Ректор Донецького медуніверситету відказався підкоритися окупантам: «Я завжди буду громадянином України»

Ректор Донецького медуніверситету відказався підкоритися окупантам: «Я завжди буду громадянином України»
Ректор Донецького національного медичного університету імені Горького Юрій Думанський заявив, що не стане під ярмо терористичної організації «ДНР».

Ректор звернувся до своїх колег на офіційному сайті ВНЗ, повідомляє Цензор.НЕТ.

У своєму звернені Думанський заявляє, що університет не стає під керівництво ДНР. У університету забрали печатку, установчі документи. Нова влада наказала до 30 жовтня відкрити нові бухгалтерські рахунки та переоформити документи у юристів.

Зі слів Думанського «більше всього він переживає за майбутнє студентів та його хвилює доля співробітників одного з найкращих університетів України».

Відео дня

Ректор підкреслив, що є громадянином України та ніколи не піде на компроміс зі свою совістю.

- Сьогодні кожен повинен сам вирішити с ким він та яке майбутнє він очікує.
Раніше міністр освіти та науки Сергій Квінт повідомив, що ВНЗ переїдуть із зони АТО в інші міста.

Нагадаємо, що у Вінницю переїхав Донецький національний університет. Він розташувався у приміщенні заводу «Кристал».

Читайте також:

Викладачі Донецького університету, які вже у Вінниці, заспокоїли своїх колег

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олег

    кто крыса?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
22:29 Втричі збільшились випадки повторної «дорослої» вітрянки, а після 50-ти років може статися ще один сюрприз 21:56 Концерт «Sound of Ukraine» і оркестр, що скорив Європу, скоро у Вінниці! Буде до мурах photo_camera 21:12 Пандемія поставила на паузу, а війна переформатувала. На що перетворюють дитячі літні табори? 21:01 «Ти чесно жив, любив життя і ось пішов у небуття». Пам'ятаємо про героя Леоніда Паламарчука Від читача 16:27 Розкажи бабусі про очищення судин 20:02 Кліщі повилазять разом з теплом: як уберегтися в парках і садах 19:06 Біля Гайсина легковик в'їхав у вантажівку. Обоє водіїв — не місцеві 18:27 Почали з дефіле в українському вбранні. У техуніверситеті відновили конкурс «Міс ВНТУ» 18:10 Від завтра ближнє світло фар за межами населеного пункту стає обов’язковим 17:13 Судитимуть бізнесмена, який привласнив та легалізував понад два мільйони «Укрзалізниці» 16:01 На «зебрі» по Зодчих легковик збив вінничанина. Потерпілий у лікарні 15:09 У Вінниці 17-річний хлопець на електросамокаті збив 64-річну жінку 14:04 Мобілізація, пенсії, оновлення ПДР. Що зміниться для вінничан у травні? 13:30 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 13:29 Його смерть підтвердили через п'ять місяців. Спомини про полеглого на Донеччині гранатометника 12:12 Три вулиці без світла, ще не двох — відключили деякі будинки. АДРЕСИ 11:55 Рецепт паски з сирною начинкою від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 11:20 Вакансії в Hannover Agro, Green cool, Грош та 87 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 11:06 Більша частина Тяжилова без води. Відключення також діють в інших мікрорайонах 10:20 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up