Дурна афера на «Новій пошті». Намудрував з посилкою — влетів на гроші з судимістю

Дурна афера на «Новій пошті». Намудрував з посилкою — влетів на гроші з судимістю
  • Поміняв коробки в посилці, щоб задарма присвоїти два мобільні телефони.
  • Вінничанин хотів безкарно провернути аферу на «Новій пошті», але не вийшло.

Про шахрайство, яке намагався провернути на 4-му відділенні «Нової пошти» мешканець Вінниці, читаємо у вироку Вінницького міського суду. Отримав покарання молодий чоловік за скоєний наприкінці грудня минулого року злочин досить швидко. Його вирок датований 2-им травня. Тобто менше, як за 5 місяців, настала розв’язка його кримінальної історії.

В рішенні сказано, що підсудний працює продавцем-консультантом на приватній фірмі, неодружений і досі був не судимий. До цього рішення. Що ж він зробив й яке покарання отримав?

Замовив на сайті «OLX» два мобільні телефони Samsung Galaxy S6. Обрав один у білому корпусі, а другий чорного кольору. Оформив замовлення з доставкою через «Нову пошту» та післяоплатою. Покупку пішов забирати на 4-те відділення 21 грудня, а перед тим, як слід підготувався.

Відео дня

У вироку описали, як юнак взяв коробки з-під інших телефонів (від iPhone та Lenovo), поклав в них парфуми Perfums Bar і Kenzo, спакував це у свій рюкзак та почимчикував до відділення на вулиці Юрія Клена, 28.

«Під час перевірки замовлених мобільних телефонів підсудний, вводячи співробітника ТОВ «Нова Пошта» в оману, замінив коробки з отриманими мобільними Samsung Galaxy S6 на підготовлені раніше коробки з парфумами та сховав мобільні телефони у свій рюкзак, — читаємо в рішенні суду. — Після цього повідомив працівника пошти, що йому отриманий товар не підходить, поклав замінені коробки до пакету з-під відправленого товару та швидко вийшов з приміщення».

Все це зафіксували камери спостереження, що є у відділенні, бо в переліку речових доказів читаємо про наявність дисків із записами в матеріалах справи. Також в рішенні є інформація, що підсудний протягом року був на обліку в наркодиспансері через «розлади психіки та поведінки внаслідок вживання канабіноїдів зі шкідливими наслідками». Злочин був скоєний ним якраз в цей період.

А матеріальної шкоди від афери на «Ноній пошті» слідство нарахувало на суму 7333,67 гривень. Втім, потерпіла сторона не подавала цивільного позову до обвинуваченого про відшкодування заданих злочином збитків. Мабуть тому, що поліція згодом у шахрая обидва поцуплені ним телефони знайшла, вилучила і доклала до матеріалів провадження в якості речових доказів. Їх після вироку мають повернути власнику.

«В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому злочину визнав повністю, надав показання, які відповідають обставинам, викладеним у обвинувальному акті», — написав Вінницький міський суд. Також в рішенні переказав, що підсудний просив його суворо не карати, зізнаючись. Це стало пом’якшувальною обставиною.

Максимальна санкція за заволодіння чужим майном шляхом обману ось яка: до 3-х років обмеження волі. Ще варіанти покарань, прописані в статті 190 Кримінального кодексу України, — 2 роки виправних робіт або 240 годин на громадських роботах.

Але, зважаючи на повне визнання вини, юнаку винесли вирок про найлегше з передбачених за шахрайство видів покарання: штраф в розмірі 50-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тобто він сплатить з скоєну ним дурницю лишень 850 гривень. Плюс — має погасити витрати за проведені товарознавчі експертизи присвоєних телефонів, які обійшлися приблизно в таку саму суму (858 гривень). Повний текст рішення можна прочитати тут.  

Цікавить питання, як працює система зі зберіганням і поверенням речових доказів в кримінальних провадженнях? Відповідь знайдете в матеріалі 20minut.ua з інфографікаю: «Таємна кімната в поліції. Як зберігають речдоки і коли повертають власникам». 


Читайте також:

Розказав співкамернику про вбивство Сергія Чмири. Розсекретили таємно здобутий доказ

Задушив батька ременем від гітари. Вирок за умисне вбивство сімейного кривдника

Помилка в справі хабара. За що скасували виправдувальний вирок зразкової судді

Звинувачений в домаганні полковник захищає честь і гідність. Подав позов до суду

Професійного «кидалу» одразу не впізнаєш. ТОП-3 шахрайств і особливо цинічний випадок

Щоб їх спіймати, не вистачає одного дзвінка. ТОП-10 людей з кримінального розшуку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Михаил Буртный

    Відколи Віоліті активно співпрацює з Укрпоштою, більше їхніми послугами користуюсь
  • Іван

    Нова пошта рідкісне гівно а не компанія, як вона дурить людей , видає посилки на ліво та на право своїм підставним шахраям по підробленим документам, то це ніде не показують, але як тільки обдурили нову пошту - так одразу ж новину в ТОП
  • Екатерина Шевчук

    Всего лишь 850 грн и судимость на всю жизнь.

    Сергей Чертков reply Екатерина Шевчук

    Екатерина Шевчук якщо він неадекват, то сильно йому життя ця судимість не попсує..є такі верстви людей-а-ля бухло-трава, ломбарди-автомати..
  • Буй

    Ото йолоп
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up