1. Колишній директор з продажів заробляв у місяць 36 тисяч гривень.
2. Пішов з посади та півроку вчився пекти тістечка і торти для банкетів на власній кухні.
3. Через місяць Олександр планує відкрити власну кондитерську, а на День міста у Вінниці - спекти найбільший торт в Україні.
Олександр Тесля живе “солодким життям” останні півроку. Щоранку прокидається о четвертій ранку та пече нову партію тортів і тістечок. За 10 років змінив 40 місць роботи. У торгівлі пройшов шлях від торгового представника до начальника відділу продажів. Паралельно відкривав власні справи з кредитування та фінансових консультацій, але потім знову йшов у «найм». Остаточно відкрити власну справу вирішив півроку тому.
- З кожної посади я йшов, коли переставав розвиватися. Зараз мене запрошують на роботу для розвитку бізнесу, але мені це вже не цікаво. Тут я диктую свої умови. До цього рівня мені потрібно було дійти 10 років. Переломним моментом стала поїздка в Карпати з віруючими людьми. Я перейшов свою зону комфорту, покинув посаду із зарплатнею в 36 тисяч гривень, щоб зайнятись власним бізнесом, - каже власник кондитерської “Luxury Cake”Олександр. - Нещодавно директор фірми, з якої я пішов, замовляв у мене торт.
У дитинстві Олександр не любив вчитись і платив своїй сестрі, щоб читала за нього книжки. Натомість витрачав час на спорт та хотів стати таким, як силач Василь Вірастюк. У школі продавав своїм однокласникам завдання з креслення по п’ять гривень і міг купити собі найбільше піц у буфеті.
- Мене навчання ніколи не приваблювало. У школі і коледжі я завжди казав вчителям, що вони до мене будуть на роботу проситися. Четверо вчителів до мене дійсно прийшло влаштовуватися на роботу, - каже кондитер.
Після школи хотів стати кухарем, але за дві двійки в шкільному атестаті - з фізкультури та французької мови батьки не дали обрати професію. Так Олександр закінчив Торговельно-економічний коледж. У 18 років на співбесіді в магазині “Євросеть” продав трьом різним людям телефони та отримав першу офіційну роботу. Через два місяці роботи продавцем підвищив продажі магазину і поїхав до Києва на підвищення.
Ідея зайнятись солодощами з’явилась у вересні минулого року. Надихнула американська телепрограма «Король кондитерів». Олександр зробив аналіз усіх пропозицій на ринку та вирішив, що ніша перспективна. Звільнився з посади начальника відділу продажів. На відкладені 45 тисяч гривень купив кухонний комбайн – найнезаміннішу річ на кухні та “біжутерію” – різні формочки для випікання. Вчився самостійно на домашній кухні по інтернету та за рецептами знайомого кондитера і мами. Рецепт фірмових капкейків розробляв цілих півроку. Олександр говорить, що у березні почалися замовлення на банкети та вечірки, і зараз він набирає персонал для розширення. Наступного місяця планує відкривати власну кондитерську-магазин і вже знайшов інвестора. Цього року кондитер хоче поставити рекорд Гіннеса - зробити найбільший торт на День міста. Cьогодні найбільший торт, зафіксований Українською книгою рекордів важить 936 кілограмів.
- Я свою продукцію в кав’ярні не даю, щоб тримати якість. Це принцип, - каже Олександр. - Будь-яку ідею потрібно вміти реалізувати. Вірте в свою справу, в те, що ви робите. Якщо ви реалізуєте це в голові, намалюєте в голові картинку з найдрібнішими деталями, все вийде. Чим вище ставиш ціль, тим більше рухаєшся. Можна не дійти до мільйона і зупинитися на 800 тисячах. А можна не дійти й до 100 тисяч, так само застрягнути на 80-ти.
Читайте також:
Вінничанин Артем Терез після реаліті-шоу фотографує своїх фанів-випускників
Подруги Анна та Олена звільнились з банку, щоб декорувати вінницькі весілля
Бізнес у кризу: колишній боєць АТО відкрив сімейний кінотеатр
Вінничанин робить бізнес на іграшках для дорослих
Кавовий бізнес по-новому: без сиропів та з безкоштовними зефірками
Як зробити бізнес в кризу: подружжя відкрило історичне кафе у центрі міста
Як зробити бізнес в кризу: Євгенія Маркова заробляє на приготуванні та доставці їжі
Як зробити бізнес в кризу: 28-річна Аліна відкрила спортивний центр
Як зробити бізнес в кризу: Олександр відкрив у Вінниці чоловічу перукарню
Як зробити бізнес у кризу: травматолог Андрій лікує вінничан за допомогою тренажерів
Бізнес в кризу: власник кінотеатру “Бродвей” каже, що він окупився за півроку
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
№ 20 від 14 травня 2025
Читати номер
Чи це змагання з їх поїдання?
P.S. Малина:)