Нове у справі домагань лейтенантки. Cвідки згадали клізмо-терапію від полковника і шантаж

Нове у справі домагань лейтенантки. Cвідки згадали клізмо-терапію від полковника і шантаж
Лейтенантка проти полковника: з'являються нові свідчення у справі домагань
  • Має продовження історія 24-річної Валерії Сікал, що заявила на свого командира.
  • Жінка-військовослужбовець звинувачує полковника в сексуальних домаганнях.
  • Командир — пішов у відпустку, продовжує уникати преси і по телефону все заперечує.
  • Натомість в редакцію надходить інформація на підтвердження слів Валерії про тиск на жінок в частині та спливають інші порушення командира.

 

Заяву у Вінниці на командира військової частина, де служить, Валерія Сікал написала наприкінці минулого року. Звернулася до правоохоронців тут, бо з місцем дислокації частини, в Хмельницькій області, її не стали слухати. 24-річна випускниця Одеської військової академії, нагадаємо, живе на Вінниччині і розказала про домагання полковника. В заяві, за якою відкрили кримінальне провадження, написала про приниження командиром її честі та гідності, як військовослужбовця Збройних сил України.

Очолює військову частину А1358 полковник Віктор Іванів. Що саме підлегла розповідала про його аморальну поведінку спочатку поліцейським на Пирогова, 4, а потім і журналісту RIA/20minut.ua, можете прочитати і побачити на відео в ось цій статті — «Наказував обслуговувати його і богатирів». Лейтенантка заявила про домагання полковника.

Коли публікація готувалася, то полковник відмовився коментувати отриману нами інформацію. Зараз редакція дізналася від голови громадської організації «Ревізія влади» Віталія Павловського, що полковник Іванів пішов у відпустку. Зустрітися з журналістами він відмовився. На КПП частини вручили інструкцію, яка забороняє спілкування з пресою без погодження з командуванням.

Відео дня

Втім, по телефону полковник Віталію Павловському дещо сказав. Категорично заперечив усі звинувачення в його бік. Мовляв, все розказане лейтенанткою Сікал — це неправда. Говорив, що буде позиватися до суду про захист честі та гідності.

Тим часом знайшлися люди, які підтверджують розказане Валерією про порушення, які терпіла в частині не тільки вона. Послухайте, що розказав Віталію Павловському випадковий водій, який підвозив його від частини до зупинки:

 

В соціальних мережах історію Валерії Сікал постійно репостять. Люди звідусіль у коментарях та їй особисто пишуть слова підтримки, розказують інші випадки. І військова, що не побоялася відкрило заявити про домагання, тепер каже: в ініційованому нею кримінальному провадженні з’явилися свідки. Інші жінки, що служать або працюють в частині на цивільних посадах, слідком за нею вирішили не мовчати.

— Вони готові говорити і дають покази, — каже Валерія Сікал. — Незважаючи на тиск, який зараз іде, я не пошкодувала про те, що говорю. Тому що тема домагань є болючою не тільки для мене, а для багатьох інших дівчат. Навіть тих, які ще не служили, а вже бояться, щоб з ними такого не трапилося.

За словами Валерії, після її випадку в інших частинах почали розказувати жінкам, як діяти у випадку домагань керівниками. Проводять роз’яснювальну роботу. Навчають, куди треба повідомляти про таке. А лейтенантка Сікал — отримує пропозиції перевестися на службу де-ін-де. 

— Мені рівно 4 місяці залишилося дослужити, — каже вона. — Думаю про контракт, але в іншій військовій частині. 

Валерія Сікал (24): Тема домагань болюча не тільки для мене, а для багатьох інших дівчат

Продовжує тримати на контролі справу Валерії і «Ревізія влади». Віталій Павловський каже, що «на даному етапі слідство ведеться слідчими Вінницького відділу під особистим контролем начальника поліції Вінниці Синявського».

— Прокуратура області повернула матеріли їм на доопрацювання, після чого справу про сексуальні домагання відправлять в Хмельницьке управління Нацполіції, — сказав Віталій Павловський. — І з'явились нові епізоди про сексуальні слабкості Іваніва, які вже задокументовані.

Віталій Павловський зняв відео-інтерв’ю з колишнім заступником командира частини А1358 з морально-психологічного забезпечення Віктором Міщуком. Підполковник запасу розказав кілька ситуацій, які підтверджують слова Валерії про ставлення командира до жінок. Також розповів інші випадки порушень. Наприклад, пояснив, що було на відео, забороненому YouTube  «через порушення політики щодо агресивних дій і залякування».

— Всіх військовослужбовців, яких підозрював у вживанні спиртних напоїв, він відправляв в санчастину, і наказував начальнику медичної служби робити їм клізми, — каже про командира частини Віктор Міщук. — І не тільки тим, хто був в підозрі, а і друзям цієї людини теж робили клізми. Просто так. Для профілактики. Все це він заставляв інших військовослужбовців знімати. Це відео не одне. Їх багато гуляє по частині. Потім він шантажував цих військовослужбовців, щоб вони служили добре. Не знаю, чи викладав записи в інтернет, але солдати скаржилися, що шантажував їх.

Віктор Іванів: пішов у відпустку, продовжує уникати преси, але по телефону — все заперечує

Чи розслідувалися факти повчальної «клізмо-терапії» в частині, якщо відео вийшло в інтернет? Колишній заступник каже, що відкривали провадження про перевищення службових повноважень, але нібито медсестра під тисокм керівника відмовитися від свідчень і «діло зам’ялося» або «висить в повітрі».

Історій, які залишилися безнаказанними, Віктор Міщенко розказав ще кілька. Наприклад, як отримували статус учасників АТО жінки-цивільні або суддя, влаштований по дружбі в частину на посаду кресляра технічного відділу.     

— Голова Славутського міжрайонного суду Юрій Мацюк, думаю, товаришував з командиром, — каже підполковник запасу. — Він влаштувався креслярем у військову частину так, що навіть профілюючий заступник не знав, що до нього іде працювати ця людина, їде в АТО по-документам, перебуває там і приїжджає, знову-таки по-документам, назад, звільняється і отримує статус учасника бойових дій. Чим він проколовся? Тим, що коли нібито знаходився в зоні АТО, виносив судові рішення. Суддю звільнили, а полковник Іванів знову нічого отримав. А я вважаю, що зговір був.

Віктор Міщук розказує про масу перевірок через порушення в частині. Говорить, що командир заставляв старшину два тижні носити на плечах вогнегасник, бо на території роти знайшли недопалки. І що два офіцери повинні були за наказом полковника не знімати тиждень каски, щоб «мізки варилися». Теж за щось були покарані.

— Остання комісія зробила висновок, що морально-психологічний стан військової частини критичний у зв’язку з авторитарним керівництвом полковника Іваніва, — каже його екс-заступник. — Особисто я разом з командиром їздив на атестаційну комісію, але керівництво ніяких дій проти командира не вжило. Не зробили нічого. А мене, у зв’язку з тим, що розказую це все, хотіли перевести на рівнозначну посаду.

— Зі слів Іваніва, він не визнає вини та повністю заперечує всі доводи, що заявниця Валерія Сікал з чоловіком Олексієм і його колишній замісник Віктор Міщук озвучують про сексуальний підтекст в його діях. Щодо інших епізодів, які вже підтвердилися, думаю, Іванів буде неприємно здивований і не такий самовпевнений. Але точку в цій кричущій справі поставить тільки суд, — підсумовує Віталій Павловський.

  


Читайте також: 

Про секс з 11 січня. За вимогу виконати подружній обов’язок можуть покарати, як за зґвалтування

Не передзвонюйте на невідомі номери і заведіть «фінансову» SIM-ку. Нова афера

Мало не вбили зятя мера Могилів-Подільського. Подробиці новорічної бійки під рестораном

«Наказував обслуговувати його і богатирів». Лейтенантка заявила про домагання полковника
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (30)
  • Юрий Бондарук

    Деяких "служак" не просто клізмити, їх підар.сити треба!
  • Серг Сірий

    Я вибачаюся,але чому ви, пані автор принижуєте звання офіцера? Мені просто цікаво почути, як звучатиме звання: прапорщик, капітан, майор, коли його носитиме жінка? Мені здається Що образливо.
  • Слава Україні

    По перше  якщо цей пан Міщук зам.командира частини знав про зловживання командира,чому як офіцер не звертався до військової прокуратури.Висновок напрошується ,або сам приймав участь в цих принижуваннях,або алкаш і самому ставили ті клізми ,або обісрався і чекав скоріш втікти на пенсію. Цікава річ як в 14 захищати Україну, як каже чорнокнижник  голова РНБО Турчинов в нас не було арміїї.А як пільги ,підвищені пенсії то все цим алкашам тиловим.Чи не заслужили ці пільги  поштарі,сантехніки,медсестри.Ну а командира заставити ,хай дрочить пісюн на плацу та викласти на ютуб.Найкраще покарання раз такий жартівник.
    Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/Kryminal/nakazuvav-zadovolnyati-yogo-i-bogatiriv-leytenantka-zayavila-pro-domag-10764380.html

  • Эрика Краузе

    Современным шалавам не верю!

    Анонім reply Эрика Краузе

    Верь не современным) Они эффектнее!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up