У Бершадському районі єврейська община відкрила пам'ятний знак жертвам Голокосту

У Бершадському районі єврейська община відкрила пам'ятний знак жертвам Голокосту
У селі Велика Киріївка за підтримки міжнародної християнської організації «Християни за Ізраїль» у пам'ять жертв Голокосту відкрили пам'ятний знак. На місцевому кладовищі поховано більше тисячі євреїв, саме на місці масового захоронення був встановлений пам'ятний знак.

За повідомленням Бершадської районної державної адміністрації памятний знак встановили у п'ятницю, 26 червня.

З нагоди відкриття у Великій Киріївці відбувся мітинг-реквієм на який завітали делегації із Німеччини, Швейцарії, Італії, Голландії, а також представники Уманської та Бершадської єврейських общин.

ДОВІДКА. Зі свідчень очевидців тих подій, у 1941 році з Великої Кирі́ївки на фронт пішли майже всі працездатні чоловіки.  286 загинули, багато повернулися пораненими. 29 липня війська вимушено перейшли за річку Південний Буг, а в село вступили румунські загарбники.

Відео дня

У жовтні 1941 року біля Бершаді зупинилася велика колона євреїв із Бесарабії та Буковини. Місцеві жителі допомагали їм чим могли: одягом, продуктами харчування.

У Великій Киріївці біля місцевої конюшні також утримували євреїв: знущалися, морили голодом, а мертвих закопували.

На місці масового поховання і відкрито пам’ятний знак. Тут поховано 1200 євреїв.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:04 Мобілізація, пенсії, оновлення ПДР. Що зміниться для вінничан у травні? 13:30 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 13:29 Його смерть підтвердили через п'ять місяців. Спомини про полеглого на Донеччині гранатометника 12:12 Три вулиці без світла, ще не двох — відключили деякі будинки. АДРЕСИ Від читача 16:40 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" 11:55 Рецепт паски з сирною начинкою від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 11:20 Вакансії в Hannover Agro, Green cool, Грош та 87 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 11:06 Більша частина Тяжилова без води. Відключення також діють в інших мікрорайонах 10:20 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт) 10:01 Сьогодні — Великий вівторок. Суть другого дня Страсного тижня і головні правила play_circle_filled 09:07 Чуєте вибухи — зберігайте спокій! У Писарівці почали підривати кар'єр play_circle_filled 08:11 Сьогодні вітаємо Якова та Максима. Історія та прикмети 30 квітня 21:01 Для вінничан на травень приготували 11 екскурсій і турів. РОЗКЛАД 20:02 У Вінниці на благодійному ярмарку зібрали 39 тисяч гривень на потреби ЗСУ 19:39 Шляхом Наталі Добринської. Вінничани борються за путівки на чемпіонат світу з багатоборства 19:00 Втік з частини? Нові деталі мобілізації 21-річного хлопця з Тульчина 18:24 Вінничан попереджають про планове відключення газу на кількох вулицях міста 17:15 Чоловіки за кордоном: як новий закон про мобілізацію в Україні вплине на них? 15:49 Безпека на Великдень: які заходи посилять в регіоні на свято та проводи 15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up