Чайна церемонія у філармонії: «Японський чай схожий на картопляне пюре»

Чайна церемонія у філармонії: «Японський чай схожий на картопляне пюре»
  • Мистецтво чайного дійства демонстрували в обласній філармонії
  • У лекції городянам розказали, що японській чай зовсім не схожий на те, що п’ють українці. І він може нагадувати… картопляне пюре
  • А ще для японців кожна чайна церемонія є неповторною

У «Плеяді» показали вінничанам як проходить чайна церемонія в Японії. Для цього на демонстрацію запросили учениць з Української групи з вивчення японського чайного діїства напрямку «Урасенке».

Три дівчини були вдягнуті у кімоно. Дві були як «гості», а одна з дівчат — майстром чайної церемонії. І коли майстер готувала чай, лекторка, що представилася Оксаною, розказала про особливості та походження чайного дійства в Японії.

Коротко передаємо суть:

Відео дня
  • Чайне дійство прийшло в Японію з Китаю ще в 10 столітті. Тоді чайна церемонія мала лікувальне значення. Чай коштував дуже дорого і його могли собі дозволити тільки найзаможніші люди.
  • У 16-ому столітті чайне дійство змінюється в бік спрощення: напій готують в простому посуді та в аскетичному приміщенні.

  • Чайне дійство має дві сторони: господар, який готує чай і пропонує атмосферу та відчуття. Гості мають сприйняти цей настрій і від того буде зрозуміло, чи вдалася чайна церемонія.Майстер майже не спілкується з гостями.
  • Чай має дуже специфічний смак. Люди, які його вперше куштують можуть відчути смак риби, водоростей, і навіть картопляного пюре. Японський чай — це листочки, які подрібнені до стану пилу.
  • Кожна чайна церемонія є неповторною. Той настрій, і ті люди, що зустрілися — більше ніколи не відбудеться так само.


Читайте також:

У «Плеяді» показували японську ікебану. Таємниче мистецтво, яке полюбляли імператори

Японська опера у “Плеяді”: від романсу “Очі чорні” до музичної казки про фею

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Кімоно

    Дивно що до цих пір немає експертного коментаря від шановного пана  Н.А.Глядача. Публіка зачекалась.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up