Розказав співкамернику про вбивство Сергія Чмири. Розсекретили таємно здобутий доказ

Розказав співкамернику про вбивство Сергія Чмири. Розсекретили таємно здобутий доказ
  • Перед судом ще не говорили, а під час досудового слідства перекладали вину один на одного.
  • Триває судовий процес над звинуваченими у вбивстві Сергія Чмири, тіло якого позаторік знайшли в воді на «Хіміку».
  • На стадії дослідження доказів прокурор розповів про негласні слідчі дії, що зафіксували зізнання одного з арештованих.
  • Як на це відреагує захист?

Судовий розгляд справи вбивства 28-річного Сергія Чмири, тіло якого рано вранці 28 червня 2017-го року знайшла прибиральниця недалеко від берега пляжу «Хімік», просувається до завершення. Суд вислухав потерпілих та усіх свідків обвинувачення й захисту. А учора, 7 травня, почав дослідження письмових доказів.

Перелік зібраних слідством документів, які підтверджують винуватість двох підсудних Сергєєва і Ємельянова, озвучив прокурор Валерій Шиманський. Серед ряду доказів представник державного обвинувачення читав результати слідчих експериментів і експертиз. Сказав, що Сергія задушили зашморгом, затягнутим руками. Що перед смертю його били дерев’яною биткою по голові й проламали кістки черепа.

Також прокурор розповів, де знаходили речові докази, яких вбивці намагалися позбутися в різних кінцях міста. Наприклад, телефон жертви знайшли в лісопосадці за кладовищем на Арабея. Сам злочин, нагадаємо, скоїли в гаражі на Хмельницькому шосе. Пізніше, за кілька годин потому, тіло викинули в річку біля вулиці Гонти.

Як розкривали це вбивство і в як воно було скоєне, 20minut.ua писав у цій статті: Почався суд над убивцями Сергія. Обидва перекладають вину один на одного.

Відео дня
Робота слідства на тому місці, де знайшли тіло

Позбавили життя Сергія, нагадаємо, з корисливого мотиву. З нього зняли золотий ланцюжок з хрестиком, подарований батьками на День народження. Здобуте золото, як раніше розказав журналісту батько Василь Чмира, вбивці продали ювеліру, з яким домовилися про це заздалегідь, ще до злочину. Тобто, якщо не вбивство, то щонайменше пограбування юнака планували.    

Звинувачувані, як раніше розповідав 20minut.ua, були знайомі з жертвою злочину. Старший з них, Сергєєв, раніше був судимий, як сказав на останньому судовому засідання прокурор. Ємельянов опинився під слідством вперше. З даних про нього, озвучених під час дослідження доказів, тепер знаємо: чоловік вживав наркотики. В матеріалах справи є експертні висновки про канабіоїди та амфетамін.

Коли інформацію про це озвучував прокурор Шиманський, Ємельянов реагував посмішкою. А Сергєєв, ні разу не показав своєї реакції. Він весь час на слуханнях виглядає зосередженим. В той час, як представник державного обвинувачення зачитав висновок експертів про його поведінку на допитах, оцінену як брехливу, той тільки ще більше прищурився, вдивляючись в оратора.

Свої свідчення обидва підсудних будуть давати після того, як суд дослідить всі докази. Тобто у фіналі процесу, перед дебатами. Досі Сергєєв з Ємельяновим тільки слухали свідків і у всьому погоджувалися зі своїми захисниками. Говорили більше, тільки коли просили звільнити їх з-під варти на більш м’який запобіжний захід.

Як це було, можете прочитати в цій статті — Арештовані за вбивство 28-річного Сергія Чмири просилися під домашній арешт.

Підсудні Сергєєв (зліва) та Ємельянов 

Також на слуханні 7 травня прозвучала нова інформація: Сергєєв зізнався у вбивстві Чмири, коли в камері слідчого ізолятора говорив про злочин, за який його судять. Про такі результати проведених оперативниками негласних слідчих дій сказав прокурор, оголошуючи доказові матеріли.

Захисник одного з арештованих, адвокат Бездітний, заперечив проти такого доказу. Він сказав, що має ознайомилися докладніше з розсекреченими на стадії судового розгляду матеріалами, щоб проаналізувати на предмет допустимості і належності. Засумнівався, чи є судова ухвала про призначення негласний дій. І суд зважив на клопотання захисту, оголосив перерву до 31 травня.

Про попередні засідання суду в цьому кримінальному провадженні, 20minut.ua писав тут: Світить довічне. Як свідки доводять вину арештованих за вбивство Сергія Чмири.

А зі свідків, які говорили перед судом останніми, був батько Сергєєва. Він розповів про свого сина, як про дуже акуратного і спокійного чоловіка. Казав, що той міг бути тільки пасивним учасником злочину. Мовляв, на найстрашніше не здатний. 

Натомість Ємельянов, який на початку досудового слідства погодився співпрацювати з правоохоронцями, називав Сергєєва головним виконавцем злочину. Сказав, сам він був ззовні гаража, поки всередині його старший товариш убивав хлопця. Якийсь час Ємельянов був під домашнім арештом. Але збираючи нові докази, слідство змінило лояльне ставлення до цього підозрюваного та клопотало і про його арешт.

На судових засіданнях обоє підсудних не спілкуються між собою. Вони сидять на різних кінцях лавки і не дивляться один на одного. Схоже, їхні свідчення будуть з обопільними звинуваченнями.

Убитому Сергію Чмирі було 28 років 



Читайте також:

«Нам і так тяжко, а тут журналісти...» Жінку полковника Астахова обурив розголос його справи

Задушив батька ременем від гітари. Вирок за умисне вбивство сімейного кривдника

Помилка в справі хабара. За що скасували виправдувальний вирок зразкової судді

Звинувачений в домаганні полковник захищає честь і гідність. Подав позов до суду

Щоб їх спіймати, не вистачає одного дзвінка. ТОП-10 людей з кримінального розшуку

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up