Парковка по Келецькій біля «Шоку»: вінничани активно підписують петицію

Парковка по Келецькій біля «Шоку»: вінничани активно підписують петицію

У Вінниці катастрофічно не вистачає парковок. Водії вимушені залишати свої авто з порушенням правил дорожнього руху. Деякі вінничани пропонують рішення вирішення проблеми.

Вчора, 12 грудня 2019 року, на сайті вінницької міської ради виклали петицію під назвою «Створення паркомісць по вул. Келецька 138-142».

Автор Андрій Мельник зазначає, що прибудинкові парковки буд. 138,140,142 здатні вмістити тільки третину авто мешканців вищевказаних багатоквартирних будинків.

—  У зв'язку з цим водії вимушені паркувати свої авто з порушенням правил паркування під знаком 3.34 (зупинка заборонена), додаткові обладнані парковки в радіусі 500м відсутні, — йдеться у тексті звернення.

Відео дня

Яке рішення пропонує

Вінничанин зазначає, що права смуга на відрізку по вул Келецька 138-142 має ширину,більшу , ніж 3,5м (стандарт), по факту до 5,5 м.

Автор пропонує облаштувати паркомісця на даному відрізку, що не буде перешкоджати руху транспорту.

Звернення станом на сьогодні, 13 грудня, підтримали 107 вінничан.

Петицію можна підписати ТУТ.

У Вінниці запрацювали інспектори з паркування. 

Зранку, 11 грудня, інспектори вийшли у свій перший рейд. Спільно з ними крокували вулицями міста та дивилися на їхню роботу. У їхніх сумках пачки листівок з правилами паркування та про розмір штрафів.

Нині — це шість людей у зелених жилетах, які роз’яснюватимуть водіям про порушення правил стоянки в Центрі міста. 

Але перші 1,5-2 місяці інспектори штрафувати не будуть. Надалі — почнуть штрафувати, буде евакуатор і поле їхньої роботи пошириться на все місто. 

Міськрада встановила, що відділ з паркування зможе штрафувати за порушення стоянку на пішохідних переходах, тротуарах, велодоріжках та у місцях, які не передбачені для паркування (штрафи 255 і 510 гривень, частина 1,3 статті 122 Адмінкодексу; стаття 152-1 Адмінкодексу - авт.).

За неправомірну стоянку на місцях для людей з інвалідністю продовжить виписувати протоколи патрульна поліція. Але муніципальні інспектори зможуть викликати евакуатор, який буде вивозити машину порушника на штрафмайданчик.

Провели моніторинг всіх паркомісць у місті.

В центрі міста наявні 778 місць для паркування. Всього по Вінниці - 7421 місця. Спільно з науковцями із ВНТУ підготували пропозицію, щоб збільшити кількість паркомісць ще на чотири тисячі. Але щоб не було дефіциту, місту потрібні багатоповерхові паркінги.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (24)
  • Ольга Мацюк

    Краще б лежачих поліцейських поставили перед зебрами, ганяють і майже ніколи не зупиняються
  • Александр

    Посмотрите сколько машин в развитых странах и почему-то там есть где парковаться и людям ходить и проблем нет.Каждый сам выбирает на чём ему ездить на велосипеде или автомобиле исходя из своих нужд и возмосностей.Автомобиль это не роскош, а средво передвижения.Интересно как на велосипеде быстро добраться в другой город и в плохую погоду с ребёнком на другой конец города.Никто никому не чего не должен, просто надо предоставить альтернативу платная парковка и безплатные паркоместа, а её нет.Нет нормальных платных паркингов или их недостаточное количество.Или давайте может мы откажемся от авто вообще? Может и от мобильных телефонов откажемся? Может вернёмся в на 50 лет назад, вроде и машин было мало и машин всем хватало и парковаться было где.Какой бред вы пишете люди...

    Человек reply Александр

    Ага ездить на лошадях, только за ними убирать не удобно и одноместные если без карет))))
  • AK

    Маячня якась, і де землю брати під це? Все поле у приватній власності. Закінчились гаражі у прилеглих гаражних кооперативах на зиму? Чому більшість, хто купує машини, вважає, що місто їм щось повинне у парковках на ніч, що за неолюмпенство?

    Человек reply AK

    Прежде чем такое писать, не задумывались, что то платит в страну пешеход и автомобилист?????? То есть как при покупке машины заплатить стоимость машины за растаможку, а то и больше, с неё говорят пенсии выплачивают и ещё что-то.

    Потом с топлива,
    В цену топлива уже заложены налоги, и они составляют около 40% от цены бензина и 30%, если речь идет о дизельном топливе. В разрезе сегодняшних цен это 9 и 6 гривен с литра бензина и дизеля соответственно. Получается, что за год только с одного автомобилиста и только с налогов на топливо госбюджет получает минимум 10 тысяч гривен. При этом общая стоимость реализованного бензина за один месяц составляет 3,8 млрд гривен, дизеля — 2 млрд 278,7 млн. Как следствие, получаем очень интересную цифру: 2,23 млрд гривен. Именно такая сумма ежемесячно поступает в госбюджет только (!) с налогов на топливо, добросовестно оплаченного автомобилистами.

    А с налогов на запчасти и на работы по их установке??? За прошлый год я на них потратил тысяч 50.  

    А  пешеход ничего подобного не платит, ещё и частенько норовит кинуться под колёса перебегая дорогу в не положенном месте.

    Человек reply AK

    Что денег не хватает машину купить, вот и злые такие? :)))))))))
  • Богдана Гончар

    Перед тим як купуєте авто думайте своєю башкою де ви будете ставити авто. А потом тільки купляйте. Якого хера люди мають страждати від вас ідіотів всі тротуари у дворах і частково у місті запаковані. Де людям ходити. Змінить ситуацію уборка машин на штраф майданчик. Тоді і зрозуміють

    Человек reply Богдана Гончар

    тротуарыво дворах как и везде строятся как раз за счёт автомобилистов, с транспортного налога на топливо, которое 40% для бенза и 30%для дизеля. Ещё есть неистовая растаможка в стоимость машины, а то и больше, ии эти деньги тоже идут в государство, так что умерьте свой пыл, не было б налогов с автомобилистов, не понятно, были б вообще места для передвижения пешеходам!!! Все транспортные средства важны и у каждого есть свобода выбора на чём передвигаться и друг-друга нужно уважать и входить в любую ситуацию с пониманием. Любой водитель не горит желанием скакать по бордюрам, гнуть диски, либо рискуя нарваться на штраф, парковаться хоть где-то, где есть возможность, и это не создаёт аварийно опасного обзора для остальных. Машин с каждым годом будет всё больше, и нужно принимать меры, чтоб всем было удобно.

    Человек reply Человек

    А идиотов везде хватает. И если дико нарушают, то нужно штрафовать
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up