україні
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    вернуои вам ваше тупое время..радуйтесь..идиоты
  • Anonymous

    сама 3 раза перечитывала заглавие статьи ))) что б понять что хотел сказать автор ))
  • Anonymous

    Кто в 20минут придумывает заголовки статей??? Зимнее время как раз сейчас и отменено! Они не спромоглись вернуть его!

    Anonymous reply Anonymous

    Не отменить, а вернуть!! Газета такая же умная, как депутаты..
  • Anonymous

    пф...а кто думает как писать в инете?..я не на контрольной по русскому языку! знаю я про пояса всё...что мы в +2 а так будем в +3 но зато темнеет позже...и это классно!

    Anonymous reply Anonymous

    пф...а кто думает как писать в инете? - в том то и разница, что нормальным людям и думать об этом не надо, всё и так получается без тупых ошибок :) Впрочем - Делай как знаешь и будь что будет! Темнеет позже, светает тоже позже.. Уже давно избитая тема, изучи мат. часть.пжлст!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:03 Сьогодні — Великдень. Історія, традиції та прикмети 5 травня 21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera 17:00 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled 15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera 14:45 Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5 14:25 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну photo_camera 13:13 У Вінниці водій ВАЗу збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто 12:35 Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up