Громадські активісти пропонують зробити з парку “Хімік” парк хімії

Громадські активісти пропонують зробити з парку “Хімік” парк хімії

На круглому столі у міськраді з приводу паркану навколо Центрального парку громадські активісти порушили питання щодо парку “Хімік”. Виявляється, ця місцина на Замості не є офіційним парком. Та активісти пропонують призначити цій зоні такий статус та створити там “парк хімії”.

Секретар міськради Павло Яблонський розказав, що дійсно - “Хімік” не парк.

- Це просто зелена зона, яка вільна від забудови. Є ініціатива створити тут паркову зону у найближчий час.

Секретар міськради Павло Яблонський

Відео дня

- Тут має бути парк, - наголошує активістка Таїса Гайда. - Бо рекреаційну зону можна просто відмінити. Вона сьогодні є, а завтра вже на цьому місці забудова. І ми пропонуємо з “Хіміку” створити парк хімії.

Активісти мають намір зробити з “Хіміку” природничо-наукову зону, де батьки з дітьми зможуть приходити та навчатися в розважальній формі.

Громадська активістка Таїса Гайда

- Наприклад можна зробити напис H2О в тій формі, як реалізована IloveVinnitsa біля Універмагу, - розказує одна з активісток. - А у самому парку можна створити каскадний фонтан з малюнками “таблиці Менделєєва”. У нас є багато ідей щодо облагородження парку, але нам потрібні фахівці.

На її слова секретар міськради відповів, що дійсно вінничани хочуть у місті більше парків і паркових зон. Та запропонував оформити свої ідеї в заявку на наступний “Бюджет громадських ініціатив”, який планують провести у 2017 році.

Тим більше, як вказав головний архітектор міста Олександр Рекута, у Вінниці лише три офіційних парки.

- Це парк імені Горького, парк Дружби народів та історичний парк на П’ятничанах, - каже він. - І хоча навколо Вінниці є багато лісу, галявин, з яких можна було б створити парки, вони всі є державній власності.

До речі, завтра, о 18:00, на території парку пройде дійство “Шалена лабораторія”

Читайте також:

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Yulia Piskynova

    Одна з активісток....образливо...можна було і ім"я написати..Все ж таки ідея про  парк природничих наук- то є моя.Це дуже цікавий ,унікальний проект на теренах нашого регіону.І я звісно за обговорення з людьми.Щоб долучилось усе місто...Але якщо це не цікаво городянам...То там будуть поверхівки...На це знайдуться кошти!!!Повірте!!!!

    Анонім reply Yulia Piskynova

    НАМ ЦІКАВО!

    Таїса Гайда reply Анонім

    тоді давайте разом збирати цікаві ідеї . тільки треба придумати місце для обговорення

    Рибак Люда reply Таїса Гайда

    То ж "замовні" громадські слухання від 08.04.2016 року відмінили??? Забудови церкви не буде???? Ми просто, дуже хочемо зберегти парк - зону для відпочинку і дітей і дорослих. Парк - поколінь..... І Ваші ідеї теж цікаві.....

    Анонім reply Рибак Люда

    «Замовні» провели для того, щоб все було «легітимно». По закону, слухання вже відбулись. Все. В нас в Вінниці вміють тільки просирати. Хіба що важкій техніці вікна побють, може це зупине.
  • Анонім

    "Химик" был назван так, потому, что курировался и спонсировался химзаводом. Химзавод (не без помощи громадських активистов) успешно просрали. Какой он теперь "Химик"?

    Анонім reply Анонім

    Ну й добре, що над ним уже не висить "лисячий хвіст"! А парк потрібен!

    Таїса Гайда reply Анонім

    згідно чинного законодавства депутати міської ради можуть на сесії проголосувати рішення, згідно якого парк офіційно стене парком. І тоді ніхто не матиме права його забудовувати. Але на сьогодні навіть межі цього парку не визначені. Тобто спочатку треба визначити його окремою земельною ділянкою, присвоїти їй кадастровий номер окремий. а потім змусити депутатів проголосувати на рішення, щоб визнати парком. Тоді у Хіміка буде і статут і фінансування з міста на благоустрій і підтримання порядку.
  • Сулима Олександр

    А з ким ці активісти радились??? Чи ця група буде рішати що де і як робити??? Хай виносять всі питання на міське обговорення!!!

    Таїса Гайда reply Сулима Олександр

    повірте, усе буде обговорюватись. Адже дуже важливо зберегти публічний простір для жителів мікрорайону. А концепція парку буде обговорюватись на громадських слуханнях

    Анонім reply Таїса Гайда

    Таїсо! Я не ваша прихильниця, але цікавий парк з якимись навчальними матеріалами з хімії - це просто супер. Таке навряд чи є в якомусь місті України. Реальна туристична цікавинка. Оригінально!

    Таїса Гайда reply Анонім

    Це не моя ідея. Часниту концепції придумала Юля Піскунова. Але я думаю, це було б дуже цікаво дітям, адже знаю по своїх , яка нудна дітям фізика та хімія.  Думаю, вивчимо досвід інших країн, презентуємо ідею і обговоримо серед усіх, кому цікаво  а також залучимо експертів.

    Мерія на словах поки за

    Анонім reply Таїса Гайда

    ну і добре
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 14:23 На пішохідному переході у центрі Вінниці авто збило жінку play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up