Скандально відомого полковника знайшли в госпіталі. Що він сказав про домагання підлеглої?

Скандально відомого полковника знайшли в госпіталі. Що він сказав про домагання підлеглої?
Віктора Іваніва журналісти знайшли в палаті військового госпіталю і фрагменти прихованої зйомки виклали в Фейсбук
  • Полковник з Хмельниччини, якого підлегла звинуватила в домаганнях, лежить у вінницькому госпіталі.
  • Активісти навідалися до Віктора Іваніва «не з кулаками, а з квітами». Як він відреагував?

До лейтенантки Валерії Сікал та людей, що її підтримали, подав позов про захист честі та гідності полковник Віктор Іванів. Це командир військової частини в Цвітосі на Хмельниччині, де торік служила наша землячка. Передувало позову, нагадаємо, ініційоване нею кримінальне провадження, пов’язане з сексуальними домаганнями.

Журналісти дізналися, що Віктор Іванів, який уникає спілкування з пресою, зараз знаходиться у вінницькому військовому госпіталі. Вони пішли до нього разом з головою «Ревізії влади» навідатися 9 травня. Віталій Павловський взяв фрукти, квіти, щоб привітати полковника з Днем Перемоги. Офіцер принесене взяв, але був проти говорити.

— Так, хлопці, дякую, все, не знімайте, — сказав Віктор Іванів, поставив принесений пакет і намагався випроводити візитерів з ввімкненими камерами на телефонах за двері палати.

Відео дня

— Так негарно, ми ж прийшли не з кулаками, а з квітами, — відреагував на прохання піти Віталій Павловський. 

— Ваш поранений хлопець тут є, — сказав полковник й знов вказав на вихід, мовляв, ідіть до нього. — А я живий-здоровий, так що…

Віктор Іванів не пояснив, яку хворобу лікує у вінницькому військовому госпіталі. Він відповів лише на питання про домагання Валерії Сікал.

— Абсолютна неправда, — сказав він, а на всі інші спроби отримати коментар про розслідування справи та численні перевірки в частині, говорив «я ніяких інтерв’ю не даю». 

— Я лікуюся за станом здоров’я, будь-ласка, виходьте. Не переривайте мій процес лікування, — сказав полковник Іванів. 

— Вам взагалі за цю історію не соромно? — спитав на виході з палати журналіст.

— Все, ніяких коментарів, — прозвучало у відповідь, й пацієнт госпіталю зайшов у свою палату і зачинився.

Раніше, нагадаємо, полковник Іванів також уникав преси. Він одразу попрощався і поклав слухавку, коли йому подзвонила на мобільний і представилася журналіст 20minut.ua. Єдине, що тоді вдалося дізнатися від Віктора Іваніва про скандал навколо його конфлікту з Вікторією Сікал: полковник все заперечує й планує довести це в суді.

А набула розголосу справа зі звинуваченням полковника в домаганнях підлеглих жінок наприкінці минулого року. Дівчина з Томашполя, яку направили служити в Цвітоху Хмельницької області, публічно заявила: протягом року терпіла тиск і знущання командира. Згодом в матеріалах ініційованого нею кримінального провадження з’явилися свідчення інших військових на підтвердження сексуальної заклопотаності командира частини А1358.

За словами Валерії Сікал, полковник Віктор Іванів регулярно схиляв її до сексуального контакту, а за непокору показував «всі прєлєсті служби». Через рік знущань лейтенантка наважилася публічно розповісти про це. І про секс-скандал в Цвітосі за участі нашої землячки 20minut.ua розповідав у кількох публікаціях:

Голова вінницької громадської організації «Ревізія влади» Віталій Павловський допоміг Вікторії Сікал подати заяву про домагання і слідкує за ходом провадження про дії полковника. Він знімав на відео правоохоронців, що не поспішали документувати порушення в армії, фіксував розповіді потерпілої дівчини, записував свідчення інших військових та викладав усе в Фейсбук.

Тепер його викличуть до суду в цивільній справі про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації. Активіст отримав таке ж повідомлення, як Валерія Сікал та ще двоє військових, що давали інтерв’ю або писали пости про Віктора Іваніва.

Як учасники викриття полковника відреагували на позов, читайте тут — Звинувачений в домаганні полковник захищає честь і гідність. Подав позов до суду


Читайте також:

«Нам і так тяжко, а тут журналісти...» Жінку полковника Астахова обурив розголос його справи

Заступник командувача Повітряних Сил під слідством. На ощадкнижці має 2 млн рублів

Дурна афера на «Новій пошті». Намудрував з посилкою — влетів на гроші з судимістю

Розказав співкамернику про вбивство Сергія Чмири. Розсекретили таємно здобутий доказ

Задушив батька ременем від гітари. Вирок за умисне вбивство сімейного кривдника

Помилка в справі хабара. За що скасували виправдувальний вирок зразкової судді
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Юрий Бондарук

    Без доказів, без аудіозаписів чи відеозаписів - це наклеп на командира! Цілий рік домагався)))) то можна було вже записати його чи як?

    З.А.Глядач reply Юрий Бондарук

    У нас "женсчінам" вірять "на слово". Це чоловікові потрібно зібрати купу доказів. І то,не факт,що навіть за їх наявності повірять.

    Юрий Бондарук reply З.А.Глядач

    Больненькі, сексуально заклопотані жінки, йдуть в армію і всі їх там хочуть! Поставив в наряд в свято - змушує мене з ним переспати, дав догану - натякає на інтим, заставляє здавати нормативи - любується мною, наказує - значить домінує і принижує мене, не відпустив на весілля до сестри - бо не переспала з ним! Вони у всьому вбачають прискіпливість до них на сексуальному підгрунті. А насправді, КОМУ ТИ ТАМ ТРЕБА? Командир просто вимагав СЛУЖИТИ, раз пішла в армію!

    З.А.Глядач reply Юрий Бондарук

    Згоден на всі 100%. Армія-це не дитячий садок і не модельне агентство.

    Юрий Бондарук reply Юрий Бондарук

    Я не виправдовую насильників і збоченців! Більш того, я б їх кастрував! Але справедливості раді: пішла в армію, то служи, а не шукай привід щоб відпетляти.
  • З.А.Глядач

    А чому вона зразу не заявила про "домагання",чого чекала цілий рік?

    лор reply З.А.Глядач

    чекала поки ти спитаеш...

    З.А.Глядач reply лор

    Довго думало,щоб написати?
  • Порошок

    Відразу в лікарню втік. Гівнюк
  • Орест Лютий

    Цей легінь який носив великі зірки таки облизувався коли на очі йому попадала гарна молодиця, добре знав, що вона його підлегла і будував плани щоб зробити збитка, але в нього не вийшло. Зараз починає давати задню. бо смаженим запахло.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up