Мало не вбили зятя мера Могилів-Подільського. Подробиці новорічної бійки під рестораном

Мало не вбили зятя мера Могилів-Подільського. Подробиці новорічної бійки під рестораном
Олександр Коломієць у суді звинувачував Сергія Шевчука. Після новорічних подій ці двоє можуть помінятися місцями
  • Дві ворогуючі родини гамселили одна одну в новорічну ніч. Подружжя Шевчуків і Коломійців не розминулися на виході з ресторану.
  • Тепер жінки з синцями та струсами мозку. Чоловіки — покалічені гірше.
  • Зять мера потрапив реанімацію з ножовими. Його суперник зліг з переламом ноги.
  • Редакція дізналася, що в гучній могилів-подільській бійці побільшало офіційних потерпілих.

Шість кримінальних проваджень відкрили за заявами учасників бійки під рестораном в селі Немія. Стільки людей заявили про отримані там травми у новорічну ніч. Про головних фігурантів сутички, один з яких мало не загинув — це зять мера Петра Бровка, редакція «20 хвилин» вже розказувала читачам. Зараз дізналася більше про наслідки зустрічі двох ворогуючих сімей в ресторані біля Могилів-Подільського. 

Дві родини там гамселили одна одну на святкуванні Нового року. Подружжя Шевчуків (падчерка мера зі своїм чоловіком) та подружжя Коломійців (діти місцевих підприємців) не змогли розминутися на виході з ресторану.

Між цими парами давній конфлікт. Протягом двох років редакція писала, як Сергія Шевчука звинувачував у замаху на його життя Олександр Коломієць. Ми спостерігали за судами в цьому кримінальному провадженні. Потерпілий стверджував, що Шеф стріляв у нього з револьвера. А підсудний все заперечував. Справа закінчилася виправдальним вироком, підтвердженим в апеляційній інстанції.

Відео дня

І ось, на Новий рік, знову між тими самим людьми виникає сутичка. Тепер з масою свідків та за участю дружин і близьких родичів названих фігурантів. Тільки цього разу ситуація зі зворотними наслідками. Звинувачувати в замаху на вбивство, як дізналася журналіст від адвоката Сергія Шевчука, тепер будуть Олександра Коломійця. Він намагався зарізати Шефа, якого засудити не зміг? 

Сергій Шевчук і Олександр Коломієць. Першого називають "Шефом" із клану Бровка. Другого — "Кабаном" із "Серебристих хуторян"

Про отримані зятем мера Могилів-Подільського серйозні ножові поранення редакція дізналася в перші дні нового року.

— Сергій в реанімації. Хоч би вижив, — сказав нам адвокат Віталій Корпало, який був захисником Шевчука в справі замаху на Коломійця. — Поки що деталі мені невідомі, але очевидно, з врахуванням кількості ударів та в які органи вони наносилися, можу стверджувати, що це був замах на вбивство. Удари були в живіт і по шиї, а це може говорити тільки про одне — про цілеспрямоване бажання позбавити життя. Чим керувався Коломієць, мені не відомо…    

Що саме сталося і за яких обставин, редакція питала в обласному главку поліції. У перші дні після події прес-офіцер Анна Олійник розповіла, що поліцейські отримали інформацію від медиків про двох потерпілих. Обох опитали в лікарні, і вони написали заяви з звинуваченням один одного.   

— Був конфлікт в розважальному закладі, під час якого дві особи отримали тілесні ушкодження різного ступеню важкості, — сказала Анна Олійник. — Є два провадження. По одній заяві відкрили про тяжкі тілесні ушкодження (стаття 121–ша), по другій — про тілесні ушкодження середньої тяжкості (стаття 122 Кримінального кодексу України).

Обох потерпілих чоловіків в поліції назвали учасниками конфлікту двох сімейних пар: «Один був зі своєю другою половиною і інший. Між собою вони побилися».

Маємо тільки фото Олександра Коломійця з травмами. Надіслала його теща 

Згодом редакція дізналася, що дружини також заявили про тілесні ушкодження. І правоохоронці відкрили ще два провадження про легкі тілесні. Жінка Коломійця поінформувала поліцію про зірвані з неї ювелірні прикраси і зниклий мобільний телефон. Це вже маємо загалом п’ять проваджень за наслідками однієї сутички.

Шосте провадження — про поріз ноги родички Сергія Шевчука, яка розбороняла головних фігурантів новорічної сутички під рестораном. Дівчина була травмована, коли відбирали ніж у нападника. Вона наступила на руку з ножем своєю ногою.     

— Є шість окремих проваджень, — підтверджує Віталій Корпало. — Зараз історії хвороб документуються для проведення експертиз. Учасники дали свідчення, які будуть в подальшому перевірятися. Правова оцінка буде надана після заключень експертів та усунення всіх протиріч в показах учасників.

Адвокат також сказав, що Сергій Шевчук ще не давав свідчень, бо він досі в тяжкому стані. Вже не у реанімації, але давати повноцінні покази ще нездатний.

Торік Сергія Шевчука звинувачували в замаху на вбивство, але суд виправдав. На фото з дружиною після виправдального вироку

Про те, що і Олександр Коломієць не бере участі в слідчих діях через отримане під час бійки каліцтво, говорить адвокат Дмитро Власенко. Він розповів, що його клієнт отримав перелам зі зміщенням, і йому вживили титановий імплант.

— Олександра повалили на землю, потім почали бити ногами по різних частинах тіла, — переказує, що дізнався, Дмитро Власенко. — Коли він був на землі, йому всією масою тіла стрибнули на ногу. Він відчув хрускіт та гострий біль і втратив свідомість. Коли прийшов до тями, то поруч була лише дружина, яка, до речі, також проходить лікування через отримані в ході конфлікту побої.

Причетність свого клієнта до отриманих Сергієм Шевчуком ножових поранень Дмитро Власенко заперечує. Раніше журналіст говорила з тещею Олександра Коломійця. Вона описала ситуацію під рестораном, як сутичку великої кількості людей, де одні розбороняли, інші нападали. Сказала, що в тій катавасії будь-хто з учасників міг штрикнути Шефа. Її ж зятя, мовляв, звинувачують, щоб не дати оскаржити у Верховному суді виправдальний вирок.

— Спровокувала бійку Христина, — каже про дружину Шевчука теща Коломійця Тетяна Глущак. — Вона зірвала з Іри ланцюжок, вирвала з рук телефон. Саша захищав Іру…

Натомість люди, наближені до родини Шевчуків, говорять, що і Шевчуки нібито не в курсі, хто зламав ногу Коломійцю. Вони одразу вирішили їхати додому, як тільки ті з’явилися в закладі. І от якраз на виході конфлікт й почався. Ініціаторкою сутички називають дружину Коломійця. Кажуть, її чоловік ще з кимось бився на землі, коли Сергій поїхав у лікарню з ножовими.   

Редакція також дізналася, що сутичку зафіксували камерами відеоспостереження і поліція вилучила цей запис. Крім того, бійку подружніх пар бачили відвідувачі заповненого ресторану. Це значить, що розібратися, хто колов Шевчука, а хто ламав ногу Коломійцю, слідству буде нескладно. Усі провадження забрали з району в слідче управління.


Читайте також: 

У новорічну ніч в Могилів-Подільському підрізали зятя мера. Він зараз в реанімації

«Звідки взяло слідство все це, нам не відомо». Інтерв’ю з захисниками Анатолія Малєца

«Наказував обслуговувати його і богатирів». Лейтенантка заявила про домагання полковника

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Tom Riddle

    Сразу видно - интеллигентные люди.
    Они уже все так надоели, что было бы хорошо их всех , за решетку запроторить. С бровко в придачу. Так бы город хоть свободно вздохнул.
  • Серёга Юдин

    Люди отдыхали,но вмешался "злой дух"  и помешал им отдыхать. Так часто бывает.
  • Жора

    Это беспредел,а причина в том что спец службы ничего не делают,точнее эти два бандитских кана носят деньги в спецслужбу.В нормальных странах спецслужбы  просто убирают эти банды,и они уходят в историю. Но у нас Сомали  и Гондурас в одном целом ))))
  • vendettaalive

    Что у одного что у второго морды святые, не бандитские, не наглые, сразу видно интеллигенция.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден Від читача 18:58 смс для Анечки 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up