«Щось в його голові перемкнуло». Чому діда з села під Козятином охрестили маніяком

«Щось в його голові перемкнуло». Чому діда з села під Козятином охрестили маніяком
Любі 22, але вона як дитина. Дівчину-інваліда заманив до себе додому 80-річний дід (фото з сайту styler.rbc.ua)
  • Мешканці села Велике Козятинського району збирають підписи під листом до силових структур.
  • Просять втрутитися в ситуацію, бо поліція не карає діда, пійманого на спробі зґвалтування хворої дівчини.
  • Інформацію про це редакція 20minut.ua знайшла в соцмережах та розпитала про інцидент в сільського голови.
  • Він каже: нічого сенсаційного у них не сталося, але декому тепер дуже соромно. 

Дівчину з розумовою відсталістю розшукували днями в селі Велике. Викликали поліцію, і службова собака привела шукачів до хати 80-річного дідуся. Зникла Люба дійсно була там. Як розказала потім її мати журналістам, дід випхав дочку за двері зі словами «Забери своє чмо». Дівчина була в штанах задом-наперед, брудна і з подряпинами на обличчі та шиї. Родичі переконані: діда покриває поліція, бо не ізолювала «збоченця».

Маніяком, який викрутився в ситуації з Любою, а тепер нібито підстерігає інших дітей, назвали 80-річного жителя Великого в публікації на сайті «РБК-Украина». Ось коментарі родичів дівчини звідти:

«На наступний день з’явилися синьо-червоні плями, ймовірно, Любу намагалися душити. Дочечка була налякана, трусилися руки. Ясно, що у мене виникли підозри, що дитину пенсіонер зґвалтував і поглумився над нею, — каже матір Олена Левицька. — Але чомусь поліція після допиту його відпустила і не затримала…»

Відео дня

«Може, тому, що в діда є впливові родичі, — додає бабуся дівчини і підкреслює: — Цю справу ми так просто не залишимо!».

Люба хворіє на генетичне захворювання, яке викликало розумову відсталість. У свої 22 роки вона виглядає на 10-12 й має поведінку 3-річної дитини. Як дізналася редакція, дочку Олени доглядають її матір зі свекрухою. Обидві бабусі вже похилого віку, й того дня вони не помітили, як дід Іван, що мешкає неподалік, повів дитину за собою.

Зниклої дівчини швидко кинулися і викликали поліцію. Як розказав голова Вернигородоцької сільської ради, у складі якої знаходиться Велике, Володимир Гуп’як, правоохоронці приїхали буквально за хвилини разом з кінологом.

— Дуже швидко зреагували, — говорить голова сільради. – Привезли собаку, дали понюхати речі дитини, собака взяла слід, за лічені хвилини знайшли цю дитину, і тепер ведеться слідство. Там нічого такого серйозного не було виявлено. Дід роздягав її, щоб подивився, а вона пручалася чи що, бо був синець на руці. Нічого більше не сталось. Сказати, що цього діда тепер треба закрити, бо він маніяк чи вбивця, не можна. Випадок «роздули» батьки цієї дівчини.

Діду загрожує три роки «умовно»

Як дізнаємося з публікацій в інших виданнях, родичі Люби збирають підписи селян для звернення в прокуратуру та інші контролюючі структури. Вони вважають, що поліція приховує злочин. Планують протест з перекриттям дороги. Все тому, що офіційно не підтвердили факт зґвалтування, а винуватця цієї непристойної історії навіть не арештували до з’ясування усіх обставин.   

— Поліція зробила все, як положено, — каже на це сільський голова. — Відкрили провадження, зняли побої, взяли на аналіз цю дитину, чи було над нею фізичне це насильство. Йде ще розслідування. Далі суд буде вирішувати, як покарати. Але щоб там сьогодні була така ситуація, аби трасу перекривати і цього діда закривати, то немає такого. В нього сім’я нормальна. Повірте. Не захищаю нікого і сказав його дітям: візьміть під контроль свого батька, раз уже в його голові щось перемкнуло, що він з дитиною влаштував роздягання. Згадував молодість, може, на старості років... Але говорити тепер, що дід бігає по селі зі своїм чоловічим достоїнством і всіх насилує, то такого ж немає. Просто один прикрий випадок.

У відділі комунікацій обласної поліції 20minut.ua підтвердили: зґвалтування дівчини не було. Такі результати вже має слідство. Правоохоронці чекають ще однієї експертизи. Далі планують 80-річному фігуранту скандалу в Великій висунути звинувачення за статтею «незаконне позбавлення волі або викрадення людини». За це загрожує до трьох років обмеження волі.

Обіцяв більше дочок не ганьбити

А Володимир Гуп’як також розказав, що дід Іван має дочок. Обидві вчителюють в Козятині й вже приїздили в село після інциденту говорити з батьком про ганебний вчинок. Той дав дітям-педагогам слово, що таке не повториться.    

— Нічого такого він раніше не робив, — каже сільський голова. — Звісно, діда на суд треба завести, щоб дали якесь адміністративне стягнення на користь цієї дитини. Але засадити його буде неправильно. За ним просто треба дивитися тепер. Добре, що нічого такого не сталося зараз, але хто його знає, що він витворить завтра. Може, пройде ще рік, і він створить ще гіршу ситуацію?

Говорить Володимир Гуп’як, що варто краще доглядати і за хворою Любою. За його словами, батьки дівчини працюють в столиці, бо погашають кредит на придбане там житло, тому дитиною з інвалідністю займалися бабці. Історія зі зникненням показала, що бабці вже не справляються. 

— Ну, раз настільки старі ті бабки, що не можуть за дівчиною вгледіти, то треба комусь із сім’ї все таки покинути ту роботу, прийти, сісти і доглядати дитину. Не можете роботу покинути? Ну, то треба десь це дитя влаштувати, є ж для цього заклади, а не так: на бабів скинули і поїхали. Я їм це пояснив, — говорить сільський голова. — Обидні ці сім’ї нормальні і хороші. Просто одній треба дивитися за своєю хворою дитиною, а другій — за старим батьком.  

Дві неприємності одного села

Між іншим сільський голова каже, що в них цього року самі неприємності. Нещодавно був інший скандал — мачуху викрили в побитті пасинка. 

— Так трапилося, що хлопчика взяли вперше на канікули в це село і мачуха його набила, — розказує Володимир Гуп’як про ще один привід цікавості преси до їхньої громади. — Після цього певна категорія наших людей поїхала в Київ на один канал, на другий. Там їх гарно приймали, добре кормили і ще й на дорогу дали. От вони вважають, що зірки, що їм треба знову поїхати. Вже й тепер вони писали на канали, і в нас були телевізійники. Приїхали, подивилися, що нічого немає такого, нормальний один (дід, — авт.) і нормальна друга сім’я (родина Люби, — авт.). Нормальні обидві сім’ї! Ну так, склалося, що ці батьки не можуть займатися доглядом дитини, бо висять кредити, а ті діти, що вчителі, теж не кинуть свою роботу, щоб доглядати за батьком. Розвернулися журналісти і поїхали. Ну, був у нас цей некрасивий інцидент. Але не було ж насильства. Не було зґвалтування. Нічого такого не було. Звісно, неприємно тепер. Цей факт нашу територіальну громаду не красить. Але що ж ми зробимо? До кожного в душу і в голову не влізеш.


Читайте також:

Збив на «зебрі» — і нічого? Справу водія, який покалічив школяра, поновили через суд

Нове у справі перестрілки з поліцейськими. Спільник Федоркова почав говорити

Діамантове рейдерство. Як вінницького ювеліра зробив банкрутом несправжній інвалід

Водію маршрутного «Богдана» за збиту на переході бабцю дали умовне. А вона не вижила
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Юрий Бондарук

    Нічого не сталось? Це спроба згвалтування! НЕМАЄ МУЖИКІВ В ТОМУ СЕЛІ - ОДНІ ЧМОШНІКИ!!!
  • нина

    кожного вына э в ций истории,але голова селеща молодець бо тягне за людьмы,а не садыть всих у сизо,а в дида просто з головою нете.несудить и небудете судыми!
  • Олег

    Ну голова сільської ради взагалі "муШик". Я б дуже хотів би подивитися якби його дітей зачепила якась "недолюдина", як би він тоді "співав" про "прикрий випадок". Ну звісно роздули, бо бідні, мають хвору дитину. Наразі мабуть єдиний вихід це щоб "роздути", щоб почули люди, приїхали журналіти, активісти до такого ".херманича", а він усрався тричі, бо невзмозі два слова звязати.
  • Валентина Харанжевская

    Кобель старий.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up