Справа «Кабан проти Шефа» обернулась навпаки. Зять мера тепер ходить на суди як потерпілий

Справа «Кабан проти Шефа» обернулась навпаки. Зять мера тепер ходить на суди як потерпілий
  • Знову мова про Сергія Шевчука, одруженого на падчерці мера Могилів-Подільського. Торік 20minut.ua розповідав, як його судили, а потім виправдали в замаху на вбивство Олександра Коломійця.
  • Конфлікт цих двох знаних в прикордонному райцентрі людей продовжується, але з точністю до навпаки. «Шеф» став потерпілим у справі тяжких тілесних, а «бізнесмен» на прізвисько «Кабан» — підозрюваним.
  • Чому останній сварився з прокурором на засіданні апеляційного суду, де оскаржували обраний йому нічний домашній арешт, і чим завершилася суперечка?

Олександр Коломієць підозрюється в спробі вбити Сергія Шевчука в новорічну ніч. Як раніше розповідала редакція, зять мера Петра Бровка під рестораном в селі Серебрія отримав кілька ножових і потрапив до реанімації.

Сьогодні він не виглядає хворим. У супроводі дружини Хрестини Сергій був на засіданні апеляційного суду, де за скаргою прокурора переглядали обраний Олександру Коломійцію нічний домашній арешт.

А от підозрюваний шкутильгав з палицею. Він сказав, що його нещодавно вдруге прооперували. Чи це пов’язано з тими самими вогнепальними пораненнями в сідницю, за які судили, але виправдали Сергія Шевчука, чи з бійкою під час останнього конфлікту? Цього він не пояснював.    

Відео дня

Після новорічної ночі, коли два ворогуючі сімейства зустрілися в ресторані, Коломієць знаходився під цілодобовим домашнім арештом. Тоді, нагадаємо, в процесі бійки названих сімейних пар Шевчук отримав ножем в живіт, по руці й обличчю. Коломієць же потрапив в лікарню, за словами його родичів, з забиттями, синцями і роздробленою ногою.

Олександр Коломієць прийшов в суд з палицею. Його запобіжний захід — домашній арешт

Свою причетність до наміру зарізати «Шефа» теперішній підозрюваний в нанесенні тяжких тілесних заперечує. Каже, бився з ним, так, але ножем не різав. Та сьогодні на суді з вуст прокурора вже прозвучало: ДНК-експретиза знайденого згодом знаряддя злочину (ножа) вже є і вона стане доказом у обвинувальному акті.

Прокурор раніше просив суд обрати для Коломійця суворіший запобіжний захід на час слідства. Але прийняли рішення про цілодобовий домашній арешт, який 3 квітня, в момент чергового продовження на 60 дім, ще більше полегшили. Обов’язкове цілодобове перебування за місцем проживання змінили на нічне.

Саме це й оскаржував представник державного звинувачення в апеляційній інстанції. Натомість захисник підозрюваного привіз на засідання свіжі медичні документи свого клієнта. Серед довідок і виписок був санаторно-курортний лист. В ньому з учорашнього дня Коломійцю розписали призначені процедури аж до 4 травня.

— Коломієць, хто вам з правоохоронних органів давав дозвіл на проходження цих лікувальних процедур? — спитався підозрюваного на суді вчора, 11 квітня, прокурор Валерій Шиманський.

— А чому ви вважаєте, що мені мали давати на це дозволи? — став сперечатися Коломієць. 

— Тому що ви підозрюваний, а ухвала Вінницького міського суду про нічний домашній арешт не набула законної сили, і ви знали, що я буду її оскаржувати, — сказав прокурор.

— Я казав в суді, що мені потрібне лікування, і тому суд мені змінив цілодобовий домашній арешт на нічний. З цієї підстави, — доводив свою правому підозрюваний і тяжкому злочині, за який мали б тримати під вартою.  

— Мені, як процесуальному керівнику, не відомо, на яких підставах підозрюваний залишає місце проживання і проводить процедури, призначені кимось. Я про це вперше чую. Слідчого він не повідомляв, — звернувся вже до суду прокурор Шиманський.

Медичні документи колегія долучила до матеріалів справи й далі слухала думку сторін про апеляцію. Її суть: прокурор просив замість арешту з обов’язковим перебуванням вдома з 22.00 до 7-ї ранку застосували знову цілодобовий домашній.

За словами Валерія Шиманського, підозрюваний вже «відзначився» тиском на свідків, і є ризики, що він заважатиме слідству, якщо вільно пересуватиметься країною без дозволу слідства чи суду.

Захисник Коломійця називав ризики надуманими, недоведеними, основаними на припущеннях. А він сам сказав ось як:

— Всі юристи, з якими я спілкуюся і раджуся, говорять, що ця справа — мильний пузир. Я взагалі не розумію, що ми тут розглядаємо…

Що розглядали, ще раз пояснила головуюча суддя. Як все це було і повну версію перепалки підозрюваного з прокурором подивіться на відео зі слухання: 

 
Врешті рішення прозвучало на користь державного звинувачення. Колегія суддів Вінницького апеляційного задовольнила скаргу прокурора, і надалі Коломієць перебуватиме вдома не тільки вночі, а цілодобово. Він, як прозвучало в матеріалах справи, тепер мешканець Вінниці, а не Могилева.

Ще один факт став відомий на учорашньому засіданні. Із заявою дружини Сергія Шевчука відкрили днями ще одне провадження про черговий напад: в машину подружньої пари, коли вона там знаходилася, приснув перцевим газом могилівчанин зі словами «це тобі за Кабана». Цим прізвиськом, як кажуть Шевчуки, називають Коломійця.

До слова, нагадаємо, що у справі навпаки, де звинувачуваним був Сергій Шевчук, не було ніяких домашніх арештів. Зять мера близько року провів у слідчому ізоляторі. Його помістили в СІЗО під час досудового слідства, а звільнили з-під варти після винесення виправдувального вироку в першій інстанції.

Далі недоведеність вини «Шефа» в озброєному нападі на «Кабана» підтвердила й апеляційна інстанція. Як це було, пригадайте із публікацій:

Подружжя Шевчуків після суду, який надав законної сили виправдувальному вироку


Читайте також:

Арештований за аварію з двома смертями, скоєну під кайфом: «Веду себе нормально, в церкву ходжу»

«Батько захлинувся у власній крові». Невідомі деталі грабежу зі спаленням тіл в хаті на Старому Місті

Малєца, якого звинувачують у вбивстві своєї сім’ї, конвойний потяг повезе на Одесу

«Щось в його голові перемкнуло». Чому діда з села під Козятином охрестили маніяком
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Юрий Сергеевич

    ДНК-експретиза знайденого згодом знаряддя злочину (ножа)
    Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/Kryminal/sprava-kaban-proti-shefa-obernulas-navpaki-yak-poterpili-teper-hodit-n-10835858.html
    Встановлено, що підозрюваний і ніж - родичі, з ймовірністю 99,9%...

  • Кирило

    Зать стреляет в людей, тесть - вор и взяточник занимаемый гос. должность. Хорошая семейка.
    Тут все решается быстро - затю - 8 лет. Тестю - 15. С конфискацией.
    Нефиг сопли жевать.
    Воры и убийцы - должны сидеть в тюрме.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини 14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня 20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up