Програма ХІІІ Міжнародного фестивалю ім. П.І.Чайковського та Н.Ф.фон Мекк

  • Сік Юрій
10-15 травня 2015 року у Вінниці відбудеться ХІІІ Міжнародний фестиваль імені П.І.Чайковського та Н.Ф.фон Мекк.

10-15 травня 2015 року у Вінниці відбудеться ХІІІ Міжнародний фестиваль імені П.І.Чайковського та Н.Ф.фон Мекк. 


Цьогоріч, як і рік тому, частину коштів, виручених з продажу фестивальних квитків, буде перераховано у Фонд підтримки Збройних сил України.

До традиційного музичного форуму приєдналися відомі колективи та окремі виконавці із різних куточків Європи та наші співвітчизники.

Символічною увертюрою до фестивалю, що проходить у рік 175-річчя від дня народження Чайковського, стануть Браїлівські музичні зустрічі та Конкурс юних виконавців класичних творів “Жмеринський камертон”, в рамках яких учасники фестивалю, члени журі конкурсу та юні музиканти виконуватимуть музику великого композитора в місті, де він гостював і творив.

Відео дня
Фестиваль урочисто відкривається концертом Заслуженого академічного зразково-показового оркестру Збройних Сил України (художній керівник — полковник Ігор Биковський, диригенти: Народний артист України полковник Володимир Дашковський, майор Максим Гусак, майор Борис Школовий), присвяченим Дню Перемоги. В день відкриття фестивалю оркестр також виступить для воїнів, що знаходяться на лікуванні у Вінницькому госпіталі Військово-медичного клінічного центру.

Вечір камерної музики презентує Струнний квартет Національної філармонії України ‘Caprice Classic’.

Традиції проекту “Музика в монастирських мурах” продовжує вечір органної музики, який дарує вінничанам відомий у Європі французький органіст Жан-Марі Леруа.

Один із перших і постійний учасник фестивалю — Академічний камерний оркестр “Арката” під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Георгія Куркова — цьогоріч запросив до співпраці одного із найвідоміших сучасних віолончелістів — професора Вищої школи музики у Берні (Швейцарія) Дениса Северина, а також вокалістів із Китаю, Вірменії та Еквадору.

Продовжуючи традиції проекту “Об’єднаємо мистецтвом Україну”, програму угорської та словацької музики представляє Камерно-інструментальний ансамбль “Угорські мелодії” Закарпатської обласної філармонії (художній керівник — Анатолій Штефко).

Із Днем Європи вінничан вітатимуть Симфонічний оркестр Тернопільської обласної філармонії (художній керівник та диригент — заслужений діяч мистецтв України Мирослав Кріль) та переможець Міжнародного конкурсу ім.Чайковського — молодий український піаніст Дмитро Онищенко.

Також серед учасників фестивалю — Квартет дерев’яних духових інструментів “Гальярда”, солісти Вінницької філармонії Заслужена артистка України Ірина Швець, Володимир Полторацький, Наталія Лановенко, київські піаністи Інна Порошина та Ілля Зуйко.

Фестиваль проходить під патронатом голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія, голови обласної Ради Сергія Свитка та в.о. міського голови — секретаря міської Ради Сергія Моргунова.

Головний меценат фестивалю — Благодійний Фонд Володимира Продивуса. Спонсори фестивалю: Концерн “Поділля”, Ювелірне підприємство “Мальва”, Приватбанк. Партнери фестивалю: Генеральне консульство Республіки Польща у Вінниці, Єврорегіон ‘Дністер’, Федерація профспілок області, КП ВТТУ, Польський інститут у Києві, Аграна-Фрут, ПАТ

“Володарка”, Обласні товариства Україна-Польща-Німеччина, Україна-Білорусь, ряд інформаційних партнерів.

Вінницька обласна філармонія

м. Вінниця, Хм. Шосе, 7

(0432) 66-13-50


Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up