10 професій Дар’ї. Від кризового психолога до моделі і дієтолога

10 професій Дар’ї. Від кризового психолога до моделі і дієтолога
Фото - Валерій Шиленко

Дівчина модельної зовнішності розповідає про модельну кар'єру, танці, йогу, поезію, здорове харчування і те, чому іноді вважає себе людиною минулого.

Читайте про 10 професії Дар’ї Паламарчук

Дар’ї 27 років, але каже, що у душі їй набагато більше, почуває себе старшою, можливо, через те, що має великий багаж життєвого досвіду за плечима, який люди і в 40 років не мають. Це величезна кількість подорожей, друзів, знайомих, організованих і продуманих заходів, прожитої і «пережованої» діяльності. 10 професій — це ще не кінець, дівчина здатна на більше.

Дар'я з донечкою Зоряною. Фото - Максим Кушка

Кризовий психолог

— У першу чергу я жінка і мама, і це завдання не з легких, дочка вимагає надзвичайно багато уваги. Усе, чим займаюся, це заради того, щоб Зорянка, якій чотири з половиною рочки, бачила приклад активної, впевненої у собі жінки, — каже Дар’ я. — Донечка у мене чудова, намагаюся її кругом брати із собою, розповідати, вчити тому, що сама вмію робити.

Відео дня

Дар’я — кризовий психолог за освітою, закінчила Київський Національний педагогічний університет ім. М. Драгоманова. Але, пропрацювавши три роки за спеціальністю, вона зрозуміла, що її психіка не витримає, бо дівчина є надзвичайно емпатійною, дуже переживає, не може відсторонитись від тих проблем, з якими люди приходили. Вінничанка працювала з важкими категоріями населення — з тими, хто пережив насильство, має психічні травми, дітьми-сиротами, людьми, які вийшли з в’язниці.

Фото - Аліна Демчишина

Поетеса і письменниця

— Я почала писати вірші з 13 років, а у 14 років за допомогою батьків, спонсорських і власних коштів видала першу поетичну збірку. Це була тисяча примірників для друзів, родичів і близьких, — згадує Дар’я. — Уже друга збірка була надрукована у кількості 5 тисяч екземплярів, вона продавалася в магазинах, тобто певний літературний успіх я пережила, і це було у 15 років.

Дар'я читає власні вірші на творчому поетичному вечорі. Фото - Олена Клембовська

На даний момент збірок є уже п’ять і готується до видання шоста, яка вбере у себе інтимну і пейзажну лірику, написану за останні два роки, вибране із попередніх творів і велику частину прози. Це є мрія Дар’ї Паламарчук, каже, що достатньо заробляє, щоб її втілити, тому не буде залучено спонсорських коштів. Вихід планується на січень-лютий під день народження дівчини.

Фото учнів фотошколи Олега Косинюка, м.Київ

Дар’я зізнається, що часто продукує неологізми і сама дивується, звідки виникло слово. Колись у школі вона брала участь у Всеукраїнських олімпіадах з української мови і літератури. Вплив Києва і спілкування у студентському середовищі з багатьма діалектизмами з усієї України, де кожен із своєю говіркою, змінив мову і зараз вона її «чистить».

Модельна кар’єра, театр, танці, йога

У 13 років подруга запросила Дар’ю на кастинг — рекламну зйомку для каталогу одягу. — Для мене це було щось нове, але бажане, я з 4-х років займалася танцями у різних колективах, мені подобалися сцена, увага і публіка, тому, як і кожна дівчинка, я мріяла стати моделлю і актрисою, — каже Дар’я. — Я сходила на цей кастинг, пройшла його і так почалася моя кар'єра моделі. Далі було багато інших зйомок, потім я поїхала до Києва, вступила в університет, і продовжила модельну роботу там.

Дівчина працювала у театрах «Куб», «Чорний квадрат», але її вистачило на 2 роки, через її внутрішню експресивність вона страшенно вживалася в ролі, вночі прокидалася і проговорювала ці ролі, через сильний стрес вона вирішила почекати із цим. Можливо продовжить потім, коли зможе більш відсторонено ставитися до таких речей.

Фото - Сергій Гончарук

— Мене взяли у модельне агентство у Києві, а потім я поїхала працювати до Польщі і там познайомилась з директором Будинку культури містечка Скаржиско-Камєнна Свєнтокшиського воєводства, — розвовіла Дар’я. — Він запросив мене на роботу, я викладала йогу, танці, працювала з польськими танцювальними колективами, викладала їм українські народні танці, була хореографом-постановником, працювала з дітками, викладала їм основи балету і йогу.

Ансамбль польської пісні і танцю м. Скаржиско-Камєнна.
Дар'я - автор костюмів і постановки гуцульського танцю. Фото - tsk24.pl
Модерн-балет у виконанні Дар'ї Паламарчук

Потім Дар’я завагітніла, проводила йогу для вагітних, приїхала у Вінницю і тут продовжила роботу на цьому поприщі. Йогу викладає і досі, але з танцями поки зав'язала, це хобі, яке не приносить прибутку, забирає багато часу і травматизм високий.

Дар'я викладає йогу. Фото - Юрій Братусь

Співзасновник двох модельних агенцій —  XL-models projekt і D-models

Продовжуємо рахувати професії Дар’ї Паламарчук.

Першим проектом був XL-models projekt. Одна з вінницьких дизайнерок одягу великих розмірів попросила Аліну Наливайко (голова ГО «Еволюція краси») допомогти знайти моделей для неї, щоб зняти каталог одягу і показувати свій одяг на подіумі у Вінниці.

XL-models projekt

— Ми загорілися ідеєю, бачимо це як можливість для жінок, яких не можна вписати у стандартні модельні рамки, самовиразитися, здобути впевненість у собі, показати те, що будь-яка жінка може бути красивою, стильною і доглянутою, — каже Дар’я. — На наш заклик відгукнулося багато жінок, ми вже випустили перший курс, зараз набираємо другий.

XL-models projekt

D-models —  це проект для стандартних моделей, влаштовуються кастинги, відбираються дівчатка, які проходять повний курс модельної майстерності, вивчають всі дисципліни, які необхідні дівчині, щоб стати професійною моделлю.

Показ на Еко-фестивалі. Фото - Максим Кушка

—  Я страшенно люблю фотографуватися, працюю як фотомодель і як подіумна модель. На жаль, у Вінниці роботи для моделі дуже мало, у нас модельний бізнес тільки розвивається потрошечки, ще дуже багато треба вкласти, щоб поставити його на ноги, — сказала Дар’я. —  У Києві набагато більше можливостей і дівчаткам, яких ми випускаємо, я завжди кажу, що у вас є зовнішні дані і можливості, збирайте речі і їдьте до Києва, там ви зможете заробити і там є перспектива. У Вінниці ще років 10-15 треба чекати, поки щось подібне відбудеться.

Дар’ї приносить задоволення, коли вона сама працює як модель і навчає дівчат і бачить їх успіхи.

Фото - Юлія Шимко

Нещодавно проводили Всеукраїнський фестиваль екологічної свідомості, для багатьох дівчаток це був крупний дебют, тому що вони мали можливість себе спробувати у роботі моделлю ще навіть до випуску з курсу.

Дієтолог: здорове харчування, вегетаріанство, еко-продукти

Дар’я з 12-ти років не їсть м'яса і риби, і 7 років тому відмовилася від яєць і молочного. Коли мешкала у Польщі, дівчина перейшла на сироїдіння.

— Це стало таким поштовхом до зміни свідомості і світовідчуття, ставлення до себе і людей. Це повністю змінило моє  уявлення про те, як можна харчуватися і що таке здоровий спосіб життя, — ділиться Дар’я. — У результаті я виносила вагітність і вигодувала дитину й була повністю на сироїдінні. Моя донька до року була сироїдкою, а потім стала веганкою, як і я досі не вживає ні риби, ні м'яса і яєць. І абсолютно здорова, розвинена і навіть багато в чому випереджає своїх однолітків, у своїх 4 роки вже пише і читає.

Смачний і поживний коктейль

Чоловік Дар’ї повністю розділяє її погляди і підтримує, хоча зовсім нещодавно перейшов на вегетаріанство, але зовсім нічого проти того немає, що дитина не їсть м'яса.

—  Мій раціон — це фрукти, овочі, ягоди, горіхи, насіння, злаки, інколи каша. Я не стою біля плити, це надзвичайно зручно і економить час, — роповідає Дар’я. —  У результаті я споживаю велику кількість вітамінів, мікро- і макроелементів. На зиму заморожую багато фруктів і ягід. Ми робимо коктейлі —  банани, ягоди, водичка і часто соєвий протеїн, щоб отримувати достатньо білка, все це перемелюється в блендері і виходить надзвичайно смачно і поживно, замінює сніданок, вистачає до обіду.

Заголовок

Дар’я каже, що ніколи не знає, що таке авітаміноз і її сім’я практично не хворіє, не знає, що таке грип чи гострі вірусні захворювання, не кажучи про якісь хронічні. — Ми не ходимо до лікарів, а лікуємось ось такими коктейлями. При перших ознаках застуди виключаємо з раціону всі важкі складові, наприклад, горіхи, гриби, і переходимо  на зелений коктейль і воду. Таке мікроголодування 2-3 дні максимум, і всі симптоми застуди минаються, — сказала дівчина.

Дар'я - організатор Всеукраїнського Еко-фестивалю, який нещодавно проходив у Вінниці.
Фото - Максим Кушка

Почуваю себе людиною з минулого

Дар’я встигає скрізь, не може просто сидіти вдома і нічого не робити. Навіть коли у неї була відпустка цілих 6 днів за два роки, вона не могла просто лягти на дивані і дивитися телевізор чи сидіти в Інтернеті.

Історичні танці

— Я настільки активна і маю так багато внутрішньої енергії, що потрібно це кудись дівати. Тому намагаюся захоплювати багато видів діяльності і спілкуватися з багатьма людьми, просто на чомусь одному зупинитися поки що для мене анріал, можливо років через років 30-ть, — розповідає Дар’я Паламарчук. — Мені казали — фільтруй, обмежуй, а я не можу в одні рамки себе загнати. Я холерик, можу бути запальною, довго сперечатися і тримати емоції, голосно сміятися, переживати, так само можу замикатися в собі і бути тихою і спокійною.

Історичні танці

Інколи Дар’я почуває себе людиною з минулого. Свого часу захоплювалася історичною реконструкцією, шила сукні, їздила на бали. Певний час дівчина відчувала, що моральні норми, порядки, спілкування людей та стосунки між ними сьогодні багато в чому для неї неприйнятні, вона їх не розуміє.

Іноді Дар'я почуває себе людиною минулого. Фото - Валерій Шиленко

— Моє світовідчуття залишилося у 19 столітті, коли кавалери були галантними, жінки жіночними і слабкими, а не «горящую избу на скаку остановит».

—  Організаторські здібності — це вимога сучасності, тому що пасивні люди зараз не виживають. Кажуть, що чим більше людина живе на показ, тим більше вона невпевнена в собі, мабуть, це правда. Коли залишаюся наодинці, визнаю, що і тут в мене комплекси, і цього я боюся, —  сказала Дар’я. — Важко повірити, але боюся публічних виступів, коли потрібно було на Еко-фестивалі сказати вступне слово, ноги підгиналися. Зовнішню маску тримати вмію, це заслуга акторської майстерності.

За словами дівчини, вона лінива людина, а це найбільш оптимальний працівник, бо така людина хоче якомога скоріше зробити, щоб потім не перероблювати.

— Люблю оптимізувати всі процеси — якомога менше роботи, і якомога більший результат. Я вибрала, наприклад, тайський терапевтичний масаж, тому що це є найбільш ефективний і ергономічний вид масажу. Коли застосовуються не руки і пальці масажиста, а лікті, коліна і вага його тіла. Це дозволяє глибоко промасажувати клієнта і самому не перенапружуватися, — сказала Дар’я Паламарчук.

 

Улюблене блюдо

Салат. Помідорчики черрі, багато листя салату (ми любимо айсберг або лолло россо), петрушка, кріп рукола, сир тофу. Все заливаємо нерафінованою олією, посиваємо кунжутом трошки солі і червоного перцю.

Улюблений десерт

Сироїдницьке морозиво. Банани переминаються виделкою, додаємо мед, ягоди перетерті, ставимо у морозилку. На смак як справжній вершковий пломбір, тільки з ягідною ноткою. Солодко і смачно.

Останнє фото на телефоні

Селфі, перевіряла, чи з зачіскою все нормально.

Куди хочете поїхати?

Вчора говорила про це з чоловіком, дуже хочу в Перу. Була у багатьох країнах, але не можу тим «наїстися».

Про який подарунок мрієте?

Щоб усі мої близькі були здорові і щасливі.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up