Анатолію Малєцу продовжили арешт. Він досі у вінницькому СІЗО чекає виклику одеських психіатрів

Анатолію Малєцу продовжили арешт. Він досі у вінницькому СІЗО чекає виклику одеських психіатрів
  • Ще на 60 діб продовжили арешт підозрюваному у вбивстві власної сім’ї Анатолію Малєцу.
  • Відповіді від одеських експертів про конвоювання його до них на експертизу ще немає.
  • Редакція 20minut.ua дізналася перспективи провадження про страшний злочин в Академічному. 

Клопотання про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Анатолія Малєца, як підозрюваного у вбивстві своєї матері, колишньої дружини та двох власних дітей, слідчий суддя розглянув у середу, 17 квітня. Арештованому додали у слідчому ізоляторі ще 60 діб.

Раніше, нагадаємо, слідча поліції просила призначити Малєцу комплексну психолого-психіатричну експертизу, тому що вінницькі експерти з лікарні ім. Ющенка не дали висновку про стан підозрюваного. До них на розмови неодноразово конвоювали арештанта. Після роботи з Малєцом лікарі описали у наданому слідству документі свої спостереження і рекомендували направити його на більш поглиблене, стаціонарне вивчення.

Ухвалена Вінницьким міським судом комплексна психолого-психіатрична експертиза буде в Одесі — в Центрі психічного здоров’я. Матеріли провадження тамтешнім експертам вже надіслали. Повністю підшита справа вінницького ІТ-ника якраз зараз вивчається одеськими спеціалістами.

Відео дня

Центр психічного здоров’я ще не повідомив Вінницю про дату прийому направленого до них підозрюваного. Коли дату визначать, проведуть ряд процесуальних дій з погодженням суду для конвоювання арештанта. 

Також в правоохоронних органах журналісту 20minut.ua розповіли: Малєца під час експертизи в Одесі не будуть утримувати в самому Центрі. Його конвоюють в одеське СІЗО, щоб звідти щодня возити до експертів Центру.

Слідство очікує, що одеський висновок про психічний стан Анатолія Малєца отримають наприкінці травня. Які питання поставила експертами слідча поліції, що веде справу вбивства в Академічному, знайдете в новині «Малєца, якого звинувачують у вбивстві своєї сім’ї, конвойний потяг повезе на Одесу».

Як швидко справа вбивства в Академічному потрапить на судовий розгляд, залежить від висновків експертизи про психічний стан підозрюваного. Тим часом редакція поцікавилася в прокуратурі: у випадку доведення вини Малєца і визнання його неосудним, яке він може отримати покарання?

Нам сказали, що психічно хворих злочинців раніше поміщали в єдину в Україні психлікарню з суворим наглядом — Дніпровську. Але зараз названий заклад, куди передавали на примусове лікування людей, що скоїли тяжкі та особливо тяжкі злочини в стані неосудності, закрили у зв’язку з медреформою.

В МОЗ сказали, що «умови перебування в цій лікарні більше нагадують тюрму» і взялися переводити пацієнтів-злочинців по психлікарнях зі звичайним рівнем безпеки. За неперевіреними даними, частина утриманців суворої дніпровської «псишки» просто повернулася додому.
 


За кілька годин до нового року, нагадаємо, у квартирі в Академічному знайшли тіла двох жінок і двох дітей. Найменшу дівчинку ще живою застали медики швидкої й поліція. 3-річна Світлана померла в реанімації. У неї так само, як у 8-річного брата Дениса, 30-річної мами Надії і 65-річної бабусі Валентини, була розбита голова.

Протягом доби поліція назвала ключову версію слідства: сім’ю забив молотком 31-річний глава сімейства після сварки з колишньою дружиньою. Програмісту Анатолію Малєцу, який вже тривалий час мав іншу сім'ю, оголосили підозру. Його взяли під варту на час розслідування. Від показів чоловік відмовлявся, посилаючись на стрес від того, що застав рідних жорстоко вбитими. 


Читайте також:

«Батько захлинувся у власній крові». Невідомі деталі грабежу зі спаленням тіл в хаті на Старому Місті

Професійного «кидалу» одразу не впізнаєш. ТОП-3 шахрайств і особливо цинічний випадок

Виправдання майора Зозулі скасували. Справу хабара у шафці райвідділу слухатимуть заново

Справа «Кабан проти Шефа» обернулась навпаки. Зять мера тепер ходить на суди як потерпілий

Арештований за аварію з двома смертями, скоєну під кайфом: «Веду себе нормально, в церкву ходжу»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up