Судитимуть бізнесмена, який привласнив та легалізував понад два мільйони «Укрзалізниці»

Судитимуть бізнесмена, який привласнив та легалізував понад два мільйони «Укрзалізниці»
  • Роботу не зробили, а документи підписали. Саме так відбувався ремонт на «Укрзалізниці» харківським підприємством.
  • Очільник кантори ошукав залізницю на понад два мільйони. Йому за це оголосили підозру, а справу направили до суду. 

Початок. У 2020 році харківська приватна фірма уклала договір із замовником «Українська залізниця» з модернізації автомотрис та машин для монтажу контактної мережі на суму понад 2 500 000 гривень. 

— Під час надання послуг 37-річний директор ТОВ розуміючи, що усі роботи по договору не виконано, вніс до акту здачі-приймання робіт завідомо неправдиві відомості про виконання відповідно до технічного завдання робіт у повному обсязі, та підписав його, — зазначають у повідомленні поліції Вінницької області. — Згідно з висновком експертів вартість невиконаних робіт та складових, які не були замінені під час модернізації, становить понад мільйон гривень. Кошти, отримані злочинним шляхом, директор підприємства-підрядника вивів у готівку. 

Таку ж схему зловмисник «провернув» у 2021 році та заволодів 90 тисяч гривень.

Відео дня

За це чоловіку повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Підсумовуючи: харківська приватна фірма уклала договір із замовником АТ «Українська залізниця» з модернізації автомотрис та машин для монтажу контактної мережі на суму понад 2 500 000 гривень. Усі роботи по договору не виконано, вніс до акту здачі–приймання робіт завідомо неправдиві відомості про виконання відповідно до технічного завдання робіт у повному обсязі, та підписав його.

— Зібравши достатньо доказів, слідчі обласного главку за процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури завершили досудове розслідування у справі, а матеріали з обвинувальним актом скерували до суду, — повідомила сьогодні, 30 квітня, поліція Вінницької області.

 

Читайте також:

У Бершаді бійці КОРДу затримали 32-річного наркоторговця

Бухгалтерка школи «дорахувала» собі понад 400 тисяч гривень зарплати. Її судитимуть

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up