ВІН І ВОНА. Зрада або похід «наліво» : стратити не можна помилувати

ВІН І ВОНА. Зрада або похід «наліво» : стратити не можна помилувати
  • Складне питання. Разовий секс на стороні чи затягнута інтрижка — зрада може багато що зруйнувати. Якщо ви той, кому зрадили, то чи варто ставити на стосунках хрест? Відповідь дають фахівці 

Зраду пережити нелегко, особливо якщо партнерів при цьому багато що пов'язує. Залишити в минулому спільно прожиті кращі роки не так-то просто.

А чи можуть люди кохати все життя когось одного? Зрада — це причина чи наслідок? Як їй запобігти? А головне, що з усім цим робити, якщо вже воно сталося? Ці запитання здаються риторичними. Та все ж спробуймо розкласти все по поличках. Спочатку визначимося з поняттями.

Хоча у свідомості переважної більшості людей зрада — це саме сексуальні стосунки з кимось, крім чоловіка (дружини) або постійного партнера, є ще безліч нюансів. Як-то: а якщо ще не було інтиму, але вже забажав жони ближнього; «це» сталося тільки раз, та й то випадково; сексу не було, але закохався в іншу, а до дружини охолов.Останнє, до речі, чомусь особливо ранить. 

Відео дня

Що ж штовхає чоловіків на зраду?

Нове кохання. Ця причина зради характерна як для чоловіків, так і для жінок. Якщо існуючі стосунки є необхідними або вимушеними, якщо причиною шлюбу була вигода чи страх самотності, і тут відбувається зустріч з Коханням усього життя — це стає причиною зради. 

Емоційна ізоляція. Чоловіка не оцінили по достоїнству, він шукає порозуміння і не знаходить його в існуючих стосунках з жінкою. Тоді він зраджує — в надії отримати те, що шукає, на стороні.

Сварки і конфлікти. Іноді чоловіки зраджують, тому що жінка, з якою він перебуває у стосунках, його постійно критикує і оскаржує його думку. Чоловік сподівається, що інша жінка підкориться йому, і він буде лідером у стосунках.

Помста. Чоловік відповідає зрадою на зраду. Або це може бути помста і бажання заподіяти біль всьому жіночому роду за образу на матір чи за те, що колись його покинула кохана дівчина.

Погана спадковість: син повторює дії батька, наслідуючи його.

Минулі зради. Якщо жінка пробачила чоловікові зраду, яку він здійснив раніше, дуже ймовірно, що зрада повториться. Жінкою рухає страх втрати, а чоловіком — безкарність.

Гострі відчуття. Заборонений плід солодкий. На зраду чоловіка спонукає ризик і потяг до небезпеки бути викритим. Гострі відчуття — це потреба психіки, яку насправді можна задовольнити не зрадою, а спільним захопленням. І задоволення буде в рази більше. Зрада для такого чоловіка — це втеча від нудьги, монотонності і рутини.

Сексуальна незадоволеність. Коханка, як джерело нових емоцій і чуттєвих насолод. Сексуальні стосунки втратили яскравість, і хочеться нового еротичного досвіду і сексуальних відчуттів. Якщо темперамент і сміливі сексуальні фантазії чоловіка не знаходять задоволення у стосунках з однією жінкою, то він буде втілювати їх з коханкою на стороні.

Жага влади. Прагнення комусь подобатися, отримувати компліменти і чути захоплення. Зрада для такого чоловіка — показник його чарівності, а його реальна самооцінка дуже низька. Бажання самоствердитися за рахунок численних сексуальних зв’язків говорить про те, що чоловік інфантильний, і не готовий до серйозних стосунків.

Втеча в секс. Замість того, щоб вирішувати конфлікти у стосунках, психологічно незрілий чоловік віддає перевагу втекти від них, перебираючи сексуальних партнерок.

Причини, з яких чоловіки зраджують, можуть бути і більш складні, ніж ті, що описані вище. Може бути комбінація причин. Проте жодна з них не виправдовує обману.

Що робити, якщо ви дізналися?

Це залежить від того, наскільки насправді ви любите партнера і готові з повагою прийняти його почуття. Сім’ї рідко розпадаються лише через фізичну зраду. Спричиняють її нездоровий психологічний клімат у родині:  відчуженість, втрата сексуального потягу. У кожному випадку допущення до інтимного життя двох когось третього — велике випробування, від якого краще вберегти свій шлюб.

Спокій

Перше і найважливіше правило в таких випадках — охолонути. На емоціях можна наговорити багато неприємних речей як чоловікові, так і суперницям, уявним і дійсним, а потім, можливо, доведеться покаятися у сказаних словах. При підозрі на зраду потрібні холодна голова і ясний розум. Тоді з такого неприємного становища можна вийти, якщо не переможцем, то хоча б жінкою, яка не зазнала значної шкоди і яка оговтається від того, що сталося.

Докази

При підозрі на зраду необхідно для початку переконатися, що зрада була. Звісно, можна зробити дурницю: попросити допомоги знайомих, звернути увагу на вхідні та вихідні повідомлення і дзвінки чоловіка, навіть на жіноче волосся на піджаку або на час перебування в мережі. Чим поганий такий спосіб? Одним, але дуже важливим моментом: настільки сильно занурюючись у життя іншої людини, нехай і коханої, ви забуваєте про себе і перестаєте бути цікавою і самостійною особистістю. Пам'ятайте про себе, про захоплення, друзів, роботу, інакше все життя мине у пошуках доказів зради.

Шляхи відступу

Зрозуміло, дізнавшись на всі сто відсотків, що зрада була, ви щонайменше запропонуйте взяти паузу у стосунках, а то і зовсім розлучитися. Однак краще спочатку взяти на озброєння ввічливу і відсторонену манеру. Прощати чи не прощати чоловіка-зрадника? Це вирішувати лише вам. Ми можемо тільки зазначити два шляхи розвитку подій надалі.

Стратити чи можна помилувати?

Якщо ви зважили всі за і проти та прийшли до висновку, що прощати зраду не маєте наміру, потрібно розходитися. Особливо, якщо вас з партнером не пов'язують при цьому спільні діти, бізнес, нерухомість. При розриві не варто поливати брудом колишнього чоловіка і суперницю, з якою він зрадив. Не принижуйтеся.

Зрозуміти, пробачити

Якщо вас багато що пов'язує, а зрада, на ваш погляд, була помилкою, і ви можете пробачити партнерові — справа ваша. Важлива умова — свою провину він повинен якось компенсувати. В іншому випадку ви будете відчувати цей незакритий гештальт, перебувати у пригніченому і не виграшному становищі, а то і порівнювати себе з суперницею. Ці небезпечні моменти зашкодять шлюбу, який і так тріщатиме по швах.

 Коментар експерта. Наталя Тернова, психолог

  — Скільки разів жінки у сльозах казали, що краще б він вже   переспав з кимось нишком. Не думаю, що це було б краще. Але   дружини, вочевидь, підсвідомо відчували, що якби дізналися про   банальний стрибок чоловіка у гречку, були б принаймні   господарками становища. Могли б маніпулювати, упиватися   образою, а подекуди й позбутися, нарешті, використавши зраду   як привід, давно набридлих чоловіків, не почуваючи при цьому   власної провини. Ще й, можливо, одержавши компенсацію —   матеріальний зиск. Коли зрада стається на тлі закоханості, це   ускладнює ситуацію, бо невідомо, як далі розгортатимуться події.

До речі, як засвідчує практика, випадки, коли люди зраджують зовсім не тому, що відчувають сексуальний потяг, не такі вже й поодинокі. Не беремо до уваги донжуанів або патологічно невпевнених у собі особин обох статей, які не пропустять жодного шансу поповнити список своїх сексуальних «перемог», щоб хоч ненадовго затамувати біль від власного комплексу меншовартості і вкотре у такий спосіб тішитися, що він (вона) комусь подобаються або потрібні, бодай для «цього». Цим нещасним варто поспівчувати і порадити звернутися до психоаналітика.

Якщо ж людина психологічно доросла, вона намагатиметься самостійно дати раду своїй любові. Навіть якщо близькість відбулася, і вона гнітить, в ідеалі потрібно так виправити помилку самому, щоб від цього не постраждав партнер.

 

Читайте також:

ВІН І ВОНА. Любовний трикутник або роман із жонатим: що світить коханці?

ВІН І ВОНА. Незручна тема або чому розмови про секс досі під табу?

ВІН І ВОНА. Цивільний шлюб — це сім'я чи стосунки без зобов'язань?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • christina vorce

    Переїзд майже зруйнував мій шлюб. Я одружена більше чотирьох років, але через роботу мого чоловіка він переїхав до іншого штату за короткий час, поки його поведінка змінилася по відношенню до мене, він почав зраджувати мені з іншою жінкою. Я не знав, що він під впливом любовних чар. Одного вірного дня я зустрів в Інтернеті священика Джага, який допомагає іншим, у яких були такі самі проблеми, і я вирішив зв’язатися з ним. ось як мені допомогли. мій шлюб відновлено, я радий, що зв’язався з ним. Ви можете зв’язатися з ним. {[email protected]} .потрібна справжня любов, щоб виділитися серед своєї родини

  • Nataliya Gumenyuk

    А чому тему жіноча зрада не описується. Там причини, разова не разова, як потрібно правильно реагувати, пробачати )))
  • Vitaliy Monastyrskiy

    Что-то у меня три дня вся лента об изменах

    Олег Ковальский reply Vitaliy Monastyrskiy

    Vitaliy Monastyrskiy это все корона 😅

    Vitaliy Monastyrskiy reply Vitaliy Monastyrskiy

    Сергій Петрович Кулик хз, все женщины разные, но у всех одна слабость по пьяни. И пусть кинет в меня камень та, кто не такая😅.

    Сергій Петрович Кулик reply Vitaliy Monastyrskiy

    Vitaliy Monastyrskiy 100% вони лише й женуть на нас і постійно в зраді звинувачують... Правду кажуть - на злодію і шапка горить

    Vitaliy Monastyrskiy reply Vitaliy Monastyrskiy

    Сергій Петрович Кулик бабы, ёпта

    Сергій Петрович Кулик reply Vitaliy Monastyrskiy

    Vitaliy Monastyrskiy 🤣🤣🤣🔥🔥🔥

    Vitaliy Monastyrskiy reply Vitaliy Monastyrskiy

    Сергій Петрович Кулик и не только лента😂

    Сергій Петрович Кулик reply Vitaliy Monastyrskiy

    Vitaliy Monastyrskiy не тільки в тебе
  • Сергій Петрович Кулик

    Стаття фуфло. Написана ображеною жінкою. Складається враження, наче лише чоловіки можуть зраджувати, жінки ж святі🤣🤣🤣

    Сергій Петрович Кулик reply Сергій Петрович Кулик

    Vitaliy Monastyrskiy а це як з захисною?

    Vitaliy Monastyrskiy reply Сергій Петрович Кулик

    Сергій Петрович Кулик я не знаю ни одной женщины, которая не изменяла. Разве что с защитой писей

keyboard_arrow_up