«Нам і так тяжко, а тут журналісти...» Жінку полковника Астахова обурив розголос його справи

«Нам і так тяжко, а тут журналісти...» Жінку полковника Астахова обурив розголос його справи
Полковник Олександр Астахов. Фото з Фейсбук-сторінки Командування Повітряних Сил ЗСУ
  • Новина про вінницького військового полковника, що став фігурантом кримінального провадження СБУ, розійшлася вчора багатьма сайтами і в соціальних мережах.
  • На сторінці командування Повітряних сил вже є офіційне підтвердження.  
  • Журналіст 20minut.ua дізналася про реакцію родини Астахова на розголос його справи.  

Про те, що під слідством опинився заступник начальника штабу командування Повітряних Сил Збройних Сил України Олександр Астахов, стало відомо вчора, 6 травня. Виявилося, що полковник кілька тижнів тому потрапив під підозру в розголошенні відомостей військового характеру. А його провадження, одне з 5-ти подібних, що є зараз у роботі Служби безпеки України.

Офіційне підтвердження викриття на злочині полковника зі штабу на Стрілецькій з’явилося на Фейсбук-сторінці командування Повітряних сил тільки після появи перших новин про це на кількох сайтах. Це повідомлення коротке:  

“Інформація у ЗМІ щодо відкритого кримінального провадження відносно одного з високопосадовців штабу Командування Повітряних Сил ЗС України відповідає дійсності. Кілька тижнів тому військовою контррозвідкою Служби безпеки України виявлено факт несанкціонованого зберігання офіцером інформації з обмеженими доступом у його службовому кабінеті та за місцем проживання. На даний час тривають слідчі дії”.

  

Відео дня

Раніше, нагадаємо, 20minut.ua розповів більше про кримінальне провадження полковника Астахова з посиланням на «Українські новини». Написав, що в заступника начальника штабу вдома вилучили і арештували на час слідства ряд документів, які складають військову таємницю. Також у нього знайшли ощадну книжку з 2-ма мільйона російських рублів, відкриту в 2014-му році.  

Після публікації про це автору статті у Вайбері прийшло повідомлення з образами. Перевірка номера адресата через Телеграм-бот показала, що він належить Наталії з прізвищем, як у полковника. Журналіст написала їй про готовність вислухати і опублікувати позицію Олександра Астахова з приводу кримінального провадження. Але жінка, крім обурення розголосом нібито неправдивої інформації, нічого по суті не зазначила.

«Нам і так тяжко, а тут такі журналісти», — одна з реплік дописувачки.

Також ми проглянули декларації першого заступника начальника штабу Повітряних Сил. В них не знайшли інформації про дружину. В графу даних про членів сім’ї полковник вписав тільки дочку, але вона не Наталія. Із майна Олександр Астахов задекларував квартиру у Вінниці, набуту у власність на початку 15-го року, та автомобіль “Фольксваген-Тігуан” 11 року випуску. Не показав ніяких статків родини чи власних заощаджень.


Читайте також:

Звинувачений в домаганні полковник захищає честь і гідність. Подав позов до суду

Помилка в справі хабара. За що скасували виправдувальний вирок зразкової судді

Анатолію Малєцу продовжили арешт. Він досі у вінницькому СІЗО чекає виклику одеських психіатрів

Щоб їх спіймати, не вистачає одного дзвінка. ТОП-10 людей з кримінального розшуку
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Вася

    В (стыдно сказать) советском фильме "Берегись автомобиля" говорят в таком случае:
    - А ты не воруй!
  • Грицько Штахета

    Смішна яка жіночка. Їй "тяжко, а тут такі журналісти". Як їй буде тяжко коли тут будуть "такі прокурори" і "такі судді", а потім "такі сусіди по камері"? )))
  • Юрий Бондарук

    розстріляти за законами военного часу, адже в нас війна чи не так?

    Вінничанин reply Юрий Бондарук

    Триває слідство.

    Потім буде суд і вирок.

    Розстрілювати на кухні будеш з кумом.

    Юрий Бондарук reply Вінничанин

    Знаємо ми це слідство))) бабло заберуть ВЗАМІН на виправдання))) Чи хтось ЩЕ ВІРИТЬ в цій країні в справедливість і непідкупність судів?

    Сепар Торонтуй reply Юрий Бондарук

    Гражданская война, истории не привыкать.

    Сепар Торонтуй reply Сепар Торонтуй

    А по факту украинцы мочат украинцев под басню о "русской агрессии".

    Вінничанин reply Сепар Торонтуй

    Война с впопучленцами, повсранцами и опустниками.

    Лора reply Сепар Торонтуй

    війна з іхтамнєтами

    The Evil Progger reply Сепар Торонтуй

    Бурятоубийственная, я бы сказал.
  • Римский Александр

    Героям слава!

    Вася reply Римский Александр

    Хай живуть та пасуться такі полковники!
    Зиг!

    Сепар Торонтуй reply Римский Александр

    Социалистического труда.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up