Сергій Жадан презентує у Вінниці нову книжку "Життя Марії"

Сергій Жадан презентує у Вінниці нову книжку "Життя Марії"
Книгу віршів та перекладів під назвою "Життя Марії", яка написана як щоденник та відрізняється контрастом світлого та темного презентують у Вінниці. Книга містить у собі 60 віршів Сергія Жадана та 20 перекладів поезій Чеслава Мілоша.

Вірші були написані та перекладені переважно протягом останнього року. За словами автора, ця книжка про любов і ненависть.

Як розповів Сергій, для нього вихід цієї книги дуже важливий, адже вона написана у важкий час та поєднує події минулого і теперішнього.

    -   Вірші Мілоша, які увійшли до книги, написані у сорокових роках під час Другої Світової війни, соголосні із подіями в Україні. Вони гостро і болюче звучать у контексті українсько-російської війни. Ті речі, які були актуальними тоді на превеликий жаль не втратили актуальності і сьогодні, - зауважив Жадан.   

Відео дня

З понеділка, 30 березня, твір "Життя Марії" з'являться на полиця книжкових магазинів. Перший наклад книги налічує 5 тисяч примірників.

Окрім творів у книзі можна побачити знімки зроблені Сергієм Жаданом та харківським дизайнером Іллею Павловим.

Загалом вінничан чекає три події- це зустріч із студентами місцевого вузу, прес-конференція для регіональних ЗМІ та вечірня презентація-дискусія книги.

Довідка. Сергі́й Ві́кторович Жадан (народився 23 серпня 1974 у місті Старобільськ) український письменник, поет, перекладач, громадський активіст. Автор романів «Депеш Мод», «Ворошиловград», «Месопотамія» поетичних збірок «Цитатник», «Ефіопія» та інших.

Численні літературні твори Сергія Жадана одержали національні та міжнародні нагороди та били перекладенні 13 мовами. Сергій Жадан є також активним організатором літературного життя України, учасником мультимедійних мистецьких проектів, а також акцій громадянської непокори.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Дарья

    Вітаю з виходом нової книги. Бажаю, щоб це була не остання збірка, по більше натхнення, гарних віршів та багато прихильників.
  • Анонім

    "на полиця букіністичних магазинів" - спробуйте пошукати в гуглі, що таке букіністичний магазин, якщо маєте прогалину в інтелекті...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами 08:03 Сьогодні — Великдень. Історія, традиції та прикмети 5 травня 21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera 17:00 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled 15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera 14:45 Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5 14:25 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну photo_camera 13:13 У Вінниці водій ВАЗу збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up