Акція протесту Хмільнику: самооборона вимагає звільнення директора санаторію "Поділля"

Акція протесту Хмільнику: самооборона вимагає звільнення директора санаторію "Поділля"
Понад три години у Хмільнику біля санаторію «Поділля» тривала акція протесту з вимогою відсторонення від обов’язків директора, колишнього «регіонала» Анатолія Реп’яха. Чим викликаний протест? Про це журналісту «20 хвилин» розповів керівник самооборони Станіслав Найчук.

- Нам стало відомо, що поновлено розслідування кримінального провадження за фактом незаконного відчуження майна ТОВ «Санаторій «Поділля», - каже пан Станіслав. – Раніше ця справа уже два рази закривалася правоохоронцями. Тепер її знову поновили. Розслідування проводить головне управління поліції області. На нашу думку, на цей час директор має бути відсторонений від посади. Адже він безпосередньо брав участь у процесі відчуження майна санаторію.

Каталізатором, що пришвидшив протест, за словами співрозмовника, стало звернення бійців АТО, які отримують процедури дельфінотерапії у дельфінарії, що розташований у спорткомплексі на території санаторію. Як пояснив співрозмовник, пан Реп’ях заборонив під’їзд транспорту до дельфінарію. Тепер, щоб потрапити на процедуру, треба йти пішки територією санаторію. А це не одна сотня метрів. Не кожному з поранених легко здолати її. Так само заборонено під’їжджати транспортом дітям із захворюванням ДЦП, які також приїздять на процедури у дельфінарій.

- Зрозуміти хворих і співчутливо ставитися до них, а отже, дозволити заїзд транспорту, як це було раніше, – така наша перша вимога до пана директора, - наголошує керівник самооборони Хмільника. – Учасники акції підписали звернення до керівників області та управління поліції з вимогою об’єктивно розслідувати факт відчуження майна санаторію, який був збудований за кошти сільськогосподарських виробників і належав раді сільгосппідприємств області.

Відео дня

Активісти вимагали зустрічі з директором Анатолієм Реп’яхом. На 12-ту годину, коли пишуться ці рядки, пан Реп’ях не знайшов за потрібне вийти до них.

Нагадаємо, після пожежі в одному з корпусів санаторію «Поділля» у 2011 році, було створено ще одну структуру - ТОВ «Здравниця Поділля». Саме новому товариству перейшов відремонтований корпус. У ньому викупили номери ряд вінницьких чиновників. Таким чином тепер на базі колишнього санаторію функціонує дві юридичні особи – ТОВ «Санаторій Поділля», яким керує Анатолій Реп’ях і ТОВ «Здравниця Поділля», керівником якого є його син. У Держреєстрі юридичних і фізичних осіб зазначено, що  ТОВ «Здравниця Поділля» належить директору і його двом дітям – сину й дочці. Свою частку ТОВ «Здравниця Поділля» має також у ТОВ «Санаторій Поділля» разом з радою сільгоспвиробників області.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Як уміло прибрав до себе відремонтований корпус, хитрий жук.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up