Соціальні ІТ-ініціативи для Вінниці (Новини компаній)

Соціальні ІТ-ініціативи для Вінниці (Новини компаній)

23 квітня у м. Вінниця в хабі “Місто Змістів” відбувся захід присвячений соціальним ІТ-ініціативам для міста, організований Вінницькою ІТ-Академією.

Кожен з відвідувачів мав можливість поділитися власним досвідом, ідеями, планами соціальних ініціатив. Серед учасників заходу соціальні ініціативи презентували: Infopulse, компанія яка входить в топ-п'ятірку ІТ-компаній України, Вінницький УВП УТОС, Вінницька ІТ-Академія.

ІТ-компанія Infopulse реалізувала стратегію під назвою “Корпоративна соціальна відповідальність Infopulse”. За словами регіонального менеджера, Павла Моісєєва, залучає власних працівників до волонтерських проектів, інвестуючи у проекти свій час та кошти, а також залучає суспільство, як постановника задачі, виконувача і намагається взаємодіяти з органами центральної влади.

Компанія успішно розробила мобільний додаток, який був присвячений Олімпійським іграм. Цей додаток дозволяє спостерігати онлайн за досягненнями нашої олімпійської збірної, її результатами, а також графіком виступів.

Наступний проект, який презентувала компанія, оновлена система зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Також, як окремий проект був створений мобільний додаток ЗНО, де абітурієнт може зареєструватися на тестування, відслідковувати час та місце проведення і дізнатися результати. Наостанок компанія представила чат-бот із сортування сміття на базі месенджера телеграм. За допомогою боту можна дізнатися, де знаходиться станція переробки сміття. На даний момент проект працює для м. Києва.

Представник компанії-розробника Вінницького ТОВ «УКР», Сергій Агєєв презентував інтелектуальний звуковий маяк “Mobilis-УТОС”, який допомагає незрячим та слабозорим зорієнтуватися у просторі. Зазначений звуковий маяк відрізняється від існуючих тим, що не створює зайвого шуму, він автоматично включає звук тільки у випадку наближення до нього незрячої люди. Для активації маяка використовується безкоштовний програмний додаток до смартфону (для платформ Android та iOS) або кишеньковий пристрій-активатор. Такий спосіб активації забезпечує 100% охоплення всіх категорій незрячих та слабозорих користувачів.

Випускники Вінницької ІТ-Академії, а саме Інна Безбах та Маргарита Свистун презентували краудфандинговий проект “Місто Успіху” http://uspih.vn.ua. Місія якого - це створення середовища постійної генерації ідей розвитку міста, де кожен житель громади відчуває свою значимість у суспільстві завдяки платформі, де соціально-значущі проекти реалізуються виключно в співпраці громади, влади та бізнесу.

Попередньо команда прийняли участь у Всеукраїнській програмі “Демо-дні” від Української Соціальної Академії в м. Тернопіль і пройшла відбір до соціального акселератора, де матиме змогу продовжити розвивати проект.

Випускник ІТ-Академії, учасник бойових дій Олег Волков, поділився власним досвідом як йому допомогла соціальна-освітня програма від ІТ-Академії. Оскільки дана програма надає можливість навчатися  на пільгових умовах за будь-якою із спеціалізацій.
Наразі Олег працює junior web developer в одній із вінницьких ІТ-компаній.

Кожен учасник заходу отримав корисну інформацію, мав можливість обмінятися досвідом, розширив коло своїх знайомств і вклав свою частинку в розвиток ІТ-ком’юніті в місті, запропонувавши власні ідеї та побажання.

Також, директор Вінницької ІТ-Академії, Роман Мельник зауважив, що було б доцільним створити соціальний стартап-інкубатор в Вінниці, як один із механізмів генерації та реалізації ідей розвитку міста.

Прес-служба Вінницької ІТ-Академії

Веб-сайт: ita.in.ua,
e-mail: [email protected]
Тел.: (067)431-19-21

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up