У Хмільнику перейменують вулиці названі на честь комуністів

У Хмільнику перейменують вулиці названі на честь комуністів
У вівторок, 3 лютого, у хмільницькій міській раді засідала топонімічна комісія, яка вирішувала питання перейменування вулиць та площ, що були названі прізвищами осіб комуністичного режиму, причетних до Голодомору та політичних репресій на території країни.

Комісія розглянула чотири питання. Три із них – це проекти сесійних рішень про перейменування вулиць та споруд, а також встановлення пам’ятних знаків і меморіальних дощок у місті. До зазначених проектів комісія внесла свої зауваження та рекомендації.

При обговоренні останього запитання приймалися пропозиції про перейменування вулиць і провулків названих на честь осіб комуністичного режиму, причетних до Голодомору та до політичних репресій на території України. Комісія погодилася з такими змінами, але остаточне рішення прийтяли після тривалої дискусії членів комісії.

 Таким чином по місту спершу перейменують центральну площу та вулицю Леніна. 
Решта вулиць змінять назву із згоди їх жителів, які включаються у цей процес.
На разі, як повідомляє сектор із питань внутрішньої політики Хмільницької міської ради спостерігається громадська пасивність у даному питанні.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Семен Берковичь

    В этом курортном городке зам мєра такой себе скромняга серёга пятковский...который вместе с братом посадил сотни хмельничан на иглу!вот пускай и переименовуют первомайку на пяткискийштрассе!!а постышева в маковую,пархоменка в конопляную,площу ленина в бульбуляторную и т.д
  • Анонім

    И сразу заживут.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up