Двоє загиблих у ДТП під Чечельником: суд виніс вирок п’яному водію

Двоє загиблих у ДТП під Чечельником: суд виніс вирок п’яному водію
  • Обвинувачений стверджував, що сісти за кермо в нетверезому стані його переконав працівник поліції. Мовляв, «все буде добре».

Аварія сталася близько опівночі в ніч з 14 на 15 січня 2018 року. Водій «BMW 530 D» їхав у напрямку Тростянця. Неподалік села Білий Камінь, що під Чечельником, він втратив керування авто, злетів у кювет, де врізався в дерево.

На місці події працювали медики та рятувальники. Бійці ДСНС за допомогою спецобладнання витягли з понівеченого в ДТП автомобіля потерпілих та загиблих.

Двоє людей загинули на місці аварії. Ще двох травмованих забрали в лікарню.

Відео дня

Також стало відомо, що водій був нетверезий за кермом — у його крові було 1,5 проміле алкоголю. Отже, водія звинуватили у порушення ряду пунктів правил дорожнього руху, через що і сталася смертельна ДТП.

На суді обвинувачений провину визнав. Розповів, що 14 січня року він зустрівся з друзями в селі Вербка, де вони в кафе почали випивати. Невдовзі вирішили переміститися в інше кафе, яке було в Чечельнику.

Обвинувачений казав, що спочатку не хотів сідати за кермо, бо розумів, що нетверезий. « …Пропонував поїхати автомобілем ОСОБА_10, але той відмовився і як працівник поліції запевнив, що все буде добре, тому й погодився», — так написано у вироці суду.

Виходить, що ОСОБА_10 info, друг обвинуваченого, був поліцейським. І, якщо вірити свідченням обвинуваченого, саме він переконав його сісти за кермо нетверезим.

Нижче в документі знаходимо пояснення іншого свідка — одна з дівчат, до яких хлопці приїхали в Чечельник. Вона також згадує, що ОСОБА_10 всіх переконував, що можна їхати на автомобілі, хоча інші хотіли викликати таксі.

Після цього в автомобіль сіли семеро людей. Аварія сталася на швидкості понад 100 кілометрів на годину.

Сам загадковий ОСОБА_10 у справі проходив як свідок. Він підтвердив обставини ДТП. Про його ймовірну роботу в поліції в документі більше нічого не написано.

Обвинуваченому водію дали 6,5 років в’язниці з позбавленням права керувати авто на три роки. Але скоро Апеляційний суд Вінницької області переглядатиме вирок Чечельницького районного суду.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up