У «Плеяді» показували японську ікебану. Таємниче мистецтво, яке полюбляли імператори

У «Плеяді» показували японську ікебану. Таємниче мистецтво, яке полюбляли імператори
  • У обласній філармонії створювали ікебану — композицію з вази та живих квітів
  • Вінничанам розказали про походження мистецтва і за що його обожнювали японські аристократи

У рамках «Днів Японії» вінничанам показали мистецтво ікебану в «Плеяді». Для цього у Вінницю запросили професорку, голову філії ікебани «Ікенобо» у Східній Європі Анжелу Лобастов.

Ця жінка стала першою іноземкою, яку запросили в Японію на конкурс ікебаністів. До цього, таку подію проводили тільки серед японців протягом 300 років.

Усім відвідувачам розказували і про походження мистецтва. Передаємо суть лекції

Відео дня
  • Ікебана - це композиція з вази та живих квітів. І це слово перекладається з японської як «живі квіти».

  • Коли вона зародилася — невідомо. Але в 6-ому столітті у Японії з’являється буддизм, і з цією релігією приходить традиція прикрашати ікебаною вівтарі Будди.

  • Цим мистецтвом займалися ченці. Вони створювали з квітів не просто прикраси, а мандали. Ченці робили ікебани, щоб досягнути стану Будди, абсолютного просвітлення.

  • Кожна ікебана має своє значення. Наприклад, композиція з лотосом означає, що людське тіло повне гріхів. Але людина має прагнути очиститися та врятувати свою душу.

  • 555 років тому ікебана вийшла з монастирів. Нею почали захоплюватися аристократи, самураї та навіть імператори

  • Анжела Лобастов робила класичну рікку — один з найдавніших видів ікебани, який виник, коли в Японії з’явився буддизм.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up