ВІН І ВОНА. «Купи шубу, якщо любиш». Чому чоловіки не дарують подарунки?

ВІН І ВОНА. «Купи шубу, якщо любиш». Чому чоловіки не дарують подарунки?
  •  Чому одним жінкам подарунки роблять без жодного приводу, а іншим доводиться задовольнятися букетом раз на рік?
  • Якщо ваш коханий не дарує вам подарунки, не поспішайте ставити на ньому клеймо «скнари». Хоча різні бувають чоловіки. Можливо, проблема криється в вас? 

Що робити, щоб отримувати від чоловіка те, що хочете? Цінуйте всі його подарунки,кажуть психологи. Навіть подаровані десять років тому. Навіть дрібнички. «Пам'ятаєш цей браслет? Ти подарував мені його на нашу першу річницю знайомства. Мені він так подобається, я б його носила кожен день!» — згадуйте з такими словами всі ті подарунки, якими коли-небудь радував вас коханий. Якщо це прикраса — надягайте її якомога частіше, в черговий раз похваливши вибір свого чоловіка. Якщо це предмети домашнього вжитку — користуйтеся ними регулярно, вивчайте функції, захоплюйтеся їх зручністю і якістю. Якщо це букет квітів — сфотографуйте його (вам здається, що це нерозумно, але повірте, чоловікові буде приємно) і частіше нагадуйте коханому, як довго подаровані ним троянди не в'янули. Чоловікові важливо знати, що він не помилився з подарунком, що його зусилля виправдалися, його вибір оцінили по достоїнству — це надихне його на нові звершення.

Радьтеся з ним

Одна з причин, через яку чоловіки не дарують подарунків,—  невпевненість у власному виборі. Частіше звертайтеся до коханого за порадою, вибираючи аромат, білизну, прикраси, одяг. Ні-ні, по бутіках і торгових центрах його тягти за собою не обов'язково — таке випробування далеко не кожному чоловікові по плечу. Досить того, щоб між іншим поцікавитися думкою коханого, переглядаючи інтернет-каталог або жіночий журнал: «Як ти вважаєш, дорогий, мені б підійшов такий колір?» або «Як ти думаєш, яка з цих суконь мала б на мені найкращий вигляд?» Навіть якщо натяк буде дуже прозорим, чоловік в цій грі з задоволенням вам підіграє. По-перше, таким чином ви обережно повідомите йому, що саме вам хотілося б отримати у подарунок. А по-друге, ви дасте йому зрозуміти, що високо цінуєте його смак, — а значить, він буде набагато впевненішим у виборі сюрпризу для вас.

Відео дня

Захоплюйтеся його щедрістю

Навіть якщо щедрість — не найсильніша якість вашого коханого, знаходьте привід йому подякувати — якщо не за подарунок, то за уважне ставлення, бажання дбати про вас, вміння слухати, нарешті, за вимитий посуд і за те, що він не забув купити саме ваш улюблений сорт йогурту в магазині. Повірте, чоловік схильний проявляти ті якості, які ви в ньому помічаєте і заохочуєте, навіть якщо вони йому не дуже властиві. Регулярно дорікаєте коханого в неуважності і жадібності — і отримаєте жадібність в квадраті. Зверніть його увагу на те, яким турботливим і щедрим він може бути, — і йому захочеться бути для вас саме таким.

Робіть подарунки самі

Справа тут зовсім не в принципі «ти мені — я тобі» (він якраз вам швидше нашкодить), а в тому, що, роблячи приємні сюрпризи для свого чоловіка, ви здатні створити романтичний настрій, що змусить його робити подарунки вам. Особливо актуальна ця порада для стосунків зі стажем, коли подарунки вже здаються чимось необов'язковим і віджилим своє, і навіть букет квітів здається непотрібною тратою грошей. Для того, щоб здивувати коханого, вам необов'язково витрачати фантастичні суми, головне — настрій і атмосфера: залишайте пікантні записки в кишенях його ділового костюма, замовте для нього обід з доставкою в офіс, сплануйте романтичні вихідні. І головне — робіть все це з задоволенням. Радість від приємного сюрпризу, зробленого для близької людини, надзвичайно заразна — вашому чоловікові неодмінно захочеться самому її відчути і зробити подарунок вам.

Відмовтеся від маніпуляцій

Навіть у найбільш щедрого і уважного чоловіка пропаде бажання дарувати вам щось після відвертих маніпуляцій, типу: «якщо ти мене любиш, купи мені шубу». У кращому випадку, втомившись від ваших нав'язливих прохань, чоловік здасться і купить те, на чому ви так наполягаєте, — правда, це буде вже не подарунок, а скоріше відкуп. У гіршому — про подарунки вам доведеться забути. Надихнути на сюрпризи і приємні прояви турботи складніше, ніж настирливо випрошувати бажане, але результат того вартий.

Щиро радійте подарункам

Якщо ваш коханий заявляє, що ви «радієте подарункам як дитина» — не сумнівайтеся: подарунків буде ставати все більше. У кожній жінці є маленька дівчинка, яку закоханому чоловікові нескінченно подобається балувати, — важливо лише не втратити в собі цю дитячу безпосередність. Коли ви даруєте подарунок маленькій дівчинці, вона ж не дивиться на вас з підозрою і не питає: «Це ж так дорого, навіщо було стільки витрачати?» І вже тим більше вона не попросить в наступний раз дати їй грошей, «щоб самій купити те, що потрібно», — для неї важливе свято, сюрприз, емоції. Вчіться у дітей здатності приймати подарунки — і вам їх неодмінно почнуть дарувати.

Чому нічого не дарують?

Це стосується тих пар, в яких стосунки на початковому етапі. Або, коли взаємини не настільки душевні або близькі.

Немає сенсу дарувати.  Бувають випадки, коли друга половина не бачить сенсу дарувати вам подарунки, і тут може бути досить багато причин. Є хлопці, які вважають подарунки знаком того, що він налаштований серйозно і таким чином заявляє про бажання будувати серйозні стосунки, до яких просто-напросто не готовий або його наміри до вас не серйозні.

Не хоче розбалувати.  Деякі хлопці не дарують подарунків, тому що бояться, що дівчата можуть звикнути до цього, і подарунки для них стануть як належне, будуть хотіти їх з кожним разом все частіше і в більших кількостях.

Немає грошей.  Через різні обставини у вашого хлопця може не бути вільних грошей на подарунки, чи наявна у нього сума не відповідає його уявленню гідного для вас подарунка.

Жадібність. 4 Ну як же не згадати про скнар, які шкодують своїх грошей на подарунок дівчині. Є хлопці, які не те що не дарують подарунки через свою жадібність, а навіть не пригостять в кафе чашкою кави, розділяючи завжди рахунки навпіл.

Він і так за все платить. 5 Якщо хлопець за вас завжди платить в різних розважальних закладах: в ресторанах, кафе, кіно, магазинах - чи не вважаєте ви це подарунком? Можливо ви не вважаєте, а він іншої думки.

Перевірка.  Відсутність подарунків з боку хлопця може бути простою перевіркою. Він може вважати, що зараз дуже багато дівчат меркантильної натури, яким від хлопця потрібні тільки матеріальні блага, тому багато чоловіків перестраховуються, бажаючи таким чином перевірити щирість почуттів дівчини до себе.

Не розуміє цього. Деякі хлопці просто не розуміють сенсу в подарунках, навіщо і чому їх дарують. Який сенс в квітах, які через два дні зів'януть?

Не знає, що подарувати. Можливо, він просто не хоче мати безглуздий вигляд у ваших очах, тому що не знає, як це зробити: він боїться, що подарунок вам не сподобається, або до нього вам дарували оберемки троянд, золото і машини, а його трояндочка або плюшевий ведмедик виглядатимуть вельми безглуздо на їх фоні. 

  Наталя Тернова, психолог:

— Багато людей не вміють робити подарунки. Уміння і бажання робити подарунки іншим людям, навіть найближчим, виховується (або не виховується) в родині.

Якщо мама з татом дарували одне одному і своїм дітям подарунки, причому не тишком-нишком, а з влаштуванням красивої церемонії, то і діти будуть прагнути до цього. Тому що для них це частина звичного і приємного ритуалу.

А якщо в сім'ї подібні ритуали були не прийняті і тато обмежувався черговим букетом на 8 Березня і день народження, тоді як мама дарувала татові пару трусів з нагоди чергового свята, то, на жаль, марно ви у нього щось просите. Якщо вас напружує те, що ваш чоловік не вміє робити подарунки, — навчіть його цьому ремеслу. Нічого дивного і поганого в цьому немає. 

Бажання подобатися жінкам у сильної статі в крові. Якщо цінувати прояви уваги від чоловіка, то це бажання буде проявлятися все частіше. Коли ви отримали дорогий подарунок, то не варто нагадувати чоловікові про його вартість і лаяти за велику витрату грошей. Ймовірно, що наступного разу може й не бути. Щоб чоловікові було приємно радувати жінку, ніколи не випрошуйте подарунки. Важливо показати коханому, що вони приносять вам радість, а не замінюють першочергову потребу не померти від голодної смерті. Своїм прикладом покажіть йому, що вам подобається, і не сприймайте подарунки як належне —  обов’язково дякуйте. У свою чергу, проявіть таку ж увагу до нього, запитаєте, чого він хоче? Чоловік побачить, що ви цінуєте його старання і буде радувати вас завжди.

 

Читайте також:

Як вийти заміж за принца? Романтичні історії двох телеведучих з Вінниці
ВІН І ВОНА. Зрада або похід «наліво» : стратити не можна помилувати

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up