Депутати затвердили нові назви вулиць у Вінниці. А Тяжилів - проти

Депутати затвердили нові назви вулиць у Вінниці. А Тяжилів - проти
У піврічний процес роботи групи з декомунізації нарешті поставили “крапку”. Депутати міської ради проголосували за зміни у назвах. Але у депутата з Тяжилова були зауваження.

Представити на голосування питання про перейменування площі, вулиць, проїздів, тупиків в місті Вінниці до трибуни вийшов заступник міського голови Андрій Рева.

- Це був дуже тяжкий процес, - каже він. - Даний проект рішень був розглянутий всіма депутатськими комісіями. Він також був розглянутий на спільній депутатській комісії вчора. Зауважень та пропозицій немає.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Але, як з’ясувалось, пропозиції та зауваження знайшлися сьогодні, під час сесії.

- Щодо вулиць Фабріціуса, Якіра, Уборевича та провулку Якіра - каже депутат, обраний від мікрорайона Тяжилів Ганна Давиденко. - Люди не підтримують змінені назви. Підписалися під зверненнями приблизно мешканці 65 дворів. Особливо ця ситуація стосується вулиці Уборевича, думка яких, вочевидь, не була врахована. Окрім цього, хочу звернути увагу, що вулиця Ватутіна так і не отримала нову назву. Хоча вона названа на честь людини, яка посилала тисячі українців на смерть. Прошу внести ці зміни.

Голова робочої групи дав жорстку відповідь депутату

- Ганна Давиденко, я радий, що ви піклуєтесь про Тяжилів, - каже він. - Але я сам був депутатом від цього мікрорайону, причому двічі! І більше того, я живу там по цей самий день. На тій самій вулиці Ватутіна, яку ви пропонуєте перейменувати. Я вчився в 27 школі, яка стояла на вулиці Уборевича. Біля мене проходять вулиці Фабріціуса, Якіра та інші, про які йшла мова. Це дуже добре, що ви проявляєте активність. Але якщо ми будемо до безкінечності дискутувати по цьому питанню, то ми не вийдемо на жодне рішення, яке б влаштувало всіх.

Після словесної перепалки, що утворилась між депутатами, міський голова Сергій Моргунов запропонував проголосувати за пропозицію Ганни Давиденко про виключення деяких вулиць зі списку перейменування. З 50 депутатів лише 2 “за”, 19 “проти” і 3 “утрималось”. 26 депутатів вирішили не голосувати. Рішення не прийнято.

І щоб поставити крапку в суперечці, було проведено голосування по питанню “перейменування площі, вулиць, провулків, проїздів, тупиків в м. Вінниця”. З 50 депутатів натиснули “за” - 42 обранця, а “проти” - 3. Не голосували п’ятеро людей.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (72)
  • Анонім

    А где можно глянуть список переименований?
  • Брацлавская Лидия

    Своїх дітей пошле?
  • Юнона Авлова.

    А для реви завжди "Зауважень та пропозицій немає"!
  • Костенко Кира

    Толку з цих перейменувань?! Виникає думка, що наша влада тільки те і робить, що перейменовує - "міліцію" на "поліцію", назви вулиць та населених пунктів. Але що змінюється у житті людей - їх думка нікого не цікавить. Правду пишуть, треба було ще зразу шум піднімати, як приймали цю "декомунізацію", а зараз вже пізно(

    Брацлавская Лидия reply Костенко Кира

    НІКОЛИ НЕ ПІЗНО!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 У восьми криницях Вінниці виявили неякісну воду. Адреси 12:23 З початку травня на навчальних автівках змінилося маркування 11:51 Запустили масштабний волонтерський проєкт «Подільські дрони». Мета — збирати по тисячі FPV щомісяця photo_camera 11:25 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 13:38 На Вінниччині відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 11:21 Небайдужі вінничани повідомили патрульним про п'яного водія photo_camera 10:23 Без води та світла. Де у Вінниці 7 травня відключатимуть послуги 10:07 Дрони з Калинівки випробували на полі бою. Робити їх самотужки дешевше і швидше photo_camera 10:03 Олег Мейдич: «Закон про легалізацію грального бізнесу взагалі має бути скасований» (Прес-служба ВО "Батьківщина") 09:48 Через важку хворобу перестало битися серце воїна-добровольця Володимира Савуляка 09:18 У Генштабі розповіли про 804-й день війни: найгарячіше на Авдіївському напрямку 08:17 Сьогодні вітаємо Антона та Людмилу. Історія, заборони та прикмети 7 травня 08:00 Як зберегти здоров'я спини, суглобів та куди звернутися при болях у Вінниці (партнерський проєкт) 07:55 Вакансії в Green cool, Грош та 59 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:07 На Вінниччині відбудеться ретро-тур найдовшою вузькоколійкою в Європі photo_camera 20:19 У Вінницькій області з початку року народилося 2151 немовля 19:21 Нічні заморозки та погіршення погодних умов прогнозують на Вінниччині play_circle_filled 19:03 Робили все без дозволів: через будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс play_circle_filled photo_camera 18:43 На Калинівщині відкрили меморіальну дошку в пам'ять про полеглого Віталія Кулака photo_camera 18:09 Затримали «бізнесмена», у якого «квиток» до Молдови коштував $9000
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up