Імітація діяльності. Чому у Томашполі вчетверте не дозволили відкрити автошколу

Імітація діяльності. Чому у Томашполі вчетверте не дозволили відкрити автошколу
Акредитаційна комісія сервісного центру Вінницької області
  • Автошкола «Вінницький Обласний Автоучкомбінат» вже кілька років поспіль намагається відкрити філію у Томашполі. Але акредитацію на це їм ніяк не дають;

  • Разом з комісією з сервісного центру та громадськими активістами ми поїхали подивитися, у чому проблема цієї автошколи;

  • Про підручники для російських законів, дерев’яні світлофори, дорожні знаки у кущах читайте у цьому матеріалі

Учетверте «Автоучкомбінат» спробував отримати акредитацію для відкриття філії у Томашполі. На місце виїхали члени акредитаційної комісії та громадські активісти. Приєднався до них і журналіст 20minut.ua. Бо ж хочеться на власні очі побачити, чому сервісний центр ніяк не хоче давати дозвіл на навчання майбутніх водіїв.

Так, свого часу була прийнята постанова Кабміну, згідно з якою автошколи має акредитовувати Міністерство внутрішніх справ. У цьому документі детально розписані усі вимоги до автошколи.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити Lada в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Наприклад, майданчик має бути обладнаний «дорожніми знаками, світлофорами, дорожньою розміткою». Замість світлофора акредитаційній комісії показали дерев'яний макет на ніжці.

Відео дня

Низькі «дорожні знаки», які навіть не видно з-за керма авто.

Умовний регульований залізничний переїзд. При тому, що постанова вимагає нерегульований. Сам переїзд складається з двох залізяк на асфальті — імітація рейок.

Дорожні знаки заховали у кущі.

Особливої уваги заслуговують такі елементи, як «косогор» і «крутий підйом». Власне, то просто підвищений заїзд у гараж (так, там ще є невідомі гаражі на території школи). Або просто заїзд на підвищену неприбрану територію. А про те, що це є саме елемент для навчання водіїв, нам каже знак, який працівник, попросивши комісію зачекати, приніс і поставив. Так само прибрав цей знак, коли комісія пішла дивитися автошколу далі.

Також показали один автомобіль для навчання водіїв. Натискати педалі там заважає шматок арматури, який стирчить.

У навчальних класах неповні комплекти дорожніх знаків, а підручники написані під закони Російської Федерації. Зважаючи на усі недоліки, комісія відмовила в акредитації цієї автошколи.

Володимир Черкас,
голова ГО «Комітет безпеки руху»

— Якщо сервісний центр не акредитує автошколу через невідповідність автодрому, автошкола не зможе працювати і буде змушена виправляти. Так сталося в Томашполі.

Таких автошкіл у вінницькій області ще багато, де присутня безвідповідальність і, як результат, свідоме збільшення травматизму на дорогах. Але, незабаром з ними обов'язково буде наведено порядок.

— Проблема існує в тому, що перевірки бізнесу заборонені і складно змусити виправити ті автодроми, які вже пройшли акредитацію на 5 років вперед. Багато ще при ДАІ встигли.

— Виходячи з наших публікацій і звернень інших активних громадян, начальник головного сервісного центру МВС Владислав Криклій доручив своїм регіональним колегам провести перевірку всіх автодромів і повідомити йому реальну картину.

— Ми зі свого боку виявляючи недобросовісні автодроми, проводимо фото-фіксацію і пишемо офіційні звернення в сервісний центр.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Oleksandr Stoliarov

    Все життя, при здачі іспитів, через вчителів цих шкіл і їх директорів, заносилися бабки в МРЕО. Розігнати нахрєн
  • Хм Страно

    Взятку мабуть не дали кому нада!

    В м.Вінниця по вул. Валентина Отамановського працює автошкола, яка взагалі не має майданчика для навчання, тільки пару класів які розміщені в квартирі! І все працює!

    Ви подумайте, може краще вам заплатити!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up