У Вінниці в парку "Хімік" буде церква. Але тільки Київського патріархату

У Вінниці в парку "Хімік" буде церква. Але тільки Київського патріархату
Мешканці Замостя проголосували за влаштування церкви в парку "Хімік". Але щоб вона була українською!
Сьогодні, 8 квітня, пройшли громадські обговорення щодо забудови парку відпочинку “Хімік”, який розташований на Замості. Не обійшлось без суперечок, але люди дійшли згоди. Церкві у парку все-таки бути. Але на інших умовах.

В будівлі “Академії неперервної освіти” на Грушевського, 13, пройшли громадські обговорення. На них були присутні мешканці з усього міста. Але з самого початку не обійшлось без суперечок - люди не змогли вибрати свого представника в секрітаріат. Зпочатку пропонували адвоката Сніжану Чубенко, а потім - почали пропонувати депутатів від Замостя, і самі викликалися. Але після голосування залишили кандидатуру Чубенко.

Після цього, перейшли до теми обговорень - чиновники презентували два проекти реконструкції парку “Хімік” - один з церквою, а інший - без церкви. І це майже єдине, що відрізняло проекти. Хоча, там де стоїть церква - менше місця під дитячий майданчик.

Відео дня

Що вимагає громада?

Після того, як презентували громаді два проекти, вінничани змогли дізнатись, в проектувальників все щодо “майбутнього Хіміку”. І найбільше людей цікавило - скільки буде місця займати церква та чи не замало місця виділяють під дитячі майданчики?

- Сергій Чумак у своєму проекті просив побудувати капличку, - каже Сергій Попчук. - На 1-1.5 сотки максимум. А у вас цілий кафедральний собор. Так скільки ж буде займати місця ця церква в Хіміку?

- За проектом заплановано близько 350 квадратних метрів під забудову церкви, - відповідає Олександр Галіброда. - Це три сотки, небагато. Тоді як на дитячі майданчики виділяють набагато більше місця.

Вінничани вносили багато пропозицій, серед яких були такі: змінити розташування церкви на території парку, зменшити парковку, зробити невелику територію для вигулу собак та інші.

Церкві бути. Але тільки українській

Більшість присутніх на громадських слуханнях підтримало проект, за яким в парку буде церква. Бурхливі оплески отримала пропозиція назвати церкву іменем Небесної сотні. Але вінничани донесли до влади - церква має бути обов’язкового Київського (а не Московського) патріархату.

Вінничанка Сніжанка Чубенко внесла пропозицію, яку підтримали більшість городян і її пропозицію внесли як доповнення до проекту.

- Київському патріархату потрібен храм у цьому місті, духовний осередок і це питання не повинне обговорюватися. Храму там стояти! Церква чудово вписується у ландшафт. Інше питання це внести зміни до проекту, де запроектований храм. Якщо молодь пропонує майданчики для волейболу, тенісу, футболу – чудово, діти будуть розвиватися. Я думаю проектанти здатні знайти місце для облаштування майданчиків», - каже вінничанка.

В кінці обговорень прийняли рішення, що в проекті буде церква, але проектувальники мають переглянути її розміри, розташування та оптимізувати територію. Також буде збільшена територія розташування дитячих і спортивних майданчиків.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (38)
  • Анонім

    Чим тупіше населення, тим більше церков воно будує.
  • ВІнниця

    Чому не було оголошень в найближчих дворах та в парку? Кожний день там гуляю з дитиною, і перший раз чую про слухання!!! Проведіть повторне слухання, тільки, як писали вище в паркові або хоча б в Зорі.
  • Корбут Виталий

    Що це за слухання які проводяться в робочий час?

    Булгакова Светлана reply Корбут Виталий

    Ще потрібно добавити, що то за слухання яке проводиться подалі від даного мікрорайону (ви б ще на вишеньці слухання провели), та й ще голосували будь хто. Провели б слухання у суботу в парку хімік (або ж в зорі), запросили б (попередили б) мешканців прилеглих будівель. А так то да, уже напевно давно усе "розподілено".

    Корбут Виталий reply Булгакова Светлана

    це точно!!

    Корбут Виталий reply Корбут Виталий

    особисто для мене, 17:00 - це робочий час
  • Анонім

    "і це питання не повинне обговорюватися".



    А зачем слушания проводить? Бабка сказала: "це не обговорюється". Есть два мнения - моё и неправильное.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців 20:18 Вінничан запрошують на відкриття фотовиставки Максима Кривцова на псевдо «Далі» 19:35 У першому кварталі понад 320 переселенців знайшли роботу на Вінниччині. На яких підприємствах? 19:12 До Міжнародного дня сім'ї у Вінниці проведуть захід «Сильні, вільні та спортивні» Від читача 13:38 На Вінниччині відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 18:44 Після десятків років занепаду легендарний «Шоколадний будинок» відреставрували. Ми побували всередині play_circle_filled 18:23 До п'яти років за ґратами засудили бухгалтерку за привласнення бюджетних коштів 18:05 У Вінниці складно врятувати безпритульну тварину? Історія загибелі кота оголила великі проблеми photo_camera 17:19 Нічний дебош у Вінниці: п'яні хулігани розбили вікно та шуміли у під'їзді photo_camera 17:08 Кому належить недобудова на Соборній? І ще про історію її «вічного ремонту» photo_camera 16:19 Минулої доби у двох ДТП травмувалися троє дітей та троє дорослих photo_camera 15:25 На війні загинув легендарний боєць «Азова» 21-річний вінничанин Назарій «Грінка» Гринцевич play_circle_filled photo_camera 14:22 Захисник з Вінниччини Василь Грабійчук отримав нагороду від Головкома ЗСУ photo_camera 14:20 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 13:21 У восьми криницях Вінниці виявили неякісну воду. Адреси 12:23 З початку травня на навчальних автівках змінилося маркування 11:51 Запустили масштабний волонтерський проєкт «Подільські дрони». Мета — збирати по тисячі FPV щомісяця photo_camera 11:25 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:21 Небайдужі вінничани повідомили патрульним про п'яного водія photo_camera 10:23 Без води та світла. Де у Вінниці 7 травня відключатимуть послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up